Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bahçede Felsefe

Damon Young

Bahçede Felsefe Gönderileri

Bahçede Felsefe kitaplarını, Bahçede Felsefe sözleri ve alıntılarını, Bahçede Felsefe yazarlarını, Bahçede Felsefe yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanlarla yakın temasta olmak yerine kendi “hapishanesini” tercih ediyordu: Mekânın bir ıssızlığı vardır Denizin bir ıssızlığı Issızlığı ölümün ama hepsi de Kalabalık sayılır kıyaslandığında Daha engin olan o yerle Bir ruhun kendine açtığı O kutup mahremiyetiyle
Sayfa 145 - Emily DickinsonKitabı okudu
Üst sınıftan kudretli kişiler bile ziraatten uzak kalamaz çünkü güzel, bakımlı bir arazinin yaşattığı tatmin duygusuyla refah duygusu bu faaliyette bir aradadır; üstelik bu, özgür bir insanın fiziksel enerjisini kullanabileceği bir alandır.
Sayfa 13 - SokratesKitabı okudu
Reklam
"Yürüyüşe çıkma tekliflerimin hepsini geri çevirdi. Klorofile alerjisi olduğunu, yemyeşil çayırların onu bitkin hale getirdiğini söyledi. Bununla başa çıkmasının tek yolu bunu unutmaktı." Simone De Beauvoir, Olgunluk Çağı
Sayfa 165 - Can YayıncılıkKitabı okudu
"Amacımız nedir ki? Küçük bir çiçek açabilsin diye mücadele etmek. .. " Nikos Kazancakis, Salvatores Dei ( Tanrı'nın Kurtarıcıları)
Sayfa 155 - Can YayıncılıkKitabı okudu
Emile' de de yazdığı gibi, sabırla yapılan ayırt edici gözlemin insanı eğittiği, algımızı tamamen değiştirebileceği noktasından hareket ediyordu.
Sayfa 126 - Can YayıncılıkKitabı okudu
Vahşi insan kendi içinde yaşarken, toplumsal insan devamlı olarak kendi dışında yaşar.
Sayfa 125 - Can YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Asil vahşiler sadece huzuru ve özgürlüğü yaşar, onların tek arzusu yaşamak ve iş güçten kurtulmaktır ... Uygar insan ise hep hareket halindedir, sürekli ter döker ve kendine daha çok iş çıkarmak için beynini patlatır: Hayatının son anına kadar kendini angaryadan kurtaramaz, hatta ölümsüzlüğe kavuşmak için hayatından bile vazgeçer.
Sayfa 123 - Can YayıncılıkKitabı okudu
Rousseau, "Olmak ve görünmek iki ayrı şey oldu," diye yakınıyordu.
Sayfa 123 - Can YayıncılıkKitabı okudu
Rousseau, toplumsal hayattan önce, "Ahlaki ilişkiler ve belli mecburiyetler yoktu," diye yazar. İnsanların zalimlik yapmasını engelleyen şey merhametti ama temelde, insanlar ahlaki bir ilkeye göre hareket etmiyordu; bu, düşüncenin ötesinde, içgüdüsel bir davranıştı. Ne var ki, asil vahşilerin doğal özgürlüğü toplumun ihtiyaçları karşısında kaybedildi. Toplumun içindeki (zeka, adale kuvveti ve güzellik gibi) doğal eşitsizlikler, (sınıf, statü gibi) siyasi eşitsizlikleri beraberinde getirdi. Bu da aldatmacaya yol açtı; çünkü belli özelliklere sahip olmayan kişi onlara sahipmiş gibi davranmak zorundaydı.
Sayfa 122 - Can YayıncılıkKitabı okudu
Rousseau, "Merhamet doğal bir duygudur ve insanın içindeki kendini sevme duygusunun şiddeti ayarlandığında, tüm türlerin korunmasına katkıda bulunur," diye yazmıştı.
Sayfa 122 - Can YayıncılıkKitabı okudu
573 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.