Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Afrika Çiftliği

Karen Blixen

Afrika Çiftliği Hakkında

Afrika Çiftliği konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

“Merak uyandıran bir tutku hikâyesi ve kayıp bir ülkeye duygu yüklü, şairane bir övgü.” The Times Karen Blixen’in 1914-1931 yılları arasında Afrika’da geçirdiği yılları kaleme aldığı ve Danimarka’ya döndükten sonra Isak Denisen mahlasıyla 1937 yılında yayınladığı Afrika Çiftliği, Afrika’daki koloni hayatını anlatan önemli kitaplardan biridir. Blixen yalın ve canlı anlatımıyla bizi Kolonyal Afrika’ya götürür: Kahve ürettiği bir araziye sahip olan, kendisi de birçok yerli ortakçı ve hizmetkâr çalıştıran Blixen, çiftlikte onlarla birlikte canla başla çalışır, kendisine duyulan saygıya, yerlilere ve onların dünyasına duyduğu saygıyla karşılık verir. Sevinçleri ve hüzünleri beraber yaşar, Afrika’dan ayrılık zamanı geldiğinde ise karşılıklı gözyaşı dökerler. Afrika Çiftliği, yabancı bir coğrafyanın hem insani hem yabani unsurlarını sunarak bizi uzak –ve kayıp– bir zamana götürüyor. Çiftliğe yolu düşen beyazlar; Denys Finch-Hatton gibi aristokratlar yahut İhtiyar Knudsen gibi yoksul balıkçılar, Hintli tüccarlar, Afrika’nın gerçek sahipleri... Toprakları ellerinden alınan ve kendi topraklarına sahip olmaları, hatta toplu halde dans etmeleri bile beyazların hükümetince yasaklanan yerlilerin gündelik hayatına değinen otobiyografik anlatı, yüz yıl önce yaşananlara tanıklık ederken günümüze de yansıyan ırk tartışmalarına bir perspektif sunuyor.
Çevirmen:
Sadi Tekelioğlu
Sadi Tekelioğlu
Tasarımcı:
Emir Tali
Emir Tali
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 1 dk.Sayfa Sayısı: 424Basım Tarihi: 17 Eylül 2020Yayınevi: Everest YayınlarıOrijinal Adı: Den Afrikanske Farm
ISBN: 9786051855110Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 72.2
Erkek% 27.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Karen Blixen
Karen BlixenYazar · 6 kitap
1885 Yılında Danimarka´da doğan ve Karen Christenze olarak isim konulan kadın yazar Karen Blixen (Isak Dinesen), hayatı boyunca bir çok değişik adla anıldı.Çocukken herkes onu `Tanne` diye çağırırdı.Bu ad, `Tania` biçimine girerek, özellikle Afrika´da yaşadığı yıllarda, dostları tarafından kullanıldı. Iki büyük aşkı olan erkeğin kardeşi Baron Bror-Blixen ile evlenince (`barones olmak, herşeye değer` demişti karen) Barones Karen von Blixen-Finecke oldu. Kocasıyla Afrika´da, kahve tarımına elverişli olmadığı sonradan anlaşılan bir bölgede, kahve yetiştiriciliği olmadığı serüvenine girişmesi bir yana, evlendiği Baron´dan Karen´e uğursuz bir miras kaldı:Omur iliğine yerleşip, ona ömür boyu acı çektiren frenği hastalığı... Öte yandan, babasının soyadı olan`Dinesen´ede duygusal şekilde bağlıydı. Işte bu yüzden, ilk öykülerini `gülen adam` anlamına gelen `Isak` takma adına Dinesen´e ekleyerek yazdı. Daha sonraki yıllarda, yazarlığı süresince değişik adlar kullanmağa devam etti. Iki takma adı olan `Osceola`, bir Kızılderili reisinin ismiydi. şöhret kazandıktan sonra, daha çok kendini eğlendirmek için yazdığı The Angelic Avengers (Melekyüzlü intikamcılar) adlı macera romanı `Pierre Andrezel` takma ismiyle yayımladı. Okurlarının ve hayranlarının ona yakıştırdıkları takma adlar arasındaysa, öykülerindeki kahramanlardan biri olan `Pellegrina` ya da Şehrazat gibi isimler vardı. Afrikada´ki macerası bittikten ve karen, kocasından ayrıldıktan; büyük aşkı Denys Finch-Hatton´ı kaybettikten sonra Danimarka´ya dönen Karen Blixen,1933 yılında, 48 yaşındayken iki öykü kitabı Seven Gothic Tales (Yedi Gotik Öykü) yü yayınladı. Kitap ingilizce yazılmıştı. Herbiri birer `novella (kısa roman)`uzunluğundaki bu öykülerde, dikkati hemen çeken Kuzey manzaraları,özellikle deniz, gemi ve ğemici temalarıdır. Nobel edebiyat ödülünü alan Ernest Hemingway Bixen için " Nobel benim değil Karen Blixen'in hakkıydı" demiştir.