Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nevalcim

%16 (17/104)
Çünkü Fısıltılar Vardı
Çünkü Fısıltılar VardıMario Levi
6.8/10 · 59 okunma
Reklam
%7 (13/176)
Pooh'nun Tao'su
Pooh'nun Tao'suBenjamin Hoff
7.5/10 · 103 okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Dar Kapı
Dar KapıAndré Gide
7.7/10 · 2.857 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
..İnanın hiç haksızlık etmiyorum. Üzücü de olsa gerçek bu. İnsanoğlu iyi değil. Belki kötü de değil. İkisinin ortası bir şey. Bazen iyi bazen kötü. Çoğu zaman kötü. Bencillik mayasında var. Eğitilirse yalnızca kendi çıkarını değil, birlikte yaşadığı insanların, hatta öteki canlıların haklarını da gözetebilen bir yaratık haline gelebilir. Çünkü böyle insanlar var. Onlardan biri de sizsiniz. "Yanılıyorsunuz. Bütün insanlar iyidir. Bazıları şeytanın ayartmasıyla yoldan çıkar...' diyecek oldum. 'Şeytan da tıpkı melek gibi, insanın içinde. Seçimi insan yapıyor. Günahınızı boş yere zavallı şeytanın üstüne yıkmayın.' Perikızı'nın söyledikleri aklımı karıştırmıştı. Ben insan hakkında hiç böyle düşünmemiştim. İlk kez böyle bir yorum işitiyordum.
Reklam
Gönül rüzgâr gibidir, ele avuca sığmaz. Dilediğine akar gider. Sana da yalnızca bakmak, olacaklara katlanmak kalır.
"Kötü arkadaşları olanın düşmana ihtiyacı yoktur ama iyi bir arkadaş kilolarca altından daha kıymetlidir."
Sayfa 110Kitabı okudu
Bazen düşünüyorum da," demiş "yaşam insanoğlu için bir armağan mıdır, yoksa ceza mı, çözemiyorum." "Hiç kuşkusuz yaşam bir armağandır" diye yanıtlamış Padişah. "Ama biz insanlar öyle aciz yaratıklarız ki, bize sunulan bu armağanın tadını çıkarmak yerine kendimizi acılara boğuyoruz." "Haklısınız" demiş Müezzin. "Biz insanlar gerçekten de tuhaf yaratıklarız. Öyle görkemli düşler kurar, öyle yapıtlar ortaya koyarız ki, görenler hayran kalır. Ama bazen de öyle kaypaklaşır, öyle aceleci davranırız ki, o güzellikleri yaratanlarla bu kolaycı tavrı benimseyenler aynı insanlar mıdır, anlamak zorlaşır."
Nevalcim
@kavanozdakahve·2024 okuma hedefini güncelledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
7/48 kitap - %15 tamamlandı
7 kitap okudu
48 kitap
1.020 sayfa
0 inceleme
25 alıntı
6 günde 1 kitap okumalı.
Birçok doktor ve psikolog tarafından hastalık olarak tanımlanmaya başlayan doğa yoksunluğu sendromu üzerimizde korkunç izler bırakıyor. Sabırsızlık, dikkat dağınıklığı, bencillik, zorbalık, tekdüzelik, inatçılık, saldırganlık, obezite, anksiyete, huzursuzluk, tansiyon...
Reklam
Joan Didion, "Ne düşündüğümü ne gördüğümü ve bunun ne anlama geldiğini ve anlamak için yazıyorum. Ne istediğimi ve neden korktuğumu anlamak için de," der.
Çünkü mizah asimetrik düşünme becerilerini parlatır, kontrollü bir kaçış rotası çizer, bir ağrı kesici ve antidepresan etkisine sahiptir, ilişkileri güçlendirir. Wolinski mizah için, "Bir insandan diğerine giden en kısa yoldur," der.
Kendi yaşamınızdaki zorluklarla nasıl baş ettiğinizi düşünün. Baş etmesi çok zor şeyler yaşadığınızda, çektiğiniz acıdan veya kaybettiğiniz kişiden kesintisiz kırk beş dakika bahsetmek istemezsiniz. Belki çok yakın bir arkadaşınızla olayın belli bir yönünü iki üç dakikalığına konuşursunuz, o kadar. Çok canınız yanmaya başladığında bir adım geri atar, başka bir konuya geçmek istersiniz. Belki daha sonra biraz daha anlatacaksınızdır. İşte iyileşmeye uzanan yoldaki sağaltıcı dozlar bu kadardır. Anlar. Her şeyinizle orada olduğunuz, tesirli fakat kısa anlar.
Öğretmen kendisinin hiçbir zaman görmeyeceği manzarayı kendisinden sonraki nesillere armağan eder. Tohuma iyi bakarsa tabii...
171 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.