Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri

Şaban Kuzgun

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri Sözleri ve Alıntıları

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri sözleri ve alıntılarını, Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri kitap alıntılarını, Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yahudiler kendi kutsal kitaplarına "Eski Ahid" isminin verilmesini reddederler, onlar kendi kutsal kitaplarına "Tanah" adını verirler. Yhudilere göre Tanah, üç bölümden meydana gelmiştir. Tora (Tevrat), Nevim (Nebiler), Ketuvim (Kitaplar).
Sayfa 18 - Fazilet NeşriyatKitabı okudu
Hz. İsa'nın, dünyada iken İncil'in yazılması için bir emir ve direktif vermediği şeklindeki Hristiyan görüşünün temelinde, Hristiyanlığın vahiy ve peygamberlik anlayışı vardır. Bu dindeki vahiy ve peygamber anlayışını, diğer dinlerdeki, özellikle İslamiyet'teki vahiy ve peygamberlik anlayışından çok farkıdır. Hristiyan inancına göre İncil yazarları (Evangelistler ve İncilciler), Hz. İsa'nın sözlerini, mucizelerini ve hayatını yazarak, onun dünyada iken insanlara verdiği mesajı, kendisinden sonra gelenlere aktarmak görevini ifa etmişlerdir. Hz. İsa'nın yapmadığı kitap yazma işini, öğrencileri yapmışlardır. Ancak onlar, bu işi yaparken rastgele değil, ilahi bir görevlendirme sonucu bunu yapmışlar, kitaplarını yazarken kendilerine vahiy ve ilham gelmiştir. Allah'tan gelen ilham, onları herhangi bir hata yapmaktan korumuştur.
Sayfa 87 - Fazilet NeşriyatKitabı okudu
Reklam
Günümüzde dünyada örtülü ve düzenli olarak yayılma faaliyeti gösteren yegâne din Hristiyanlıktır. İslam ülkelerinin, içinde bulundukları acıklı durum sebebi ile Müslümanların, bırakınız Müslüman olmayanlar arasında İslamiyet'i yayma faaliyeti göstermelerini, onlar Müslüman çocuklarına dahi İslamiyet'i öğretmekten acizdir.
Sayfa 7 - Fazilet NeşriyatKitabı okudu
GİRİŞLER 898 - DÖRT İNCİL/FARKLILIKLARI VE ÇELİŞKİLERİ
Hristiyanlık, Hz. İsa'nın¹ getirmiş olduğu dinin adıdır ve Hristiyan kelimesi Yunanca "Hristos"dan gelmektedir. Hristos'un Arapça karşılığı "Mesih" kelimesidir. Mesih kelimesinin anlamı hakkında çeşitli yorumlar yapılmaktadır. Bazılarına göre bu kelime, İbraniceden alınmış olup "mübarek" ma'nasına gelmektedir. Diğer bazı araştırmacılar, kelimenin "çok seyahat eden" ma'nasına geldiğini, Hz. İsa'nın Orta Doğu'da çok seyahat etmesi sebebi ile ona bu ismin verildiğini ileri sürmektedirler.
Bir peygamber kendi yakınında bulunan insanlardan bir kısmını hak yola, Allah'ın birliğine çağırarak, diğer bir kısmını ise "siz benim ırkımdan değilsiniz, sizi hak yola çağırmam, sizi dinime alamam" diyerek onların kendi dinine girmesini reddedecek, bu vahye dayalı hiçbir din için düşünülemez.
Sayfa 25 - Fazilet NeşriyatKitabı okudu
Hristiyanlar, Hz. İsa'dan önce ortaya çıkan ve Yahudilerce kutsal kabul edilen kitaplara da inanmaktadırlar. İşte Yahudilerce de kabul ettiği, inandığı ve Hristiyanlarca benimsenen bu kitaplara da "Eski Ahid" ismi verilmektedir.
Sayfa 16 - Fazilet NeşriyatKitabı okudu
Reklam
Hz. İsa'nın kavmi arasından çok kısa bir süre kalması (en iyimser bir tahminle üç yıl), bu dönemde mevcut olan baskı ve zulüm, İncilin sağlıklı bir şekilde yazılıp toplanmasını oldukça güçleştirmiş olmaktadır.
Sayfa 82 - Fazilet NeşriyatKitabı okudu
Hz. İsa ile birlikte ortaya çıkan, onun dünyadan ayrılışından bir süre sonra küçük kitaplar ve mektuplar halinde telif edilen bu yazmalara, Hristiyanlar "Yeni Ahid" adını vermektedirler.
Sayfa 16 - Fazilet NeşriyatKitabı okudu
Günümüzde, dünyada örgütlü ve düzenli olarak yayılma faaliyeti gösteren yegane din hristiyanlıktır. İslam ülkelerinin içinde bulundukları acıklı durum sebebiyle Müslümanların, bırakınız Müslüman olmayanlar arasında İslamiyeti yayma faaliyeti göstermelerini, onlar müslüman çocuklarına dahi İslamiyeti öğretmekten acizdirler.
Önsöz
Hristiyan Batı dünyasında on asırdan beri İslâmiyet ve İslâmî ilimlerle ilgili yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bilhassa XVII. yüzyıldan itibaren hızını arttırarak yürütülmekte olan bu çalışmalar, Kur'an-ı Kerim, Hadis-i Şerifler ve Hz. Muhammed'in hayatı üzerinde yoğunlaştırılarak sürdürülmektedir. Batıda yapılan bu çalışmalar genellikle üniversitelerde öğretim elemanları tarafından yürütülmekte, araştırmacılara başta dil öğrenimi olmak üzere kaynakların temin edilmesi vb. hususlarda her türlü imkân devlet eli ile sağlanmaktadır. Batıda İslâmiyet ile ilgili olarak yapılan bu çalışmalar, Türkiye'de ve diğer İslâm ülkelerinde pek çok kimse tarafından takdir ve hayranlıkla karşılanmakta, bu çalışmaların İslâmî ilimlere büyük çapta katkıda bulunduğu ileri sürülmektedir. Acaba, yapılan bu çalışmalar sadece ilim uğruna mı yapılmaktadır? Yoksa bunun arkasında başka gayeler mi vardır? Şimdiye kadar Sovyetler Birliği başta olmak üzere bazı devletler tarafından yürütülmekte olan Türkoloji çalışmaları hakkında, başlangıçta aynı şekilde iyi niyetli değerlendirmeler yapılmışken, son zamanlarda bu çalışmaların sadece ilim aşkına yapılmadığı, bunların arkasında siyasî ve ekonomik bazı hesapların yattığı konusunda şüpheler uyanmıştır. Tıpkı bunun gibi, Hristiyan batı dünyasında İslâmiyet ile ilgili olarak yapılan çalışma ve araştırmalarin arkasında, dinî, siyasî ve ekonomik bir takım hesapların bulunduğu konusunda en azından şüphe etmek gerekir.
Sayfa 8 - FAZİLET NEŞRİYAT
16 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.