Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anadolu Suriye Mısır Seyahatnamesi

Mevlana Şibli Numani

Anadolu Suriye Mısır Seyahatnamesi Sözleri ve Alıntıları

Anadolu Suriye Mısır Seyahatnamesi sözleri ve alıntılarını, Anadolu Suriye Mısır Seyahatnamesi kitap alıntılarını, Anadolu Suriye Mısır Seyahatnamesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
...İngilizlerin politikalarında derin bir kurnazlık ve son derece bilgece uygulamalar vardır.Bir ülkeyi fethettikleri zaman ağır ağrı ve kademe kademe kendi yönetimlerini hâkim kılarlar.Öyle ki o ülkenin insanları bir yönetim değişikliğinden haberi bile olmaz.
Fedakarlık ve misafirperverlik Türklerin genel karakteridir. En aşağı düzeyden insanlar bile son derece tok gözlü ve cömerttirler. Yaygın bir adet vardır; üç-dört tane birbirini tanıyan insan bir lokanta veya çayhanede tesadüfen karşılaşsalar, çay, kahve ve benzeri şeylerin masrafını bir tek kişi herkes adına öder. Bir bakıma ordakilerin hepsi parayı ödeyen kişinin misafirleri, kendisi ise ev sahibi gibi görülür.
Sayfa 142Kitabı okudu
Reklam
Ey Müslümanlar! Birazcık olsun siz de silkinip gayrete gelir misiniz?
Yüksek ve muhteşem bir bina gördüğüm zaman; Allah'a şükür bu ülkede Müslümanlar rahat ve huzur içindedirler, mal mülk sahibi ve zengindirler, düşüncesiyle sevinmiştim. Ama soruşturunca anladım ki o muhteşem yerler Avrupalı tüccarlara ait mekanlarmış. Bütün şehirde bir tek muhteşem dükkan veya yüksek bina Müslümanlara ait değil. Yazık çok yazık!
Müslümanlar, ülkeleri gezip dolaşmayı, yeryüzü coğrafyasını araştırıp incelemeyi, bilgi toplama ve geniş malumat elde etme zevkini zamanla bıraktılar. Bu özelliklerini birkaç asırdır yitirdiler. O bakımdan bu dergahlar ve zaviyeler de artık birer tembellik, bedavadan geçinme, dilencilik, miskinlik yuvaları haline geldiler. Bu yüzden de İslâm ümmetinin hayatına çok zarar vermeye başladılar.
Sayfa 120Kitabı okudu
Müslümanların en zayıf noktasının toplumu kuşatan cehalet olduğu gün gibi ortaya çıkmıştı.
Reklam
DARÜ’L ULÛM (İLİMLER YUVASI) ...Ben daima şu kanaati taşıyorum “ Müslümanlar,batı tarzı eğitim ve öğretimde ne kadar ilerlerse ilerlesinler,eğer onlarda Doğu eğitiminin ve öğretiminin bir etkisi ve izi yoksa buna Müslümanların gelişmesi denilmez.Şurası bir gerçek ki Doğu öğretim tarzının şu andaki ölçüsü ve planı son derece faydasız ve gereksizdir.Ama şu önemli gerçek unutulmamalıdır ki; bu öğretim tarzına Müslümanların tek bir millet olma ruhu,varlıklarını sürdürme,düşmanlarına karşı verdikleri mücadelede yenilmeme amacı gibi yüce duygular yaratmaktadır.Bu duyguların olmadığı ,manevî değerlerin hiçbir izinin bulunmadığı bir eğitim ve öğretimin sonucu olarak Müslümanların inancından,milli bütünlüğünden ,tarihinden kaynaklanan hiçbir Yaşatıcı değer hayatta kalmaz,yok olur gider.
Sayfa 215Kitabı okudu
Eski , yeni
"Eski ve yeni Türkçe arasında yerle gök arası kadar fark vardır. Eski dili öğrenmek, yeni dili anlamak için yeterli olmaz. "
Sayfa 102 - Türkçe Öğreten Hocalar:)Kitabı okudu
91 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.