Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Strabon-Geographika

Antik Anadolu Coğrafyası

Strabon

Antik Anadolu Coğrafyası Sözleri ve Alıntıları

Antik Anadolu Coğrafyası sözleri ve alıntılarını, Antik Anadolu Coğrafyası kitap alıntılarını, Antik Anadolu Coğrafyası en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“İnsanların ömrü de yapraklarınkine denkti.”
Sayfa 218 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
Platon'un varsayımına göre, tufandan sonra üç aşamalı bir uygarlık oluştu. Dağların tepesinde oluşan birincisi, ilkel ve kabaydı. Yamaçlarda oluşan ikincisinde, insanlar yavaş yavaş cesaretleniyordu; çünkü sular ovalardan çekilmeye başlamıştı. Üçüncüsü ovalardaydı. Dördüncü, beşinci ve hatta daha fazlasından da söz edilebilir; fakat esas insanların sonunda korkudan tamamen arındıkları zaman, kıyılarda ve ovalarda kurdukları uygarlıktır.
Sayfa 111Kitabı okudu
Reklam
“…Ye, iç, neşelen! Çünkü diğer şeyler bunun kadar değmez.”
Sayfa 258 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
(…)eski kentlerin Amazon'lara izafeten isimlendirilmesi bunu doğrular ve Troia Ovası'nda "Erkeklerin (Batieia); fakat ölümsüzlerin (çok sıçrayan Myrina'nın mezarı)" dedikleri bir tepe vardır. Tarihçilere göre Myrina bir Amazon'du bunu "çok sıçrayan" ve lâkabından çıkarmaktadırlar. Çünkü söylendiğine göre atlara, hızlı koşmalarından ötürü "iyi sıçrayan" denmekte ve Myrina da arabasının çok hızlı koşturduğu için ona da "çok sıçrayan" denmiştir. Bu durumda Myrina, ismini bu Amazon'dan almıştır. Komşu adalar da verimliliklerinden ötürü aynı olayları yaşamışlardır. Homeros Troia Savaşlarından önce Rhodos ve Kōs gibi adaların Hellenler tarafından işgaline açıkça tanıklık etmektedir.
Sayfa 75 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
Skepsis'ten, Erastos, Koriskos ve Koriskos'un oğlu Nēleos gibi Sokratik filozoflar çıkmıştır. Bu sonuncusu Aristotelēs ve Theophrastos'un öğrencisiydi. Theophrastos'un kitaplığı miras olarak Néleos'a kaldı ve bunlar arasında Aristotelės'in kitapları da bulunuyordu, çünkü Aristotelės kitaplığını ve okulunu Theophrastos'a vasiyet etmişti ve bildiğim kadarıyla bu adam kitap toplayan ve Mısır'da krallara bir kitaplığın nasıl düzenleneceğini ilk öğreten kişidir.
Sayfa 139 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
Kanımca “barbar” sözcüğü ilk önce, sözcükleri zorlukla, kabaca ve boğuk sesle, ses benzerliği yaparak konuşan halk için söylenmiştir.
Sayfa 238 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
Reklam
Çünkü kuşkusuz rastlantılar insanların düşüncesi ve hareketlerinde çok rol oynar.
Sayfa 37 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
En önemli konu
Platon'un varsayımına göre,tufandan sonra üç aşamalı bir uygarlık oluştu.Dağların tepesinde oluşan birincisi, ilkel ve kabaydı. İnsanlar hâlâ ovaları kaplayan sulardan korkuyorlardı. Yamaçlarda oluşan ikincisinde, insanlar yavaş yavaş cesaretleniyordu, çünkü sular ovalardan çekilmeye başlamıştı. Üçüncüsü ovalardaydı. Dördüncü, beşinci ve hatta daha fazlasından da söz edilebilir; fakat esas, insanların sonunda korkudan tamamen arındıkları zaman kıyılarda ve ovalarda kurdukları uygarlıktır. Denize ulaşmak için gösterilen az ya da çok cesaret, uygarlığın ve davranışların çeşitli evrelerine işaret edebilir..
Sayfa 111 - Arkeoloji sanat tarihi yayınları
Smyrna, Ephesos'u ele geçiren bir Amazon'dur; ve o zamandan beri hem kent, hem de kentliler onun ismini almıştır, tıpkı bazı Ephesos'luların Sisyrbe'den ötürü Sisyrbit'ler adını taşımaları gibi.
Sayfa 183 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
o zamandan bu zamana değişen bir şey yok ha…
İnsanların neden doğruyu söylemek yerine böyle mucizelerden söz ettiklerini bilemiyorum.
Sayfa 171 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
Reklam
Büyük İskender'in Troia'lılara teveccühü, hem Homeros tutkunluğundan hem de atalarının, Molossia krallarının kökeni olan Aiakos'lardan - Hektor'un karısı Kraliçe Andromakhe de bu kökendendir- gelmiş olmasındandır..
Sayfa 115 - Arkeoloji sanat tarihi yayınları
Amasyalı Strabon
Anne tarafından soylu bir aileye bağlı olan Strabon, Amasya'da doğmuştur. Varlıklı bir aileden olduğu için iyi bir öğrenim yapabilmiş ve istediği kadar gezmek olanağına sahip olmuştur.
Arkeoloji sanat tarihi yayınları
Ölüm
“Ben, ölümün mahzenlerini ve karanlık geçitleri terk edip geldim..”
Sayfa 257 - Arkeoloji sanat tarihi yayınları
Parion kenti deniz kıyısındadır. Burada Ophiogen'lerin yılan kabilesine mensup oldukları efsanesi anlatılır. Ophiogen erkeklerinin, yılan tarafından ısırılan kişilerin yaralarını devamlı okşayarak, zehiri kendi vücutlarına aktarıp ateşi, acıyı dindirerek tedavi ettikleri söylenir.
Sayfa 103Kitabı okudu
Kappadokia’da kraldan sonra rahip gelir ve genellikle rahip kralla aynı soydandır.
Sayfa 5 - Arkeoloji ve Sanat Yayınları, Gözden Geçirilmiş 4. Baskı: İstanbul 2000 - PDF
80 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.