Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İvriz’den Cumhuriyet’in Başkentine

Bir Köy Enstitülünün Anıları

Hacı Angı

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Okuyan adam durmayan adamdır. Fikri ve manevi varlığı katılaşmamış, kemikleşmemiş, taze ve dinç adamdır.” Hasan Âli Yücel’in bu sözleri, köy enstitülerindeki eğitimin en belirgin özelliklerinden birini yansıtıyordu. Okuma tutkusuydu bu..
Reklam
Ağaç ve Orman
“Yurdumuzu seviyorsak, ağacı ve ormanı da seveceğiz. Onları en iyi biçimde koruyacağız. Ormanlarımız, yurdumuzun süsü, iklimin düzenleyicisi, doğa afetlerinin en etkin önleyicisidir. Orman yağmurun yularıdır.”
Ağaç sevgisi
“Bozkırı baştan başa yeşille öreceğiz, Tanrı’nın geç kaldığı işi biz göreceğiz.”
Sayfa 73 - Galip Naşit Arı’nın Pazarören Köy Enstitüsü’nün giriş kapısında yazan sözleriKitabı okudu
27 Mayıs İhtilali
“ 17 Haziran’da Türkçe okunan ezanı yine eskisi gibi Arapçaya çevirdiler. Ardından halkevlerini kapattılar. Durmadılar. Toprak ağalarıyla bir olup köy enstitülerinin ipini çektiler. İktidara göre köy enstitüleri yönetici sınıftan daha akıllı köylüler yetiştiriyordu ve bu kabul edilemezdi. 27 Ocak 1954’te, 6234 sayılı yasayla köy enstitüleri uygulamasına son verdiler.”
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
"Okuyan adam durmayan adamdır. Fikri ve manevi varlığı katılaşmamış, kemikleşmemiş, taze ve dinç adamdır." Hasan Ali Yücel'in bu sözleri, köy enstitülerindeki eğitimin en belirgin özelliklerinden birini yansıtıyordu. Okuma tutkusuydu bu.
Sayfa 71 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.