Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Vardı Bir Yoktu

Samed Behrengi

Bir Vardı Bir Yoktu Hakkında

Bir Vardı Bir Yoktu konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Samed Behrengi (1939-1968) adını Türkiyeli çocuklar artık çok iyi biliyorlar. İran'ın Azerbaycan kesiminde doğan, ülkesindeki ve dünyadaki haksızlıklara, yazdığı masallarla, öykülerle karşı çıkan bu değerli yazar, ne yazık ki çok genç yaşta, -yirmi dokuz yaşında- öldürülerek etkisiz hale getirildi. Ama özellikle Küçük Karabalık adlı kitabı 'Bologna Kitap Fuarı'nda, dünyada o yılın en başarılı çocuk kitabı seçildikten sonra, bu yazarın ünü dünyanın dört bir yanına yayıldı. Çocuk kitapları dizimizde Samed Behrengi'nin bütün kitaplarını bir bir yayımlayacağız; hem de yazıldığı Farsça dilinden çevirterek. Bir Vardı Bir Yoktu adlı bu kitabında yazarın kısa masallarını bulacaksınız. Samed Behrengi'yi okuyunca, gerçek arkadaşlığın, dostluğun ne olduğunu daha çabuk öğrenecek, çevrenizde olup bitenleri daha çabuk kavrayacaksınız.
Tahmini Okuma Süresi: 1 sa. 35 dk.Sayfa Sayısı: 56Basım Tarihi: Ocak 2016Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: Yeki Bud Yeki Nabud
ISBN: 9789750718427Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 77.1
Erkek% 22.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Samed Behrengi
Samed BehrengiYazar · 37 kitap
Samed Behrengi (Fars:صمد بهرنگی, Azerbaycan: Səməd Behrəngi; 24 Haziran, 1939; Tebriz, İran Şahlığı; ö. 31 Ağustos, 1967; Aras Nehri) Azeri asıllı İranlı öğretmen ve çocuk hikâyeleri ile halk masalları yazarı-derleyicisi. Hayatı Babasının adı İzzet, annesinin adı Sara idi. İran genelinde seyahatler ile Fars ve Azeri halk kültürü üzerine incelemeler yaptı. Halkın dilinde dolaşan masalları, söylenceleri derledi, yorumladı, yeniden yazdı. Bunları derlemenin yanı sıra, çocuk öyküleri yazdı. Ne var ki kimilerince çocuk öyküleri olarak görülen bu yapıtlar kimilerince de İran ve diğer dünya halklarına, adalet, eşitlik, dogmayı sorgulama, direnebilme gibi öğütlerde bulunan metinlerdir. Zamanının Şah yönetimine karşı masal ve hikâyeler yazarak karşı koymaya çalışmış, başkaldırmıştır.Samed Behrengi öğretmen okulunda okumuştur. Öğrenimini tamamladıktan sonra köy okullarında öğretmenliğe başlamıştır. Kısa hayatı boyunca her zaman çocuklara hayatı anlatmaya çalışmış ve öğretmenlik görevinde kalmıştır. Samed Behrengi (1967) 29 yaşındayken şüphe uyandıran bir biçimde Aras Nehri'nde ölmüştür. Yüzerken boğulduğu söylentisi yayılsa da buna kimse inanmadı, çünkü Behrengi, yazdığı masallarla, ülkesinin başına çöreklenmiş Şahlık düzenini açıkça eleştiyor, her türlü baskı yönetimine karşı çıkıyordu. Bu yüzden suikaste uğradığı düşünülmektedir.Yapıtları onlarca dile çevrilmiştir.