Bilim Çocuk - Sayı 222 (Haziran 2016)

Bilim Çocuk Dergisi

Bilim Çocuk - Sayı 222 (Haziran 2016) Gönderileri

Bilim Çocuk - Sayı 222 (Haziran 2016) kitaplarını, Bilim Çocuk - Sayı 222 (Haziran 2016) sözleri ve alıntılarını, Bilim Çocuk - Sayı 222 (Haziran 2016) yazarlarını, Bilim Çocuk - Sayı 222 (Haziran 2016) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
http://code.org
Bu internet sitesi dünyanın dört bir yanındaki her yaştan ve her cinsiyetten çocuğun bilgisayar programı yazmayı ve çalıştırmayı öğrenmesi için geliştirilmiştir.
Sayfa 11 - TÜBİTAK yayınlarıKitabı okudu
…bir süre sonra yalnızca hâlihazırda bilinenleri uygulayarak geçecek bir hayatın kendisine göre olmadığını anlar.
Sayfa 8 - TÜBİTAK yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bitkiler kendilerine dokunulduğunu anlayabiliyor.
Sayfa 6 - TÜBİTAK yayınlarıKitabı okudu
Denizler neden dalgalıdır?
Denizlerdeki dalga oluşumunun temel nedeni rüzgârlardır. Deniz yüzeyine çarpan rüzgâr, suyu iterek hareketlendirir ve dalgaların oluşmasına neden olur. Rüzgârın şiddeti arttıkça dalgaların yükseklikleri artar. Bunun dışında nadiren, denizde meydana gelen ve deniz tabanının çökmesine neden olan depremler, volkanik patlamalar ve heyelanlar da tsunami adı verilen dalgaların oluşmasına yol açabilir. Ayrıca Güneş ve Ay’ın Dünya’ya uyguladıkları kütle çekim kuvvetinin etkisiyle yeryüzündeki sular alçalıp yükselir. Gelgit ya da metcezir adı verilen bu olay sonucunda da denizlerde gelgit dalgaları olarak bilinen dalgalar oluşabilir.
Atmosferdeki sera gazı miktarının artmasının bir başka nedeni de havadaki karbondioksiti emen ve besin olarak kullanan ağaçların ve diğer bitkilerin sayısının azalması.
1998 yılında yapımına başlanan Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) Dünya’nın çevresinde dolanan bir laboratuvar. Yörüngesinde bir tur atması 92 dakika süren Uluslararası Uzay İstasyonu, geçtiğimiz günlerde Dünya çevresindeki yüz bininci turunu tamamladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nun görevinin 2024 yılında sona ermesi planlanıyor.
Reklam
Aslında vücudumuzdaki her bir DNA molekülü her gün çok sayıda hasar alır. Neyse ki vücudumuzun bunları onaracak mekanizmaları var. İşte, geçtiğimiz yıl dünyanın en önemli uluslararası ödüllerinden Nobel Kimya Ödülü’nü alan Aziz Sancar, morötesi ışınımın neden olduğu hasarın onarılma mekanizmasını gösterdi.
Ne var ki DNA çeşitli etkilerle hasar görebilir. Örneğin Güneş’ten gelen morötesi ışınlar DNA’nın bazı yerlerden kırılmasına neden olabilir. Bu da hücrelerin işlevlerini yerine getirememesine yol açabilir.
TÜBİTAK Adına Başkan Prof. Dr. Ahmet Arif ErginKitabı okudu