Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Freud'un Aile ve Tarihsel Romanı

Bilimsel Bir Peri Masalı

Serol Teber

Bilimsel Bir Peri Masalı Sözleri ve Alıntıları

Bilimsel Bir Peri Masalı sözleri ve alıntılarını, Bilimsel Bir Peri Masalı kitap alıntılarını, Bilimsel Bir Peri Masalı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Freud, Roma'yı, Katolik dünyasının merkezini(entelektüel yönden) kuşatmayı ve fethetmeyi düşlemiştir.
Psikanaliz, genel tarihsel, kültürel gerçeklerle, insanı hasta eden toplumsal/özel travmaları, sürtüşmeleri, bir dedektifin titizliğiyle irdeleyip birey psişesinde göstermiştir.
Reklam
freud'a göre"psikanaliz yöntemi yardımıyla,insanın gizli eğlimlerini inceleyen kişi,batıl inançlar içinde ortaya çıkan bilinçdışı motiflerin niteliği hakkında da oldukça fazla şey öğrenecektir.batıl inançların kökenini,baskı altına alınmış olan düşmanca ve acımasız nitelikteki eğilimlerde bulunması,olayı en kesin biçimiyle,genellikle çok zekice olan zorlama fikirlerden ve saplantılardan yakınan nevrozlularda görülür.batıl inanç,her şeyden önce bir kötülük bekleyişi anlamı taşır.başkaları için her zaman kötü şeyler dilemiş,fakat terbiyesi/vicdanı etkisiyle bu dileklerini bilinç dışına itmeyi başarmış bir kimse,bilinç dışındaki kötülüğü nedeniyle,ceza olarak başına bir felaket geleceği korkusunu,yaşamı boyunca duymaya özellikle eğilimli olacaktır. "
Freud Kral Lear’ın en küçük kızı Cordelia ile olan ilişkisine benzer bir ilişkiyi kızı Anna ile yaşamış.Anna’ yı da sıklıkla Cordelia olarak tanımlamıştır.
Freud açıklaması bugün bile yapılamayan bir biçimde sayısal hesapların ve bunların insan yazgıları üzerine olan savların etkisinde kalmıştır. Bu sayılarla kendi ölümü arasında- batıl inanç boyutunda -ilişkiler olabileceğini varsaymış, hatta buna inanmıştır. Ve bir çok doğum gününü ölüm bekleyişi içinde geçirmiştir.
Sayfa 108 - okuyan usKitabı okudu
Çaresizlikten kaçınmak için, karşısında yeniden çaresiz kalınan bağımlılıklar oluşturulmaktadır.
Reklam
2 kasım 1896 tarihli mektubunda freud;
"... içimde bir şeylerin koptuğunu, köksüz kaldığımı duyumsuyorum... " diye vurgulamıştır. (babasının ölümüne ilişkin)
Sayfa 131Kitabı okudu
Kişinin kendi ruhsal aygıtını, belli belirsiz algılaması, doğal olarak dışarıya, tipik olarak da geleceğe ve bunun ötesindeki dünyaya yansıtılan düşünce yanılsamalarını kamçılıyor.
Burada asıl vurgu (Bir Yanılsamanın Geleceği), kültürün insanı hayvandan ayıran, daha iyi yaşam koşulları içeren pek çok bilgi ve beceri getirmesine karşın, insanların özde kültür düşmanı olduklarının saptanmasıdır. Kültür belki de, insanda verdiğinden çoğunu onlardan geri almaktadır. Biraz yakından bakıldığında, bunun gerçekten de doğru olduğu, her kültürün zorlama ve içgüdülerden vazgeçiş üzerine kurulu olduğu görülür. Kültürlere karşı duyulan düşmanlığın özünde, engellemelerin ve yasakların oluşturduğu yoksunlaşmaların bulunduğu saptanır. Bu süreç doğumla birlikte başlamakta ve bireyce içselleştirilmektedir. Yaşanan çaresizlikler de babalara, Tanrılara (ve otoritelere) karşı özlem olarak ortaya çıkmaktadır.
Sayfa 255 - OkuyanusKitabı okudu
463 öğeden 301 ile 310 arasındakiler gösteriliyor.