Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Demokrasiye Eleştiri

Süleyman Uğurlu

Demokrasiye Eleştiri Gönderileri

Demokrasiye Eleştiri kitaplarını, Demokrasiye Eleştiri sözleri ve alıntılarını, Demokrasiye Eleştiri yazarlarını, Demokrasiye Eleştiri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cumhuriyet ile İslâm arasındaki kan uyuşmazlığı ayyuka çıktığında kalbi İslâm ile birlikte atanlar bu menfur oluşuma karşı sesini yükseltti ve Allah'ın dinini yükseltmek için baş kaldırdı. Mevcut laik sistem ise bu başkaldırışa "ateş ve demir" ile karşılık verdi. Malum kara günler yaşandı. İhlaslı ve âlim Müslümanlara sürgünler ve darağaçları reva görüldü.
Sayfa 120 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Yeni bir nesil icadı için ümmete dayatılan devrimler(!)
2 Mart 1924: Halk Fırkası Grubu toplantısında Şeriye vel Evkaf Vekâleti'nin kaldırılması kararı 3 Mart 1924: Hilâfet'in kaldırılması 3 Mart 1924: Tevhid-i Tedrisat Kanunu 8 Nisan 1924: Dinî Mahkemelerin kaldırılması 25 Kasım 1925: Şapka giyilmesi hakkında kanun 30 Kasım 1925: Tekkelerin, türbelerin, zaviyelerin kapatılması ve
Sayfa 108 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Kâzım Karabekir m. Kâmal'in şu sözlerini işitir:
"Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkûmdurlar. Böyle şahıslarla memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Onun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız. Partiyi bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz. Bu suretle kalkınma kolay ve çabuk olur."
Sayfa 107 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Frenklerin şapkasını giymek istemeyen çok sayıda Müslümanın darağaçlarında can vermesi zulmün boyutunu göstermesi zaviyesinden kâfidir.
Sayfa 106 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Sömürgeci kâfir İngilizlerin, avenelerine hediyesi olarak ilan edilen cumhuriyetin ilk iş İslam'ın tüm emarelerini ortadan kaldırmak olmuştur.
Sayfa 106 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Oysa Müslümanların üzerlerine düşen şey, yaşantılarını İslam'a uydurmak olmalıydı.
Sayfa 105 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Siyasi kişiler ise batı'ya ve batı nizamı olan demokrasiye samimiyetle bağlandılar. Yüzlerini döndürdükleri kıble orası oldu.
Sayfa 104 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Devlet de, fiilen Batı kanunlarını tatbik etmekle beraber, şeyhulİslâm bunların tatbikini kabul ettiğinden, "İslâm Devleti" kabul edilerek kaldı. Devlet nizamında demokrasinin, mahkemelerde Batı kanunlarının tatbik edilmesi, devletin İslâm oluşuna, şeyhulİslâmın bu kanunların alınmasını mahsurlu bulmadığından halk nazarında kanunların şeri olmadığına dair, bir tesir de olusturmadı, bilakis Müslümanlar tarafından benimsendi.
Sayfa 91 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Şeyhulİslâm Batı kanunlarının alınıp Müslüman mahkemelerinde tatbik edilebileceğine, İslâm'ın buna engel olmadığına dair fetva verdi.
Sayfa 91 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
51 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.