Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kaan Öztürk

Kaan Öztürk
@kaanzt
Her şeyi okurum ama hiçbirini kabul etmem.
3 okur puanı
Ocak 2022 tarihinde katıldı
İnsan bir taklit eseridir. Bu taklitten gerçeğe yükselmek, Allah'ı bulmak demektir. Sezai Karakoç, İslâm (Diriliş yay. 18. Bas. 13. s.)
Sayfa 13 - Diriliş yay. 18. Bas.Kitabı okuyor
Reklam
Kendi varlığı meselesini daha çözememiş bir varlığın (insanın), inkâra hakkı yoktur. Sezai Karakoç, İslâm (Diriliş yay. 18. Bas. 16. S.)
Sayfa 16 - Diriliş yay. 18. Bas.Kitabı okuyor
Varlık Allah'la başlıyor. Var olmayı ancak O'nunla açıklayabiliyoruz. Çünkü: tek başına olabilecek bir o vardır. Var olmamayı da var eden O'dur. Ama var olmamak, O'na uzanmak gücünde değil. İnsan ve eşya ise, hem yokluğa, hem varlığa şartlı, ayarlı. Târif gereği böyle. Allah, târif gereği (en çok) var olan, var olması en önce gerekendir. Târif gereği, yok olmasına sebep bulunmayandır. Sezai Karakoç, İslâm (Diriliş yay. 18. Bas. 13. s.)
Sayfa 13 - Diriliş yay. 18. Bas.Kitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Eşya arttıkça, Allah'la insan arasındaki yolda, insan adım başında kapaklanıyor. Barikatları artıyor çünkü. Araya, eşyayla, garip bir oyun giriyor. Sezai Karakoç, İslâm (Diriliş yay. 18. Bas. 14. s.)
Sayfa 14 - Diriliş yay. 18. Bas.Kitabı okuyor
Kaan Öztürk

Kaan Öztürk

, bir kitabı okumaya başladı
İslam
İslamSezai Karakoç
8.9/10 · 2.181 okunma
Reklam
112 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Hükümdar
HükümdarNiccolo Machiavelli
7.9/10 · 14,9bin okunma
İnsanın doğasında vardır. Gördüğü iyiliğin karşılığı için kendisini ne kadar yükümlü hissederse, yaptığı iyiliğin karşılığında da o kadar beklenti içine girer. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 42.)
Sayfa 42 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
Şiddet tüm hışmıyla ve bir kere de uygulanmalıdır, halk tadına varmamalıdır yoksa canını yakar. Oysa iyilikler azar azar yapılmalıdır ki tadına varabilsin. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 36.)
Sayfa 36 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
Yurttaşlarını öldürtmenin, dostlara ihanet etmenin, acımasız, inançsız ve dinsiz olmanın adı erdem değildir. Tüm bunlar insana hükümdarlık kazandırabilir, ama san kazandırmaz. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 33.)
Sayfa 33 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
Çünkü insanlar ya korkudan ya da nefretten zarar verirler. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 31.)
Sayfa 31 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
Reklam
Ayrıca yaşamlarına ve hareketlerine baktığımızda yazgının fırsattan başka bir şeyi önlerine koymadığını göreceğiz; yazgı onlara ham maddeyi vermiştir; onlar da kendilerine göre bu ham maddeyi işlemişlerdir. O fırsat önlerine çıkmasaydı içlerinde saklı yetenekleri yitip giderdi; eğer içlerindeki yetenek olmasaydı fırsat önlerine boşuna çıkmış olurdu. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 21.)
Sayfa 21 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
Öyle ki o büyük insanın becerisine ulaşamıyorsa, hiç olmazsa onu andırsın. Tıpkı usta okçuların yaptıkları gibi. Vuracakları yerin çok uzak olduğunu ve yaylarının gücünün ne olduğunu bildikleri için, vurmak zorunda oldukları yerin çok üstüne nişan alarak vuracakları yere ulaşmanın yollarını ararlar. Amaçları oklarıyla o çok yükseklere ulaşmak değil, o çok yükseklere nişan alarak düşündükleri yeri vurmaktır. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 20.)
Sayfa 20 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
Birinin güçlenmesine omuz veren bir diğer kişi kendi sonunu hazırlar; çünkü o güç, o kişi tarafından ya kurnazlıkla ya da zorla sağlanmıştır; güç kazanan kişi bu iki seçeneğe de kuşku ile bakmalıdır. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 15.)
Sayfa 15 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
Savaştan kaçmak için bir kargaşaya neden olmamak gerekir, çünkü kaçmış olmuyorsun, zararına olabilecek biçimde ertelemiş oluyorsun. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 14.)
Sayfa 14 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
Gerçekte bir mala, bir şeye sahip olmayı istemek insanların en doğal, en olağan hakkıdır; ancak güçleri yettiğinde yapmaları övgüye değerdir ve kınanmazlar, ama yapamayacakken her ne pahasına olursa olsun diyerek istemeleri yanlıştır ve kınanmaya açıktır. Nıccolò Machiavelli, Hükümdar (İş Bankası, XXlV. Baskı, syf 13.)
Sayfa 13 - İş bankası, XXlV. BaskıKitabı okudu
35 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.