Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2

Siraceddin Önlüer

Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2 Gönderileri

Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2 kitaplarını, Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2 sözleri ve alıntılarını, Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2 yazarlarını, Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Muhammed b.Vasî şöyle derdi; Sözlerinden önce görüntüsünden (ahlakından) etkilendiğin insanlarla dostluk kur.
Reklam
Bir insanın sözünün güzelliği parlak ve edebî olduğundan değil, ancak sadakat ve samimiyetinden ötürüdür.
İnsan ağzından çıkan sözün canlı bir örneği olmadıkça, söylediğinin hakiki temsilcisi sayılamaz.
Kendisi yapmadığı halde insanlara hayrı öğreten kimse, tıpkı insanları aydınlatırken kendisini yakıp tüketen bir kandil gibidir.
Şunu bilmemiz gerekir ki; bizi ilgilendirmediğini sandığımız için, yapılmasına göz yumduğumuz bir kötülük, gün gelecek mutlaka bize zarar verecektir.
Reklam
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Daha iyiye evrilmek istiyorsanız kitaplığınızda mutlaka bulunması gereken bir seri.Bu seri
Siraceddin Önlüer
Siraceddin Önlüer
in çıkarttığı AHLAK SERİSİ DİZİSİ
Kalbin Hastalıkları - 1
Kalbin Hastalıkları - 1
Kalbin Hastalıkları - 2
Kalbin Hastalıkları - 2
Kalbin Hastalıkları - 3
Kalbin Hastalıkları - 3
Kalbin Hastalıkları - 4
Kalbin Hastalıkları - 4
Kalp Alemi
Kalp Alemi
Kalp Alemi
Kalp Alemi
Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 1
Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 1
Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2
Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2
okuduktan sonra aynı siz olarak kalamayacağınız bir seri.
Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2
Edep Ya Hu! - Allah Dostlarının Örnek Ahlakı 2Siraceddin Önlüer · Semerkand Yayınları · 2011129 okunma
Abdullah b.Ömer sadaka olarak sık sık şeker dağıtır ve ardından, "Sevdiğiniz şeylerden vermedikçe, fazilet ve üstün sevaba erişemezsiniz" (Ål-i İmrân 3/92) âyetini okuyarak, "Benim de en çok sevdiğim tatlıdır" diye eklermiş.
İmam Gazali,İhya,1/411Kitabı okudu
Abdullah b.Ömer şöyle anlatıyor: "Resûl-i Ekrem'in (sav) ashabından birine bir koyun kellesi takdim edildi.O zat, "Falanca benden daha açtır, kelleyi ona verin" dedi.Öteki zat da aynı şekilde söyledi.Böylece kelle yedi kişiyi dolaştıktan sonra, tekrar önceki adama geldi.Çünkü aç olanı o idi."
Abdullah b. Ömer (ra) şöyle der: "Öyle zamanlar yaşadık ki aramızdan hiçbiri,müslüman kardeşinden daha çok altın ve gümüşe sahip olmayı düşünmedi..." Bu söz bize,ashabın cömertlik ve kardeşini kendine tercih konusunda nasıl davrandığını göstermektedir.
Heysemi,Kandehlevi,Hayatüs-Sahabe,3/80Kitabı okudu
Reklam
Kendi ihtiyaçları varken, başkalarını tercih etmek konusunda hepsinin örneği, Hz.Peygamber'dir.Bir defasında bir arkadaşı ile bir misvak ağacından iki misvak yaptı. Misvakların biri eğri,diğeri düz ve doğru idi.Resûl-i Ekrem [sav], misvakın güzel ve doğru olanını arkadaşına ve eğri olanı da kendisine ayırdı.Arkadaşı,Bu güzel misvak,size yakışır yâ Resûlallah" deyince Resûl-i Ekrem (sav), "Bir saat de olsa,bir kimse ile arkadaşlık edene,arkadaşlık hakkına riayet edip etmediği sorulur" buyurdu ve arkadaşlık hakkının îsâr ile yani arkadaşını kendi üzerine tercih etmekle ödeneceğini anlatmış oldu.
İmam Gazali,İhya,2/960Kitabı okudu
Hz.Peygamber (sav) kendisine bir hediye geldiği zaman,onu getiren kişiye daha fazla ve değerlisiyle karşılık verirdi.
Resûlullah (sav) bize ikindi namazı kıldırmıştı.(Selâm verince) acele ile cemaati yarıp evine girdi.Halk onun bu telâşesinden hayrete düşmüştü. Ancak geri dönmesi gecikmedi. Gelince,halkın merakını yüzlerinden anlayan Hz.Peygamber (sav), onlara durumunu şöyle açıkladı: "Yanımda kalan bir miktar altın vardı,(namazda) onu hatırladım. Beni meşgul etmesinden korktum ve hemen gidip dağıttım."
Buhari,Ezan,155,Zekat,20Kitabı okudu
Cömertlik,Hz.Peygamber'in [sav] en belirgin vasıflarından biridir.O,son derece cömertti. Kendisinden bir şey isteyen hiç kimseyi geri çevirmezdi.O,verebileceği ne varsa hiç çekinmeden verirdi. Nitekim Câbir b.Abdullah [ra] der ki: "Resûlullah (sav) kendisinden herhangi bir şey istendiğinde,asla, 'hayır, yok' dememiştir." ● Hz.Ali de [ra] şöyle diyor: "Resûlullah'tan bir şey istendiği zaman,eğer bu isteği yerine getirmek isterse, 'peki' derdi. Yapmak istemediği zaman da susardı.Hiçbir şey için 'hayır' dememiştir."
Buhari,Edeb,39/Heysemi,ez-Zevaid,9/13Kitabı okudu
Huzeyfe [ra] der ki: "Nice facirler var ki geçim hususunda aldırış etmezler, cömertlikleri sebebiyle cennete girerler."
İmam Gazali,İhya,3/1786 Fâcir, bir sıfat olarak “dindarlık perdesini yırtan, fütursuzca günaha dalan, haktan bâtıla sapan kimse” gibi mânalar taşır.Kitabı okudu
186 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.