Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beyin Yalanları ve Gerçek Bilim

Christian Jarrett

Beyin Yalanları ve Gerçek Bilim Gönderileri

Beyin Yalanları ve Gerçek Bilim kitaplarını, Beyin Yalanları ve Gerçek Bilim sözleri ve alıntılarını, Beyin Yalanları ve Gerçek Bilim yazarlarını, Beyin Yalanları ve Gerçek Bilim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
440 syf.
10/10 puan verdi
Beyin Yalanları ve Gerçek Bilim ~ Christian Jarrett Beyni çevreleyen mitleri ve yanlış anlamaları ortadan kaldırmayı ve aynı zamanda beynin iç işleyişi hakkında daha derin bir anlayış sağlamayı amaçlayan ilgi çekici ve aydınlatıcı bir kitap. Okumaya başlarken öncelikle tarih boyunca devam eden bir inanç olan düşüncelerin kalpte olduğu efsanesini
Beyin Yalanları ve Gerçek Bilim
Beyin Yalanları ve Gerçek BilimChristian Jarrett · The Kitap · 201822 okunma
Beyinle ilgili en ölçüsüz ve şişirilmiş hikayelerin çoğu gizli bir gündemi olan insanlar tarafından yayılır. Belki satacakları bir kitap vardır ya da yeni bir tür eğitim ya da terapi pazarlıyorlardır. İddialarını desteklemek için beyne başvurmak bu insanların kullandıkları alışılmış bir taktiktir.
Sayfa 22
Reklam
Birisi ne zaman mecazi bir kavramı (örn. derin düşünce) gerçek beyin aktivitesiyle (örn. beynin derin bölgelerinde) ilişkilendirmeye yeltense, büyük ihtimalle saçma sapan konuşuyordur. Beynin tamamen uydurma bölgelerine yapılan referanslardan sakının. Örneğin, Şubat 2013'te,Daily Mail katillerin ve tecavüzcülerin "merkezi lobunda" bir muhbir "koyu leke" keşfettiğini söyledikleri bir Alman nörolog hakkında bir haber yayımlandı. Mesele şu ki, merkezi lob diye bir şey yok.
Sayfa 23
Genel beyin boyutu, her zaman daha fazla beyin gücü demek değildir. Böyle olsaydı, balina ve fillerin dünyanın dahileri olmaları gerekirdi.
Sayfa 437
Alzhemier hastalığı tanısı konmuş ilk kişi Auguste DETER idi ve doktoru, hastalığa ismi verilen Alman araştırmacı Alois ALZHEİMER’dı.
Sayfa 397
İnsanlar bazı insanların yalnızca farklı olduklarını, farklılıklarını dengeleyen inanılmaz ölçüde kabul edilebilir özellikleri olmadığı gerçeğini anlamıyor, zira otistik insanları aksi takdirde kendi şartlarında kabul etmek zorunda kalırdık; bu zor ve zorlayıcıdır ve sabır ve çalışma gerektirir.
Sayfa 388
Reklam
İnternetin ve sosyal medyanın etkileri hakkındaki korkular, her neslin yeni çıkan aletlere endişeyle kaş çattığı, uzun soluklu tarihsel bir eğilimin parçası…
Sayfa 298
İnsanın doğasını anlayabilmeyi ümit etmenin tek yolu insanın hukuk, ahlak, din ve hatta ekonomi ve politika da dahil tüm alanlarda faaliyetlerine hükmeden nöral yasaları anlamakla mümkündür.
Sayfa 165
24 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.