Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Başka Hayatlar

Nilüfer Kuyaş

Başka Hayatlar Sözleri ve Alıntıları

Başka Hayatlar sözleri ve alıntılarını, Başka Hayatlar kitap alıntılarını, Başka Hayatlar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Başka hayatlara dokunmak, yazarlığın özü bence.
Sayfa 14
Okurunu bulan kitap, şanslı kitaptır.
Sayfa 13
Reklam
"Şark Bizi Kurtardı" Matisse Bektaşi miydi? denemesinden...
"Dünyanın bize ilk gösterdiği yüzdür içimizde saklı olan ve hep aradığımız."
Sayfa 40 - İlk Baskı, Ağustos 2012
Bilinmezliğin korkusunu yenmek, biraz tehlikeyi göze almak zorundadır deneme yazarı. Aradığımız hakikat sanki içimizde bir yerdedir ama henüz dilin dişındadır, ancak dile dökmeye başladığımız zaman görebiliriz nereye gittiğimizi. Bir risk vardır burada. Adı üstünde, insan denerken yanılabilir de. Ama o keşfe çıkmak arzusuna da karşı konulamaz, çünkü keşfedeceğiniz şey kendi kimliğiniz.
Sayfa 19
Ön Söz'den...
"İnsanlarla ilişki kurabildiğimiz ölçüde kendimizi daha iyi tanıyabildiğimize göre, başka hayatları düşleyebildiğimiz ölçüde kendi hayatımız da anlam ve değer kazanır gözümüzde."
Sayfa 21 - İlk Baskı, Ağustos 2012
Ön Söz'den...
"Bir romanı, öyküyü, şiiri ya da anlatıyı okuduğumuz zaman da bunun için haz duyarız, biraz da bizim hayatımız yazılmış gibi hissederiz, orada düşlenen hayatlar gibi bizim hayatımızın da bir anlamı, bir bütünlüğü olduğuna inanmak isteriz. Ancak o estetik bütünlük duygusu hayatın iyiliğini duyumsatabilir bize. Edebiyat bütün acılara rağmen hayata 'evet' demek gücü verir, bize yaşamayı öğretir."
Sayfa 21 - İlk Baskı, Ağustos 2012
Reklam
Ön Söz'den...
"Gerçi insanın kendi hayatı da bir ölçüde hayal ürünüdür diyebiliriz, kendini tasarlamak, kurgulamak hatta bazen yeniden icat etmek zorundadır insan. Bu nedenle kişiliğinin bazı yönlerini inkâr etmek zorunda bile kalabilir, kendini acımasız davranması gerekebilir."
Sayfa 16 - İlk Baskı, Ağustos 2012
Pasaklı Puşkin denemesinden...
"Çünkü af, bir tür yeni tutsaklık."
Sayfa 34 - İlk Baskı, Ağustos 2012
Pasaklı Puşkin denemesinden...
"Devlet her şeye olduğu gibi sanata ve kültüre de o kadar hâkim ki böyle otoriter toplumlarda kapıkulluğu kültürünü düğme gibi çekiştirip duruyoruz ama bir türlü kopartamıyoruz üzerimizden."
Sayfa 35 - İlk Baskı, Ağustos 2012
Reklam
Ahlakın çıkış noktası olumsuzdur, yasak ve sınır koyar; etiğin çıkış noktası ise olumludur, değer arar, bu nedenledir ki insan hakları dediğimiz şeyi ahlaktan değil sadece etikten türetebiliriz.
"Belki de bu yüzden teselli ediyordu bizi edebiyat, başka hayatları hiç değilse hayalimizde, dolaylı yaşayabildiğimiz için."
İnsan neyi neden yaptığını bilmeden ahlaki kurallara uyabilir, oysa etik davranmak için değer bilgisi şarttır.
Sayfa 145 - canKitabı okudu
(puşkin) üstelik bir de özgürlükçü. otokrasiye, mutlak devlete, çarlık istibdadına karşı şarkılar söylüyor. “her menfur kelepçe, her zincir kopacak / hücreleriniz yıkılacak / dışarıda özgürlüğün coşkulu büyüsü bekliyor” türünden dizeler yazıyor.
58 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.