Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dahi Diktatör

Celal Şengör

Dahi Diktatör Sözleri ve Alıntıları

Dahi Diktatör sözleri ve alıntılarını, Dahi Diktatör kitap alıntılarını, Dahi Diktatör en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nutuk, yalnız Türk tarihinin veya dünya askerlik ve politika tarihinin değil, aynı zamanda toplumbilimleri tarihinin de kanımca en önemli eserlerinden biridir.
Reklam
Anlata Anlata Dilimizde Tüy Bitti
Osmanlıca diye bir dil yok. Osmanlıca bir “esperanto”dur, yani bir sürü dilin bir araya gelmesiyle yaratılmış yapay bir dildir.
Çünkü ilaçlar iyileştirirdi.
Evet, Atatürk bir diktatördü diyoruz. Niçin bir diktatördü? Bu, ilaç almayı reddeden hastaya, tedaviyi reddettiği için ilacı zorla vermek gibidir.
Sayfa 51 - Ka KitapKitabı okudu
“Kaç paket sigara içiyorsunuz?” diye soran doktora: “Üç paket” diye cevap vermişti. Doktor da bunu tek pakete indirmesini söyleyip gittikten sonra Salih Bozok, “Ama Paşam siz zaten her gün bir paket içiyorsunuz” dedi. Atatürk gülerek: “Enayi miyim ben? Bir paket içiyorum desem, herif paketi üçte bire indir diyecekti.”
“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir, başka mürşit aramak gaflettir, cehalettir."
Sayfa 87
Reklam
Kur’an’ın maksadı insanların kafasını anlamadığı seslerle doldurmak değildir. Bir mesaj vermektir. Atatürk bunun farkında, yaptığı ilk işlerden biri de Kur’an’ı tercüme ettirmek oluyor. Şunu söylemek istiyor aslında: İnanıyor musun? Evvela neye inandığını bil, bunu bilmen lazım.
Bir fikrin istihsâline (üretilmesine) dayanmayan bir zafer pâyidâr olamaz.
# Hiç bir zafer gaye değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük olan bir gayeyi elde etmek için gerekir en belli başlı vâsıtadır. Gaye, fikirdir. #
Her kitabın bir maksadı vardır. Kur’an’ın maksadı insanların kafasını anlamadığı seslerle doldurmak değildir. Bir mesaj vermektir. Atatürk bunun farkında, yaptığı ilk işlerden biri de Kur’an’ı tercüme ettirmek oluyor. Şunu söylemek istiyor aslında: İnanıyor musun? Evvela neye inandığını bil, bunu bilmen lazım.
Atatürk, Bilimsel yöntem ve Karl popper
1. Problemin saptanması (Bu genellikle önceki bilgilerimiz, yani gözlemler veya mevcut varsayımlar ışığında yapılır) 2. Problem çözümü için bir varsayımın uydurulması 3. Varsayımın çıkarımlarının gözlemle denetlenmesi 4. Gözlemlerle çelişiyorsa varsayımın terk edilmesi 5. Genişlemiş gözlem temeliyle uyumlu yeni bir varsayımın uydurulması 6. Yeni varsayımın çıkarımlarının gözlemle denetlenmesi 7. Dördüncü ve sonraki aşamaların sırayla tekrarı
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.