Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cinslerin Duygusal Farklılıkları

Aşk ve Şehvet Üzerine 2. Kitap

Theodor Reik

Aşk ve Şehvet Üzerine 2. Kitap Gönderileri

Aşk ve Şehvet Üzerine 2. Kitap kitaplarını, Aşk ve Şehvet Üzerine 2. Kitap sözleri ve alıntılarını, Aşk ve Şehvet Üzerine 2. Kitap yazarlarını, Aşk ve Şehvet Üzerine 2. Kitap yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Adam, karısının yemek odasını birkaç hafta daha perdesiz bırakmayı neden utanç verici kabul ettiğini anlayamıyordu.
Evin perdesiz olması kadını fahişe modeline sokmuşken, evinde perde olması evlenmiş aile olarak simgelenmektedir.Kitabı okudu
Cinsel çekiciliklerini pencerede sergileyen fahişelerin davranışıyla “iyi” kızın gizlenmesi arasındaki fark pencere perdelerinin yokluğu ya da varlığıyla simgelenmiştir; bu, iki tip kadının özgürce kendisini göstermesi ve edeple saklanması arasındaki tezattır.
Reklam
Kadınlar evdeyken kendilerini cinsel arzulardan sokakta olduğundan daha çok korunmuş hissederler çünkü sokakta erkekler onlara yaklaşabilir. Erdemli ev kadını, “iyi” kız çoğunlukla “evcimen” olarak nitelendirilmiştir oysa cinsel bir yönde olduklarından kuşkulanılan öteki kadınlar hakkında insanlar “yollu” ya da “hızlı” derler. İkinci sınıf fahişelere “sokak kadını” demez miyiz?
Analitik araştırmada, evde yalnız olmaktan korkulan durumun cinselleşmiş bir niteliği olduğu anlaşıldı. Kocası çok iktidarlı olmadığından ötürü, cinsel tatminsizlik içindeki kadın bu şiddetli arzuyu bilinçsizce yaşıyordu; gençlik yıllarında bu arzuya kendisini kaptırmıştı ve bu onun dinsel yetiştirilme tarzı tarafından yasaklanmıştı.
Kadınlar için oda her şeyden önce güzel görünmelidir.
Kadınlar cinsel çekiciliğini yansıtma çalışırlar.Kitabı okudu
” [“Evini düzenle! Çünkü öleceksin...”])
Apartman dairesini düzene sokmak hastada bilinçdışı olarak kendisini ölüme hazırlamak demekti. Bu nedenle, onun aldırmazlığı, aynı zamanda o kaygının ortaya çıkmasından kaçınma amacını da güdüyordu.Kitabı okudu
Reklam
Kadınların bedenleri onlar hamile kaldığı ve çocuk doğurduğu sürece, toplumsal değişiklikler bunun önemini etkilemez. Kadının evi, içinde yaşadığı oda, ona göre bedeninin devamıdır. Bu nedenle, kadınlar evlerinin yalnızca rahat olması gerektiğine değil güzel görünmesine de büyük ilgi duyarlar. Dört duvar yansıtmada kadını temsil eder. Kadının odasına giren kişi, onun bedeni orada olsun ya da olmasın, onun varlığının içindedir.
Rüyalarımızda evin ya da odanın kadının bedeni olmasının simgesel anlamı vardır. Bu tür simgesel temsil psikanaliz tarafından bulunmamıştır. Bu daha o zamanda eski insanlar, Mısırlılar, İbraniler ve Yunanlılar tarafından bilinmekteydi.
Neden kadınlar arasında bu kadar az fetişizm vakası vardır?
Bir keresinde Karl Kraus şöyle yazmıştı: “Çirkin bir çorabı değil ama çirkin bir ayağı bağışlayabilirim.”
1.000 öğeden 961 ile 970 arasındakiler gösteriliyor.