Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Devrim Nedir? Sözleri ve Alıntıları

Devrim Nedir? sözleri ve alıntılarını, Devrim Nedir? kitap alıntılarını, Devrim Nedir? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
antalyam ya :)
Bizim Antalya'da 1929-30 yılı, üzerine asker sevk edilen halk, gelen birliklere hiçbir şey olmamış gibi birer kahve iskemlesi ikram edince, çatışma kesildi. Askerlerle ahali kardeşçe oturup birbirlerine kahve ısmarladılar. O günden beri, ordunun isyan sırası halkla temas ve konuşma yapmaması için kanun çıkarıldı.
“Devrim, gayet ciddi olan imtihanını olay, mücadele ve dövüş içinde geçirir. Eğer sen ezilen ve sömürülen sınıfla sömürücülerin iktidarını kaldırmak fikrinde isen, eğer sen insanın insanı soyup işletmesini alaşağı etme davasını sonuna erdirmeye karar vermişsen, şurasını iyi bilmen lazım gelir: Sen, bütün dünya sömürücülerinin kaldırılmasına arka vermelisin ve ancak mücadelede sıkı durmak üzere hücumu güçlendirmeye ve yeni fedakârlıkları göze almaya hazır isen devrimcisin, aksi halde kendini yok bil.”
Lenin, Sovyetler İktidarının Başarısı ve Gerçeklikleri, 13.03.1919, c. XVI, s. 69-70Kitabı okudu
Reklam
"Devrim bir savaştır. Devrim, tarihin bildiği bütün savaşlardan gerçekten daha büyük, biricik kanunlu, hakkaniyetli bir savaştır."
Vladimir İliç Ulyanov Lenin, Devrim Günleri, c. IV, s. 71Kitabı okudu
Yanlış kullanıldığı için geriye tepip sahibini öldüren bir silah, geri tepti diye atılamaz. Tersine, o silahı en faydası dokunacak biçimde kullanmayı öğrenmek ve beceriklice kullanmak gerekir.
Savaşta en muazzam fedakârlıklar, cepheye sürüklenen alt tabaka halka düşer. Onlar dövüşürler; onlar ölürler, sakatlanırlar. Geride çoluk çocukları, varlarını yoklarını, tarlalarını dükkânlarını yok pahasına üst sınıflara kaptırırlar. Alt sınıflar yoksulluğa boğulur. Üst sınıflar birdenbire meşhur SAVAŞ ZENGİNİ kesilirler.
Şüphe yok, devrimin motoru kitledir, diyorduk. Kitlesiz devrimden bahsetmek, tanesiz değirmen döndürmek kadar gülünç bir demagojidir.
Reklam
"Devrimi yapan ancak ve yalnız derinlerde hareket eden iktisadi zıtlıklar yığınıdır."
Lenin, Plekhanof ve Vasiliev, 02.02.1907, c. VIII, s. 93Kitabı okudu
Kitleyi devrime getirmek için; devrimin doğruluğuna, iyiliğine, yararlılığına ve güzelliğine inandırmak gerekir. Zorla güzellik olmaz.
Bugün Çörçil Faşizmi kaldırmak için, Hitler kapitalistlerin "zulmünü" kaldırmak için dövüştüklerini ilan edip duruyorlar. Gerçek sosyalistler, iki tarafın da Finans-Kapital adına dünyayı paylaşmak istediklerini ve yalan söylediklerini bildiriyorlar. Yarın gene gerçek sosyalistlerin dedikleri çıkacak ve o zaman kitleler zapt edilmez bir hızla doğru söyleyen proletarya devriminin kurtuluşuna can atacaklardır.
Savaş, aynı egemen sınıfların, aynı ekonomik ve politik düzenlerini ayakta tutabilmek için, birbirlerine karşı giriştikleri bir savaştır. Bu bakımdan, biraz derinliğine kurcalanırsa, savaşın da altından çapanoğlu gibi REJİM MESELESİ çıkar. Yalnız, rejim meselesinde savaşın devrimden iki farkı vardır: 1) Devrim rejimi yıkmak için yapılır, savaş rejimi korumak için yapılır. 2) Devrim doğrudan doğruya bir rejim yıkma savaşıdır, savaş dolaylı yoldan bir rejimi koruma savaşıdır.
83 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.