Çık Dışarıya Oynayalım: Doğa Pedagojisine Doğru Bir Öğrenme Yolculuğu

Gaye Amus

Çık Dışarıya Oynayalım: Doğa Pedagojisine Doğru Bir Öğrenme Yolculuğu Hakkında

Çık Dışarıya Oynayalım: Doğa Pedagojisine Doğru Bir Öğrenme Yolculuğu konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

“Çocuklar, onlara rehber olan yetişkinler ve çevremiz, hepimiz birbirinden beslenen ve yenilenen doğanın kendisiyiz.” -Gaye Amus ● Orman anaokulu nedir? ● Sınıf dışı eğitim ne demek? ● Doğa pedagojisi nedir? ● Kendimizi ormanın güvenli kollarına nasıl bırakabiliriz? ● Doğada oyun esnasında cesaret verici, çevreye de özen gösteren cümleleri nasıl kullanırız? ● Kötü hava diye bir şey var mı? Dışarı çıkmaya hazır mısınız? Bu kitabı okuduktan sonra sınırlarınızı okul binalarının çok ilerisine taşımak isteyeceksiniz. Çünkü Gaye Amus yıllara yayılan deneyimini kendi hikâyesinin dönüm noktalarıyla birleştirerek okulöncesi sınıf dışı eğitim macerasını anlatıyor. Ülkemizde Doğada Öğreniyorum’un kurucusu olarak da tanıdığımız Amus, açık havada olmanın çocuklara ve hatta yetişkinlere getirdiği bakış açılarını anlatırken, kuzey ülkelerinde öğrendiklerini de kitap aracılığıyla paylaşıyor. Eğitmenler ya da ebeveynler olarak çocuğun doğal ritmine, onun ihtiyaçlarına ve ilgilerine dayalı bir akışa dahil olmak istiyorsanız haydi, Çık Dışarıya Oynayalım! (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Gaye Amus
Gaye Amus
Türler:
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 2 dk.Sayfa Sayısı: 248Basım Tarihi: 2022Yayınevi: Epsilon Yayınevi
ISBN: 9786254141225Ülke: TürkiyeDil: Türkçe
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 95.7
Erkek% 4.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Gaye Amus
Gaye AmusYazar · 1 kitap
Gaye Amus, 1978 Kuveyt doğumludur. Eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği üzerine tamamladıktan sonra, İngilizce Öğretmenliği formasyonu almıştır. İngilizce öğretmeni olarak özel bir anaokulunda çalıştığı 3 yıl boyunca, alternatif eğitime olan ilgisi nedeniyle Almanya, Avusturya, İtalya, Danimarka ve Finlandiya'daki Reggio Emilia, Waldorf, Montessori ve orman anaokullarına ziyarette bulunmuş ve orada gözlemler yapmıştır. 2007 yılında orman anaokulları ile ilgili deneyim kazanmak amacıyla Finlandiya'ya gitmiştir. Helsinki'de 1 yıl orman anaokulunda çalıştıktan sonra Reggio Emilia yaklaşımından etkilenmiş bir anaokulunda 1 yıl bulunmuştur. Finlandiya'da okul öncesi üzerine eğitimini tamamlayan Gaye, Environmental School of Finland -Finlandiya Çevre Okulunun ilk çevre eğitmenlerinden biri olarak da mezun olmuştur. Doğada ve sınıf dışı eğitim üzerine çeşitli kurslara ve eğitimlere katılmış, yurtdışında konferans ve seminerler vermiştir. Helsinki'de ekolojik temeller üzerine kurulmuş bir devlet anaokulunda 5 yıllık çalışma süresi boyunca yer yer hizmet içi eğitimleri vermiştir. Yurtdışında anaokulu ve okullarda sürdürebilir eğitimin yaygınlaşması için Brezilya, Kıbrıs, Slovenya, İtalya ve Norveç’te çalışmalarda bulunmuştur.  2018’de yayımlanan “Earth Care, People Care and Fair Share in Education: The Children in Permaculture Manual”: Çocuklar Permakültürün İçinde” adlı İngilizce kitabın yazarlarından biridir. Erken çocuklukta doğada eğitim üzerine Türkçe, İngilizce ve Fince olarak seminer ve kurslar vermeye devam eden Gaye Amus, eğitim konusunda danışmanlık da yapmaktadır. Teknolojiye bağımlılığı artmış olan çocukların, doğanın içinde, ormanda, yaşayarak, deneyimleyerek, tüm hislerini kullanarak öğrenebilecekleri bir eğitim anlayışına inanmaktadır ve sınıf dışı eğitimin Türkiye’de yayılması için çalışmalar da başlatmıştır. İskandinav ülkelerinden yayılmış olan Orman ve Doğa temelli Anaokulları ve Orman Okulları eğitimini Türkiye’ye getirmektedir. Bu Türkiye için bir ilktir. Eğitimler, İsveç Linköping Üniversitesi’nde Sınıf Dışı Eğitim uzmanı olan Asistan Profesör Anders Szczepanski’nin desteğini almakta olup Finlandiya’daki Learning In Nature Ltd’in onayı ve kalitesi ile gerçekleşmektedir.