Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali Şeriati Gönderileri

Ali Şeriati kitaplarını, Ali Şeriati sözleri ve alıntılarını, Ali Şeriati yazarlarını, Ali Şeriati yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.
Kimi zaman ferdi tüketim isteği insanda şiddetle artar, insan onun asli bir ihtiyaç olduğunu zanneder. Tüketim ihtiyacı arzusu o derece fazladır ki, insan onun asli veya ferdi olduğunu teşhis etmekte zorluk çeker. Onun asli mi, yoksa ferdi mi olduğunu anlayabilmenin en güzel yolu, onu hayattan çıkarmaktır. Eğer hayatın akışı akamete uğrarsa bu asli ihtiyaçtır, yok eğer devam ediyorsa bu tüketim araçları tamamen ferdi ve lükstür.
Reklam
Ne tuhaf!.. Dini, bilime karşı ve halkı uyutan afyon diye gösterdiler. Özgürlüğü, izzeti, insanın bağımsızlığını felce uğratan sapık bir fanatizm olarak nitelendirdiler dini. Oysa, insanı yeryüzünde Allah’ın halifesi yapan dinden başka bir felsefe ya da ideoloji değil.
“Allahım! Ölürken bana; yaşarken boşu boşuna geçip gitmiş zamanın verimsizliğine hayıflanmayacağım bir hayat ve boşunalığın yasını tutmayacağım bir ölüm İhsan et.”
Sayfa 102Kitabı okudu
“Küçük insanların ihtiyaçları küçük, büyük insanların ihtiyaçları büyüktür. ‘Zengin olanlar daha çok muhtaçtır.’ İnce hakikatin anlamı burada ortaya çıkıyor.
“İbadetten maksat, insanla Allah arasında sürekli devam eden varlıksal birleşme ve bağımlılıktır. Allah; anlam, güzellik, hedef, amaç, iman ve bütün insani değerlerimizin kaynağıdır. Onsuz her şey boş, anlamsız, saçma, zelil bir bataklığa düşer. Bugün ibadetin rolü dün ve evvelki günden daha çoktur.”
Reklam
“İnsanlar eşyadan daha fazla faydalanmasını sağlamak bilimin tek amacı olamaz.”
Satre şöyle söylemiş, ‘Bir dine girseydim Ali Şeriati’nin dini olurdu.’
Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.
Reklam
Hakikati savunanlar tarihte daima azdır, yalnızdır.
Şeriati’nin zihin dünyasında adalet, eşitlik ve özgürlüğün sembolü yönetilen sınıf olan Habil kutbudur. Tarihin “iyi adamları” Habil ve soyudur, “kötü adamlar” ise Kabil ve onun sınıfıdır.
İslam bunalımda olan modern çağın insanı İçin kurtuluş, insanlığın acı ve ızdıraplarını, çıkmazlarını çözerek, çağa önderlik, yaratıcılık ve sorumluluk iddiasıyla damgasını vuracak yegane dünya görüşüdür.
Şeriati’ye göre hakiki İslami öz; İrfan, edebiyat, astronomi ve matematiksel bilimler ve askeri alanlarda yetişen yetenek ve dehalarla dünyada kabul gören bir kültürel özdür ve öyle kültürel bir öz ki Rönesans geçirmiş bir Avrupalıya karşı “Ben büyük İslam kültürüne mensubum” diyebileceğimiz bir özdür.
193 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.