Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bagok'tan Gabar'a 26 Gün

Dağdakiler

Kadri Gürsel

Dağdakiler Gönderileri

Dağdakiler kitaplarını, Dağdakiler sözleri ve alıntılarını, Dağdakiler yazarlarını, Dağdakiler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
167 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Türkiye'nin terörle mücadelesinin en çatışmalı, en yoğun zamanlarının yaşandığı doksanlı yılların ortalarında, 31 Mart 1995 günü PKK'lılar tarafından iki gazeteci kaçırılarak yirmi altı gün boyunca alıkonulur. Bu yirmi altı gün süresince, kaçırılan gazetecilerden kitabın yazarı Kadri Gürsel ile arkadaşı Fatih Sarıbaş, mor dağlarda zorunlu bir seyahate çıkarlar. Kadri Gürsel, kimi gün bir mağara kovuğuna sığınıp, kimi gece yağmurun altında sabahlayarak açlıkla, ölüm korkusuyla, doğayla ve bulundukları ortamla mücadele ederken sadece yaşadıklarını değil, dağın görünmeyen yüzünü de yansıtıyor eserinde. Yazarın tabiriyle insanları içine hapsoldukları "şu kadar terörist ölü ele geçirildi" parantezinin dışına çıkarabilmek ve bilgi açlığını mümkün olduğunca doyurabilmek amacıyla yazılan Dağdakiler, baştan sona bir belgesel başyapıt niteliği taşıyor.
Dağdakiler
DağdakilerKadri Gürsel · Metis Yayıncılık · 201536 okunma
Siyasetin silahlarla yapıldığı bir yerde herkes her an ölebilir.
Sayfa 152Kitabı okudu
Reklam
Düşmanlık ırk temeline oturmaya başlamışsa, ırkçılık ne kadar fazlaysa, bir arada yaşama umudu o kadar azalır...
Gerilla ile romantizmin buluşmasında en büyük pay medyanın. Medya Ernesto "Che" Guevara ile başladı. O gerçek bir romantikti ve üstelik ilahları kıskandıracak kadar yakışıklıydı. Sonu da İsa'nınkine benzedi. Bu nedenler onun medya tarafından bir imaja dönüştürülmesini kaçınılmaz kıldı. Yoksa posterleri solculukla ilişkisi olmayan genç kızların yatak odalarını süslemezdi.
Sanki zaman bir film karesinde dondurulmuş ve içinde hareket eden sadece ben varım. Bu resim hangi zamana ait? Bunlar bir ordunun kılıç artıkları mı böyle? Yoksa dağlara sığınmış yenik asiler mi?
Cansız bedenlerden, canlı izlenimler... Ölüm, savaşın en kestirme tasviriydi.
Reklam
dağdakiler (bagoktan gabara 26 gün)
Sohbetin bir yerinde mazlum, rojbin için sesinde sevecen bir tonla "Boğaziçi üniversitesini bırakmış gelmiş, burada bize pilav pişiriyor" dedi.
Sayfa 60 - siyah beyaz Metis güncel
TeCe'nin askerleri gibi gün saymıyoruz. Biz sonuna kadar savaşırız. Onlar düşünsün."
31 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.