Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anıtkabir"in Şifresi

Seyit Ali Ergeç
8/10
3 Kişi
12
Okunma
3
Beğeni
1.037
Görüntülenme
Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı ile başlayan gizemli olaylar silsilesi, Ata’mızın ebedi istirahatgahının inşa aşamalarında da kendisini göstermiştir. Sanki gizli bir el sürekli müdahalede bulunmuştur. Kabir yerinin seçiminden tutun da projenin ihale edilmesindeki yaşanan olağanüstülüklere varıncaya kadar normal gitmeyen olaylar silsilesi yaşanmıştır. Kazananın bir değil üç proje olması, projeden daha çok mimarın birinci seçilmesi, tek başına hiçbir projenin uygulanabilir bulunmayışı, yapılan tadilatlar, gizlenen hakikatler, gizemli sayısal ve sembolik mesajlar, anıtın mimari dokusu, abidevi sanat yaklaşımı, tören ritüelleri, tören kortejinin hareket şekli, izlenen güzergâh ve günümüzde dahi açıklanmayan bazı gerçekler her Türk vatandaşını düşünmeye sevk etmelidir. Anıtkabir sembolik etkileşimin farklı uygulamalarına sahne olmuştur. Bu kitapta sembollerin renk, sayı, şekil, tasarım, kurgu ve geometrik değeri ile verdiği mesajı ortaya koyan pek çok örnek bulunmaktadır. Bu örnekleri anlayıp düşündükçe Atatürk’e, Anıtkabir’e ve bu yapıyı meydana getiren kişilerin ruh ve kabiliyetlerine olan saygınız, hayranlığınız ve onlara olan minnet duygunuz mutlak surette artacaktır.
Yazar:
Seyit Ali Ergeç
Seyit Ali Ergeç
Yazar:
Taha Sergen Ergeç
Taha Sergen Ergeç
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 50 dk.Sayfa Sayısı: 312Basım Tarihi: Ocak 2018Yayınevi: Parola Yayınları
ISBN: 9786059398800Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
312 syf.
10/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Atatürk Kurganı Anıtkabir
Anıtkabir gerek İslam mimarisi türbe, gerekse batı mimarisi anıt mezar çerçevenin dışında tutulup, Türk tipi Kurgan mezar formunda inşaa edilmiştir. Kurgan mezarlar, eski Türkler de ölen Hakan'ın ebedi mabedi olarak inşa edilir ve ölen kişinin değerli eşyaları da beraberinde gömülürdü. Ve kişinin sağlığında yaptığı savaşlar ve kahramanlıklar için balbal denilen taşlar dikilirdi. Anıtkabirde de benzer özellikler görülmekte. Atatürk için önemli eşyaları müzede sergilenmektedir. Yazara göre Anıtkabiri çevreleyen sütunlar birer balbal taşı olarak ifade edilmektedir. Sütunların sayıları, merdiven basamakları, süslemeler ve kullanılan rölyeflerde birer ezoterik mesaj gizli olduğunu tezini ileri sürüyor kitap. Ayrıca Atatürk'ün sağlığında başlattığı "Türk Tarih Tezi " Mu kıtası çalışmaları ve Maya, İnka medeniyeti çalışmalarının birer yansıması simgeler de görülüyor Anıtkabir mimarisinde. Ayrıca Mezopotamya, Anadolu coğrafyasında yaşamış medeniyetler olan Hitit, Asur, Sümer vb. de izlerini görmek mümkün. Örneğin Anıtkabire giden Aslanlı Yol. Burada kullanılan aslan heykelleri Hitit Aslan'ıdır. Ayrıca 12'si sağ 12'si sol da olmak üzere 24 tanedir Aslanlar. Bu sayı ile 24 Oğuz Boyunu vurgulamıştır mimarlar. Her yönüyle Türk tarihinden gelen ip uçları ile mantık çerçevesine oturtmuş kitapta sunulan şifreler. Atatürk'ün defin töreni ile ilgili detaylı bilgiler vs birçok alanda yeni bilgiler içeriyor kitap. Kitabı okuduktan sonra dikkatli gözlerle tekrar Anıtkabiri ziyaret etme isteği uyandırıyor okurda.
Anıtkabir"in Şifresi
Anıtkabir"in ŞifresiSeyit Ali Ergeç · Parola Yayınları · 201812 okunma
Reklam
312 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Anıtkabir'in Şifresi
Anıtkabir'e sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün yattığı yer gibi bakmak yerine başka bir bakış açısı getirilmiş. Her sayıya, her heykele aklınıza ne gelirse her şeye bir anlam yüklenmiş güzel bir çalışma olmuş.
Anıtkabir"in Şifresi
Anıtkabir"in ŞifresiSeyit Ali Ergeç · Parola Yayınları · 201812 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.