Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Başarılı Yatırımlar İçin Denenmiş Stratejiler

Borsada Rastgele Seyir

Burton Malkiel

Borsada Rastgele Seyir Gönderileri

Borsada Rastgele Seyir kitaplarını, Borsada Rastgele Seyir sözleri ve alıntılarını, Borsada Rastgele Seyir yazarlarını, Borsada Rastgele Seyir yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Değerleme teorisi, büyüme oranını tahmin etmenin olağanüstü zor olduğu uzun vadeli kâr payı akışı tahminlerine bağlıdır. Bu nedenle, temel değer asla kesin bir rakam olamaz. Umutlar,korkular ve piyasa katılımcılarının favorisi olan modalar değerleme sürecinde rol oynarlar.
Burada yatırımcılara verilen üzeri örtülü öğüt, davranış bilimcilerin iddia ettiği gibi, piyasa çoğunlukla aşırı tepki verdiğinden revaçta olan hisse senetlerinden uzak durarak, revaçta olmayanlara odaklanmanın daha akıllıca olacağıdır.
Reklam
Calgary Üni. Prof.Richard Woodward ve Jess Chua
Bir akademik çalışma, Hisse senetlerini uzun vadeli yatırım olarak elde tutmanın, piyasa zamanlaması yapmaktan daha iyi olduğunu göstermektedir;çünkü piyasanın olumlu dönemlerinde bir hisseyi uzun süre elde tutmakla sağlanan gelir, kötümser piyasadaki kayıplardan çok daha fazla olmaktadır.
John Bogle
30 yıldır bu işin içindeyim, ne işini başarıyla ve tutarlı olarak yapan birini tanıyorum, ne de başarılı ve tutarlı olarak iş yapan birini tanıyanı biliyorum. İzlenimime göre, piyasa zamanlaması, yalnızca yatırım programınızın değerini artırmaya çalışmak gibi değil,aynı zamanda kendi amacınıza engel olmaya çalışmak gibi görünüyor.
Araştırma,bölünmenin, hisse senedi fiyatlarının yükselmesinin nedeni değil, sonucu olduğunu ve hisse senedindeki bölünme haberlerine dayanan faydalı bir yatırım stratejisi uygulanamayacağını göstermektedir. Bu araştırma eski bir Wall Street özdeyişini akla getiriyor:” Pasta kesildikçe büyümez.”
Şirketlerin kazançlarını etkileyen birçok önemli değişiklik aslında rastgele gelişir,yani önceden tahmin edilemez.
Reklam
Michigan üniversitesi profesörlerinden H. Negat Seybun, 1960’lı yılların ortalarından 1990’lı yılların ortalarına kadar olan 30 yıllık dönemde gerçekleşen önemli piyasa kazanımlarının yüzde 95’inin kabaca 7500 işlem gününün 90’nında gerçekleştiğini bulmuştu. Yani, toplamda yüzde 1’e denk gelen 90 günü kaçırmışsanız, o süre içinde borsanın sağladığı uzun vadeli cömert getiriler de uçup gitmişti. İşin özü, piyasa zamanlaması yapanlar, arada bir oluşan ve performansa büyük katkı sağlayacak olan önemli çıkışları kaçırma riskiyle karşı karşıyadırlar.
Borsada keşfedilecek ve kâr getirecek her düzenli hareket, kendini yok etme eğilimindedir. Bu borsada hiç kimsenin, teknik analiz yöntemleri kullanarak ortalamaların üzerinde getiri sağlamayacağına kesin olarak inanmamın en temel nedenidir.
Hisse senedi fiyatlarının geçmişteki hareketleri, bir yatırımcı için, portföy yönetiminde, “al ve tut” taktiğinin üstesinden gelmesini sağlayacak, hiçbir yararlı bilgi içermez.
Teknik kuralları,yirminci yüzyıl başlarına kadar uzanan süre içinde,iki büyük borsada, hisse senedi verileri kullanarak güçlükle denedik. Sonuçlar, hisse senedi fiyatlarındaki önceki oynamaların, gelecekteki hareketleri güvenilir bir biçimde öngörmede kullanılamayacağını ortaya koymaktadır. Borsanın hafızası, varsa bile, çok kıttır. Piyasa zaman zaman bir tempo sergilese de, bu güvenilir değildir ve trend izleme stratejileri uygularken, ortaya çıkan önemli işlem maliyetlerinin üstüne çıkacak kadar uzun sürmez.
69 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.