Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Terapistin Arka Bahçesi

Alper Hasanoğlu

Bir Terapistin Arka Bahçesi Gönderileri

Bir Terapistin Arka Bahçesi kitaplarını, Bir Terapistin Arka Bahçesi sözleri ve alıntılarını, Bir Terapistin Arka Bahçesi yazarlarını, Bir Terapistin Arka Bahçesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
208 syf.
8/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Yazarın okuduğum ilk kitabı, diğerlerini de merakla bekliyorum. Yazarın ceşitli konularda yazmış olduğu denemeleri bir arada toparladığı bir kitap. Çeşitli soruları kendinize sormaniza yardımcı oluyor. Normal nedir Delilik nedir normal midir vs vs. Tüm kitap bittikten sonra bende oluşan düşünce ve hissiyatı tek cümle ile ifade edecek olursam tek ve mutlak doğru yoktur...
Bir Terapistin Arka Bahçesi
Bir Terapistin Arka BahçesiAlper Hasanoğlu · Remzi Kitabevi · 2014110 okunma
Ne kadar çok kendimiz olursak o kadar çok yalnızız bu dünya üzerinde. Bu yalnızlığın katlanılır hale gelmesi, ya üretken bir tek başınalıkla ya da birbirlerinin bağımsızlıklarını zedelemeden, sahip olunan küçük gizler ve küçük sırların da korunmaya devam ettiği, bu yolla çekiciliğin halen daha ayakta tutuldu güven dolu bir ilişkinin varlığı ile mümkündür. Peki böyle bir birliktelik mümkün müdür? O sorunun yanıtını vermeye cesaretim yok, ama herhalde ömür boyu aramaya değecek birkaç şeyden biri de bu olsa gerek.
Sayfa 132Kitabı okudu
Reklam
Utanma Duygusu
Utanma duygusu, en çok da benlik idealimiz ile varolan gerçek durum arasında büyük bir uçurum olduğunu hissettiğimizde / varsaydığımızda saklandığı delikten başını uzatıverir.
Aşk biter, çünkü zaman ve başarı aşkın düşmanıdır. Aşk ancak yeni, gizemli ve tehlikeliyse büyür. Güvenlik aşkı öldürür. Sonsuz bir aşk kendi içinde çelişkidir.
"Yarının insanı daha az açık, daha az duyarlı, daha az sevgi dolu olacak" Carl Rogers
Saldırma daima duygusal ve kendilik sınırlarını, varlığını korumaya yönelik bir tepkiyken, kötülük duygudan yoksundur ve yok etmeyi amaçlar
Reklam
Herakleitos'un bir nehirde iki kere yıkanılmaz sözü kitaplar için de geçerlidir. Aynı kitap iki kere okunmaz. Tekrar elimize aldığımız kitaptan bambaşka bir kitaptır artık.
Depresif insan başı eğik dolaşan insandır. Gökyüzünün ne kadar geniş olduğunu ya unutmuştur çoktan ya da göğün neler vaat ettiğini hiç öğrenme fırsatı olmamıştır.
Okumak son tahlilde bir oral takıntıdır işte, belki de tedavi edilmesi gereken. İçimizdeki boşluğu doldurmak, o kaybedilmiş güveni, huzuru, anne kucağının sıcaklığını yeniden bulmak için girişilen nafile bir çaba. Buna karşı bir ilaç bulur mu yakın zamanda ilaç kartelleri bilemem ama benim bu hapı yutmayacağım kesin.
Okumanın psikodinamiği.
Okunan, anlatılan masallar, dinlenilen ninniler, birlikte bakılan resimli kitaplar. Bütün bunlar en özel yakınlıktır, anne sıcaklığıdır. Bu ritüel başka bir oral doyuma da eşlik eder çoğunlukla. Sıcacık süte. Her gece erişkinle çocuk arasında tekrarlanan bu etkileşim güven, huzur, sıcaklık, yalnız olmadığını bilme gibi birçok biliş ve emosyonla özdeşleşir çocuk bilinçaltında. Erişkinlik hayatımızda gelişen okuma alışkanlığımız bu duygudurumsal boyutu da içerir bilinçdışı olarak. Yani okuma eylemi bir anlamda çocukluk çağı duygularımızın erişkin hayatımızdaki sembolik tekrarı gibidir.
Reklam
Yaşananın , yaşantılayanların sayısı kadar öyküsü vardır. Herkes yaşananı kendi bakış açısına göre yorumlar.
Günlük hayatta birbirine zıt sayısız uyaranla farklı arzu , fırsat , sorumluluk, değerle yüz yüze gelmekteyiz. Bütün bunlarla gerçekten çıldırmadan başa çıkabilmek için bireyin içinde farklı bir sürü ben oluşmuştur.
Aşkın kendisini özlemek, aşkta acı çekmek ve bu acıdan öğrenmek kişiye, başka bir insanlık durumunda yaşayamayacağı bir olgunlaşma olanağı sunar.
"Melankoli insanın başına gelebilecek en büyük acıdır..."
303 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.