Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Baykuşun Günü

Leonardo Sciascia

Baykuşun Günü Hakkında

Baykuşun Günü konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Yüzbaşıya göre, bütün bunlar, Sicilyalıların bilincinde ailenin halen tek yaşayan kurum oluşundan kaynaklanıyordu; ama bu canlılık duygusal ve doğal bir birleşmeden çok, dramatik, yasal bir anlaşma gibiydi. Aile, Sicilya'nın devletidir. Bizim için devlet olan kurum onun anlayışının dışında kalır; Sicilyalı için devlet, zorla gerçekleştirilmiş olaylardan oluşan bir birlik ve vergiyi, askerliği, savaşı, jandarmaları icat eden kurumdur. Aile kurumunda, Sicilyalı, kendi doğal ve trajik yalnızlığını aşarak, aldatmacalı bir anlaşma ile kurulmuş bir evliliğe ve beraber yaşama uyar. Aile ile devlet arasındaki sınırı aşmayı ondan istemek güç olacakır. Devlet kavramından hoşlanacak veya iktidara gelerek hükümeti idare edecektir; ama yine de yaşantısının son ve kesin şekli aile olacaktır ki, zafer yolu yalnızlığa giden en kısa yolu sağlayacaktır ona. (Tanıtım Bülteninden)
Çevirmen:
Dumrul Cemgil
Dumrul Cemgil
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 29 dk.Sayfa Sayısı: 123Basım Tarihi: Kasım 2002İlk Yayın Tarihi: 1994Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: Il Giorno Della Civetta
ISBN: 9789750702280Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 48.1
Erkek% 51.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Leonardo Sciascia
Leonardo SciasciaYazar · 13 kitap
Leonardo Sciascia [okunuşu: Şaşa] (8 Ocak, 1921 - 20 Kasım 1989), İtalyan yazarı ve siyasetçisi. Sciascia, Sicilya'daki Agrigento ilinin merkezi Agrigento'ya bağlı Casalmuto'da dünyaya geldi. Caltanissetta'daki Istituto Magistrale'de öğrenim gördü. Memurluk, öğretmenlik gibi çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 1968'de emekli olup, bütün zamanını yazarlığa ayırdı. Sciascia, 1976'da siyasete girerek, İtalyan Komünist Partisi'nden Palermo belediye meclisi üyeliğine seçilmiş, daha sonra Radikal Parti milletvekili olarak parlamentoda görev yapmıştır. Sciascia, 1989'da Palermo'da öldü. Sciascia'nın 1950'de çıkan ilk eseri, faşizm üzerine bir yergiydi: Favole della dittatura (Diktatörlük Masalları). Şiirlerini iki kitapta toplayan yazar, 1956'da yayımlanan Le parrocchie de Regalpetra (Regalpetra Kilise Bölgeleri) başlıklı ilk önemli romanında küçük bir Sicilya kasabasının tarihini, siyasetin kasaba halkı üzerindeki etkilerini işliyordu. Sciascia asıl başarılı olduğu roman türünü 1961'de yayımladığı Il giorno della civetta (Türkçeye Baykuş ve Baykuşun Günü başlıklarıyla çevrilmiştir) ile keşfetti. Bu roman, Mafya'yı konu alıyordu. Il Caso Moro (Moro Davası) adlı kitabında, seçkin bir Hıristiyan Demokrat siyasetçi ve devlet adamı olan Aldo Moro'nun Kızıl Tugaylar tarafından kaçırılmasını ve öldürülmesini bir adli tıp uzmanı titizliğiyle işler.