Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

100 Soruda Milli Mücadele

Ali Satan

100 Soruda Milli Mücadele Sözleri ve Alıntıları

100 Soruda Milli Mücadele sözleri ve alıntılarını, 100 Soruda Milli Mücadele kitap alıntılarını, 100 Soruda Milli Mücadele en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sakarya Savaşı
"Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz." - Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 263Kitabı okudu
"Damat Ferit Hükümetleri dışında İstanbul'da iktidara gelen diğer hükümetlerin hiçbirisi Milli Mücadele aleyhine faaliyetlerde bulunmadığı gibi Anadolu'yla uyumlu siyaset takip etmişlerdir."
Sayfa 49 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Asker ve sivil kişilerin bireysel düşünce ve arayışları dışında kurumsal olarak Osmanlı Genelkurmay Başkanlığı da Anadolu'da silahlı bir mücadele başlatılmasını lüzumlu görüyordu."
Sayfa 75 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
“Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; yok imiş kurtaracak bahtı kara maderini.” - Namık Kemal “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; bulunur kurtaracak bahtı kara maderini.” - Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 142Kitabı okudu
“Samsun’a ayak bastıktan sonra derhal milleti ve memleketi yokladım. Gördüm ki memleketin ve milletin temayülatı istiklal müdafaasında tereddüt edenleri utandıracak bir mahiyet-i aliyededir.” - Mustafa Kemal Atatürk
"İstanbul'da iken milletin bu kadar kuvvetli ve az vakitte felaketlere karşı bu derece uyanık olduğunu hayal edemezdim... Samsun'a ayak basınca memleketi yokladım. Gördüm ki milletin sevgisi, istiklâl müdafaasında tereddüt edenleri utandıracak nitelikte." Mustafa Kemâl Atatürk.
Reklam
Erzurum Kongre Kararları
1. Millî sınırlar içinde bulunan vatan parçaları bir bütündür. Birbirinden ayrılamaz. 4. Kuva-yı Milliye’yi tek kuvvet olarak tanımak ve millî iradeyi hâkim kılmak esastır. 6. Manda ve Himaye kabul olunamaz.
Sayfa 115Kitabı okudu
"Yunan ordusunun önemli bir kısmı, dört taraftan sarıldığı Dumlupınar'da, bizzat Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın idare ettiği, Başkomutanlık Meydan Savaşı'nda yok edildi (30 Ağustos 1922). Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, bu savaşa Rum Sındığı adını vermiştir."
Sayfa 271 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
1.Inonü şehitleri arasında yedi kadın savaşçı vardı. Bu muharebede, 70.alay komutanı Hafız Halit Bey'in 12 yaşındaki kızı Nezahet'e gösterdiği kahramanlık ve fedakârlıkların nişanı olarak ilk İstiklâl madalyası verildi.
Sayfa 246Kitabı okudu
Sakarya Meydan Muharebesi
13 Eylül 1683 II.Viyana Kuşatması ile başlayan Türk geri çekilmesi yine bir 13 Eylül günü bu savaş ile durmuş, ilerleme başlamıştır.
Sayfa 264Kitabı okudu
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.