Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak?

Tuncay Özkan

Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? Sözleri ve Alıntıları

Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? sözleri ve alıntılarını, Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? kitap alıntılarını, Abdullah Öcalan Neden Verildi? Nasıl Yakalandı? Ne Olacak? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İtalya’da Öcalan’la görüşme sırasında bizim bir helikopterimiz düşmüş ve 17 er şehit olmuş. Med TV’de beraber izledik. Gözleri doldu. Ben dedi, üzülüyorum. Kim ölse üzülüyorum. Bu da yanlış tabi, dedi. Ama çok üstümüze geliyorlar, dedi. Bizim herhangi bir toprak talebimiz yok dedi. Gerilla son anda karar verir, gerilla ne yapacağına önceden karar vermez, dedi... (Tayfun Talipoğlu)
Türkiye’nin baskısı üzerine Suriye hükümeti bana “Ya Türkiye ile aramızda savaş çıkar veya biz seni yakalar, Türkiye’ye teslim ederiz. Tercih yapmak zorundasın” dedi. Biz de Yunanistan formülünü tercih ettik. O tarihte 2 milyon 250bin dolar param vardı. ( A. Öcalan)
Reklam
Çiller, seçimlere Öcalan’ı sağ veya ölü olarak Türkiye’ye getiren lider olarak görmek istiyordu. Bunun için İsrail başta olmak üzere çalınabilecek bütün kapıları çaldı. Yanında en önemli destekçisi olarak Mehmet Ağar’ı bulunduruyordu.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Pangalos, PKK’nin terör örgütü olmadığını iddia ederek “Bazı eylemleri terördür ve protesto edilebilir ancak başka tür eylemde bulunamayan bir örgüte terörist diyemeyiz” tezini savundu.
Sayfa 135Kitabı okudu
Öcalan’ın yakalanabilmesi veya öldürülmesi amacıyla, örtülü ödenekten pek çok uyuşturucu kaçakçısı ve mafyaya paraların çıkartıldığı, İsrail’e Öcalan’la ilgili alınan bilgiler karşılığında milyonlarca doların ödendiği, bu paraların büyük bir kısmının ortadan kaybolduğu sonradan ortaya çıktı. Çiller’in bu politikası Türkiye’ye pahalıya patlamıştı. Bu dönemin bedeli, ilgili ilgisiz kişilere örtülü ödenekten dağıtılan 50 milyon dolardı.
Kendisine hiç güvenilmemesine rağmen Talabani 1992 de Türkiye’yi uyarmıştı. Türkiye de ilk temas kurduğu Dışişleri yetkililerine “Amerika ne isterse o olacak” demişti.
Reklam
Yunanistan’a gitmem onların daveti ile olmuştu. Daha sonra kendi yasalarımı da hiçe sayarak, benim iltica talebimi reddettiler. (A. Öcalan)
İtalya’da kalmakta ısrar etseydim kalırdım. İnsanın onuru üzerinde oynama tehlikesini görünce oradan ayrıldım. Teslim alınmam NATO kararıdır. ABD önderlik etti.. Yunanistan, benim ortadan kaldırılmak suretiyle Türkiye’de bir Kürt/Türk Savaşı başlatmak istemiştir.. Beni harcamak amacıyla 93den beri yazılan senaryo budur. İdam gerçekleşirse, gelişen tepkilere paralel bir diktatörlük, sertlik gelecek. (A.Öcalan)
Öcalan’a aptal olduğunu söyle. Sefilce davranıyor. Bu yaptığı iş değil, gerçekçi de değil. Ona söyle hemen söyle, defolup istediği yere gitsin. Biz kendisine hiçbir şey vaat etmedik. O adamı dışarı atın, iş bitsin. ( Öcalan’ın sığınma talebini öğrenen Yunanistan gizli servis başkanının, Nairobi’deki elemanıyla görüşmesi)
Sayfa 113Kitabı okudu
1970 yılında Devrimci Doğu Kültür Ocakları üyesi olarak siyasete atılan Öcalan, Nisan 1972de bildiri dağıtırken yakalanmış ve 7ay Mamak askeri cezaevinde tutuklu kalmış. Tutukluluk yıllarında zaman zaman polis muhbiri olarak kullanılmak istenmiş. Bu nedenle de içerden çıkartılmasında devlet çokça yardımcı olmuş. 1975 yılına kadar Ankara’da devlet bursu alarak okuyan Öcalan, sonrasında Tapu kadastro memuru olarak Urfa’ya gitmiş.
38 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.