Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Buda Bir Gün Bara Girer

Lodro Rinzler

Buda Bir Gün Bara Girer Gönderileri

Buda Bir Gün Bara Girer kitaplarını, Buda Bir Gün Bara Girer sözleri ve alıntılarını, Buda Bir Gün Bara Girer yazarlarını, Buda Bir Gün Bara Girer yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
248 syf.
9/10 puan verdi
·
13 günde okudu
BENCE GÜZEL
Büyük titizlikle okuduğum bir kitap oldu. Sanırım uzun zamandır herhangi bir kitabımda bu denli altını çizdiğim cümle pek az olmuştur. Budist yaşam tarzından bahsederken acaba okuyucuları bu yaşam tarzına baskıcı yönlendirme yapacak mı diye tereddütle yaklaştığım esnada ilk sayfalarda şu cümleyi okumam o an beni oldukça güldürmüştü '' Bu kitabı okumak için Budist olmanıza gerek yok.'' Budist öğretileri modern yaşama uyarlayarak okuyucuyu düşündürür. okuyucu, Buda'nın rehberliğinde meditasyonu kullanmayı, yaşamın anlamı, mutluluk, ölüm ve aydınlanma gibi derin temaları sorgulayan içsel bir yolculuğa çıkıyor. "Buda Bir Gün Bara Girer'' kitabı Budizmin derinlemesine araştırılmasını sağlarken aynı zamanda çağdaş hayata dair içgörüler de sunuyor. Açık bir üslupla yazılan bu kitap, okuyucuların düşünceyi ve eğlenceyi harekete geçirirken Budizm'in evrensel değerlerini keşfetmesine olanak tanıyor. Ayrıca bu kitabın mistik ve felsefi unsurlarına ilgi duyan okuyucular daha memnun kalacaktır. ``Buda Bir Gün Bara Girer'' kanımca gönül rahatlığı arayan herkes için ilham verici bir okuma olacak. Benim gibi Budizm'in temel öğretilerine aşina olmayanlar bile bu kitaptan kazanılabilecek derin anlamı yeniden keşfedeceklerdir.
Buda Bir Gün Bara Girer
Buda Bir Gün Bara GirerLodro Rinzler · Trend Yayınevi · 201321 okunma
nezaket
Saldırgan olmakla bazı şeyleri başarabilirsiniz. Ancak nezaketle, her şeyi başarabilirsiniz.
Reklam
Teknolojinin birbirimizle iletişim içinde olmamızı olanaklı kılıp aynı zamanda iletişimin kalitesini düşürmüş olmasını çok tuhaf buluyorum.
Sayfa 184Kitabı okudu
Düşünceler içinde kaybolduğumuzu fark etmek, sürekli olarak şimdiki ana geri dönebilmenin birinci koşuludur.
Çoğu zaman, incinmemek için hassas kalbimizin üzerini örteriz. Dünyada bu derece saldırganlık varken, samimiyet ve açıklıktan uzaklaşmayı istemek doğaldır. Hiçbir şey, bu duvarları aşıp bizi incitemez ama hiçbir şey de hissetmemeye başlarız.
Hepimizin kaçışları vardır. Ne var ki, kaçışlara kapılmaktan sıkıldığımızda, zorlu durumlarla en iyi şekilde baş ettiğimizi sansak bile, acı hala yerinde durmaktadır. Acı, şimdiki anda, onunla karşılaşmamızı beklemektedir.
Reklam
Başka bir deyişle, sorun duygularınız değil, onlara takılı kalmanızdır.
Duyguların bedenimizde sanki fiziksel bir varlığı söz konusudur. Kızgın olduğumuzda midemiz alt üst olur ve kaslarımız gerilir. Aşık olduğumuzda, varlığımıza ilişkin belirgin bir hafiflik ortaya çıkar. En sevdiğim kuvvetli duygu örneği, kalp kırıklığıdır, çünkü bu ismiyle müsemma bir durumdur. Kalp kırıklığı yaşandığı zaman, kalp gerçekten de ortadan ikiye ayrılıyormuş gibi hissedilir.
Kendinizi biraz daha zorlayabileceğinizi hissettiğiniz her an sizi daha çok motive eder. Meditasyon sırasında zihnimizde benzer bir sürece girer. Beş saat boyunca minderde oturup sonrasında aydınlanmayı bekleyemeyiz.
"Kendimizi dünyaya nasıl sunduğumuz bizim sorumluluğumuzdur."
Reklam
“Değişim sizin için bitmişse , sizde bitmişsinizdir .” - Benjamin Franklin
Sayfa 154Kitabı okudu
Kendimizi içinde bulduğumuz acı çekme döngüsünün Budizm'deki karşılığı samsara sözcüğüdür. Samsara, parmağınızda çıkan șeytan tırnağının yarattığı basit rahatsızlıktan, çok sevdiğiniz bir dostunuzu ya da ailenizden birini kaybettiğinizde hissettiklerinize kadar her şeyi kapsar. Samsara, sahip olmadığımız șeye özlem duymamız, bunun da bizi mutsuz etmesi demektir. Sahip olmadığımız șeyi elde ettiğimizde ise, çoktan bizi eğlendirecek yeni bir șeyi düşünmeye başlamamız demektir. Samsara, umuttan ve korkudan beslenir.
35 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.