Risaleler

Davetimiz Nura Doğru

Hasan el-Benna

Davetimiz Nura Doğru Gönderileri

Davetimiz Nura Doğru kitaplarını, Davetimiz Nura Doğru sözleri ve alıntılarını, Davetimiz Nura Doğru yazarlarını, Davetimiz Nura Doğru yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam ümmetini daha ileriye taşımak için ekonomik alandaki atılacak adımlar:
-Zekat müesseselerini İslam şeriatına göre işletmek... - Faiz sistemini derhal durdurmak! Devlet bu hedefi sağlayacak mali politikaları işletmeli kendisine ait faiz alacaklarından vazgeçerek bu konuda örnek olmalı, faizsiz borç bankacılığı ve üretime katkı borcu adları altında yeni uygulamalar başlatılmalıdır. - iktisadi projeleri teşvik etmek ve bunların çoğalmasını sağlamak... - Halkı yabancı şirketlerin tekelinden Kurtarmak bu şirketleri kurallar çerçevesinde hareket etmeye zorlamak ve halka fayda sağlayacak tüm imkanları seferber etmek... Allah'ın selamı ona seçkin kullarının üzerine olsun.
Sayfa 111Kitabı okudu
Hedefe Ulaşmak için atılacak adımlardan bazıları:
a. Siyaset yönetim ve yargı alanındaki düzenlemeler: -Hizipçiliğe son vermek ve İslam ümmetinin siyasi gücünü tek bir hedefe yöneltmek. - Yasaları İslami ilkelere uyacak şekilde yeniden düzenlemek. - orduyu güçlendirmek gençlik teşkilatlarının sayısını arttırmak... - Kaybedilen Hilafet için ciddi bir şekilde çalışma başlatmak... b. Sosyal ve ilmi alanlardaki düzenlemeler - Gençlere Genel ahlak kurallarını benimsetmek bunu sağlayacak şekilde düzenlemeler yapmak ve ahlaki suçların cezalarını ağırlaştırmak. - Gizli ya da açık her türlü fuhuş ve zinayı yasaklamak... - Uyuşturucu ile mücadele edildiği gibi içki ile de mücadele etmek ümmeti bu zarardan korunmak amacıyla bunları yasaklamak - Karma eğitimden vazgeçmek... - Evlenmeyi ve nesli arttırmayı teşvik etmek aile ve evlilikle ilgili sorunları ortadan kaldıracak düzenlemeler getirmek... - Barları pavyonları kapatmak ahlaki sınırı Aşan dans gibi oyun ve eğlenceleri yasaklamak. - Din eğitimini üniversitelerde dahil olmak üzere eğitim kurumlarının her düzeyinde zorunlu hale getirmek.
Sayfa 106Kitabı okudu
Reklam
İSLAM VE İKTİSAT
Bir ümmet yukarıda üzerinde durmaya çalıştığımız; Ümit, müspet vatanseverlik, ilim, sağlık ve iktisat gibi sağlam temeller üzerine bina edilirse dünyada sözüne itibar edilen en güçlü bir ümmet haline gelir. İslam bütün bu sonuçların garantörüdür!
İslâm ve ahlak
İslam kadar kalbi harekete geçiren, şuuru canlandıran nefisleri gözetim altında tutan bir Nizam yoktur; Çünkü bu tür değerler olmadan, hiçbir kanun ve uygulamanın geçerliliği olmayacaktır.
İslam ve Sağlık
Hadis-i Şerif'te şöyle buyruluyor: Kuvvetli Mümin, zayıf müminden daha hayırlıdır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyruluyor: Bizler acıkmadıkça yemeyen ve yediğimizde de doymadan Kalkan bir ümmetiz.
İki görevimiz vardır:
Birincisi: İslam ümmetini, siyasi pranga ve engellerden kurtararak bağımsızlaştırmak ve kaybettiği otoritesini ona geri kazandırmaktır. Ikincisi: Dünya milletleri arasındaki yerini alması ve uygarlık alanındaki toplumsal gelişmişliğini elde etmesi için ümmeti yeniden inşa etmektir...
Reklam
Ümit ve Heyecan
Biz asla kendimizden Ümit kesmiş değiliz Aksine pek çok iyilikler ümit ediyoruz ümitsizlik dışında hiçbir şeyin bizim başarılı olmamıza engel olamayacağına inanıyoruz ruhlarımızda Ümit ve iyimserlik güçlenirse Allah'ın izniyle pek çok iyiliğe kavuşacağız Bu yüzden Bizler ümitsiz değiliz ve Allah'a hamdolsun ümitsizlik hiçbir zaman kalplerimize giremez karamsarların karamsarlıklarına rağmen çevremizdeki her şey bize ümit veriyor.
Hastalıklar:
Bir milletin tedavisi ve sorunlarının çözümü Ancak şu üç şeyle yapılabilir. -Hastalığın doğru teşhis edilmesi. -Tedavinin Acılarına katlanılması. -Tedaviyi yapacak uzman bir Hekim olması. Milletlerin yakalandıkları hastalıkları şöyle özetleyebiliriz. 1- siyasal alanda: siyasal olarak bir yandan toprakları düşmanları tarafından işgal edilmiş öte yandan Kendi öz evlatları partizanlık iç çekişme, ayrımcılık ve Anarşi gibi hastalıklara yakalanmışlardır. 2- ekonomik alanda bir yandan faiz bütün sınıflar arasında yaygınlaşmış öte yandan yabancı şirketler ülkenin zenginliklerine ve gelir kaynaklarına sahip olmuşlardır. 3- düşünce alanında inancını yıkan ve öz evlatlarının ruhundaki Yüce idari yok eden istikrarsızlık sapkınlık ve inkarcılık hastalığına yakalanmışlardır.....
Sayfa 66 - Nida YayınlarıKitabı okudu
Vatanseverlik
Bizimle diğer vatanseverler arasındaki ihtilaf noktasi şudur: Biz, vatanseverliğin sınırını inanç olarak kabul ediyoruz; onlar ise toprak parçası ve coğrafi sinırlar olarak kabul ediyorlar. Bize göre, "Lâ ilâhe illallâh, Muhammedün Resulullâh diyen her Müslüman'ın yaşadığı toprak parçası vatanımızdır. Bizim katımızda saygınlığı ve yüceliği vardır. Orayı sever ve sayarız; gelişmesi için gayret gösteririz. Dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde yaşayan bütün Müslümanlar, bizim ailemiz ve kardeşlerimizdir. Onların dertleriyle ilgilenir, duygularini paylaşır ve hislerine ortak oluruz. Oysa diğer vatanseverler böyle değildirler. Onlar sadece yaşadiklari toprak parçasınin dar sınırlar içindeki bölgelerin durumuyla ilgilenirler.
14 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.