Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bizans İmparatorluğu Tarihi

Charles Diehl

Bizans İmparatorluğu Tarihi Gönderileri

Bizans İmparatorluğu Tarihi kitaplarını, Bizans İmparatorluğu Tarihi sözleri ve alıntılarını, Bizans İmparatorluğu Tarihi yazarlarını, Bizans İmparatorluğu Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bessarion, Paleologosların sonuncusuna Spartalıların geçmişteki kahramanlıklarını anlatıyor ve ondan, Avrupa’yı Türklerden özgürleştirmek ve babalarının mirası olan Asya’yı yeniden fethetmek için çocuklarının başına geçmesini istiyordu.
15 Ağustos 1261 günü Mihail Paleologos törenle Konstantinopolis’e girdi ve Ayasofya’da imparatorluk tacını taktı. Bizans imparatorluğu, yaklaşık iki asır boyunca monarşiyi yönetecek olan ulusal Paleologos hanedanı altında yeniden doğmuş görünüyordu.
Reklam
Yönetimde geçen yarım asrın sonunda ilk iki İsauryalı [III.Leo ve oğlu V.Konstantin] imparatorluğu, 747 yılında onu kırıp geçiren vebaya ve ikonalar kavgasının yol açtığı sarsıntıya rağmen zengin ve bahtiyar hale getirmişti.
7. yüzyılda, imparatorluğun Helenleştiğini görüyoruz. İlk defa Heraklius döneminde, 627 yılında imparatorluk protokolünde, eski Roma sıfatları yerine, bundan böyle bütün Bizans imparatorluğu’nu tanımlayacak olan Yunanca “Tanrı’ya sadık Basileus” -πιστος εν θεο βασιλεύς- sıfatı kullanıldı.
Barbar Adı..
Barbar başka dil konuşan demektir. Zamanla bu kelime aynı zamanda, medeniyetten mahrum manalarında kullanılmıştır. Eski Yunan, Roma, hatta Bizans medeni dünyayı yalnız kendisinden ibaret zannederdi. Bu yanlış itikadın uzak ve yakın milletler ve alemler hakkındaki bilgisizlikten ileri geldiği muhakkaktır. Halbuki eski Yunan ve roma'dan evvel muhtelif Türk kavimleri daha yüksek bir medeniyet seviyesine varmışlardı. Nitekim sonraları Türklerle tanışan Bizans elçileri, devlet adamları ve seyyahları gördükleri yüksek medeniyet karşısında hayretlere düşmüşlerdir.
Sayfa 103 - İlgi Kültür Sanat Yayınları
232 syf.
·
Puan vermedi
Bizans Tarihi
Güzel kitap Bizans tarihini Justinyeni özellikle çok iyi anlatan bir eser. Eleştirilecek yanları var mesela bir Alparsan'dan bahsediyor bir cümlede sadece bizi yendi diye yenilginin üzerinde hiç durmuyor.Bayeziden bir iki cümle içinde bahsediyor o kadar oda Manuel Paleilogosu anlatırken bahsediyor. Fatih'ten hiç bahsetmeyip kitabın son cümlelerinde bizi yıktı diye bitiriyor. Kitap bizansın daha çok balkanlardaki olaylar üzerinen anlatıyor doğuya özellikle Türklere hiç değinmiyor. Bunlara rağmen Bizans ile ilgili birçok şey öğrenebileceğiniz güzel bir eser
Bizans İmparatorluğu Tarihi
Bizans İmparatorluğu TarihiCharles Diehl · İnkılap Kitabevi · 2018114 okunma
Reklam
232 syf.
2/10 puan verdi
Büyük Hayal Kırıklığına Uğradım
Öncelikle Bizans tarihini okumak istiyorsanız bu kitabı sizlere tavsiye etmiyorum , çevirisi çok kötü ve bütün olaylar aşırı derece yüzeysel anlatılıyor yani şöyle örnek vereyim bir sayfa okuyorsunuz olayı anlamaya çalışırken bir sonraki sayfada bambaşka bir döneme geçiyor ve okuduklarınız çok havada kalıyor , kendimi çok fazla zorlayarak kitabı bitirebildim , internetten herhangi bir siteden aynı bilgileri bulabilirsiniz çünkü çok fazla yüzeysel anlatılıyor , büyük beklentilerle aldığım kitaptı maalesef büyük hayal kırıklığı oldu benim için
Bizans İmparatorluğu Tarihi
Bizans İmparatorluğu TarihiCharles Diehl · İnkılap Kitabevi · 2018114 okunma
232 syf.
9/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Eser, 1919'da kaleme alınmış, Bizans İmparatorluğu'nu yüzeysel bir şekilde anlatıyor. Aslında devletin adı "Bizans" değil, yani bu millet kendine Bizans dememiş, bu devletin de siyasî adı öncekinde olduğu gibi "Roma İmparatorluğu". Bu eserin yazıldığı dönemlerde, tarihçiler Bizans kelimesini uydurmuştur ve günümüze dek böyle alışılagelmiştir. Bizans tarihi konusunda yazılmış en ünlü kitaplardan biri, aradan yüz sene geçmiş olmasına rağmen eser, Bizans tarihi alanında yerini koruyor.
Bizans İmparatorluğu Tarihi
Bizans İmparatorluğu TarihiCharles Diehl · İnkılap Kitabevi · 2018114 okunma
Sebep olduğu hınç ve kinler, alevlenmesine izin verdiği keskin açgözlülükler, iktidar daha zayıf ellere düştüğü zaman korkunç sonuçlar getirecekti.
Sayfa 162 - Manuel KomnenosKitabı okudu
Tudelalı Benyamin, "Evrende Bağdat dışında onunla mukayese edilebilir bir şehir yoktur" yazmıştı. Robert de Clari'nin raporunda ise, "dünyanın sahip olduklarının üçte ikisi Konsantinapolis'te, kalan üçte biri ise dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış" deniyordu.
Sayfa 161Kitabı okudu
44 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.