Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eğitim Psikolojisi

Kolektif
8/10
6 Kişi
30
Okunma
8
Beğeni
487
Görüntülenme
Sahip olduğu bilgileri kendinden sonraki kuşaklara aktarmak insanlığın öteden beri üzerinde durduğu önemli bir konudur. İlkel kabileler ve tarım toplumlarında informal şekilde devam eden bu çalışmalar sanayileşme ve sonrasındaki yaşam biçimlerinde formal bir nitelik kazanmıştır. Diğer bir anlatımla, okul çatısı altında istendik bilgi, beceri ve tutumları elde edebilmeleri için belirli öğretim programları ve yöntembilim çerçevesinde yapılan eğitim devam ettirilmektedir. Günümüz eğitim anlayışı her bireyin doğuştan getirdiği potansiyeli maksimum seviyede işlemeyi ve kendini gerçekleştirmeyi öne çıkaran öğrenci merkezli bir yaklaşımı benimsemektedir. Teknolojik değişimler ve yeniliklerle her ne kadar bilgisayar destekli uzaktan eğitim çalışmaları hız kazansa da yüz yüze etkileşim eğitim-öğretim çalışmalarında önemini korumaktadır. Eğitim-öğretimde nihai hedef bireyde davranış değişikliğinin gerçekleştirilmesidir. Kuşkusuz bu süreçte öğretmen veya öğretmen adaylarının alan bilgisi anlamında öğretilecek konuları bilmesi önemlidir. Ancak, "bildiklerin karşındakinin anladığı kadardır" sözünden hareketle eğitim çalışmalarında temel olanın öğrencileri bilgiyi alma ya da ulaşma konusunda hazır hale getirmek olduğu söylenebilir. Bu bağlamda bilinenlerin öğretilmesi başka bilgi, beceri ve tutumları da gerektirmektedir. Bilindiği üzere, eğitim fakültelerinde öğretmenlik meslek bilgisi başlığı altında verilen dersler bu amacı gerçekleştirmeye dönük çalışmaları içermektedir. Bu derslerden eğitim psikolojisinin konusu, öğrencilerin çeşitli boyutlardaki gelişimsel özelliklerini ve öğrenme süreçlerini öğretmen adaylarına tanıtarak bilginin maksimum düzeyde paylaşılmasına katkı sunmayı hedeflemektedir. Söz konusu hedefin gerçekleşmesine katkı sunmak amacı ile kaleme alınan bu kitap, gelişim ve öğrenme olmak üzere iki ana bölüme ve her bir bölüm de kendi içinde yedi üniteye ayrılmıştır. Kitabın gelişim alanında yer alan ünitelerde eğitim psikolojisinde temel kavramlar, fiziksel, bilişsel, dil ve kişilik gelişimi ile cinsel ve ahlak gelişimi konuları yer almaktadır. Öğrenme bölümündeki üniteler ise klasik koşullama, edimsel koşullama, sosyal bilişsel yaklaşım ve bilgiyi işleme kuramı ile beyin temelli öğrenme, etkili öğrenme-öğretme yaklaşımları, güdülenme ve bireysel farklılıkları içermektedir. (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Kolektif
Kolektif
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 22 dk.Sayfa Sayısı: 401Basım Tarihi: Ocak 2014Yayınevi: Karahan Kitabevi
ISBN: 9786054454907Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
401 syf.
9/10 puan verdi
·
11 günde okudu
"Ben bir şey biliyorum,ben hiç bir şey bilmiyorum." Bu ifade çok mehşurdur.İnsan ne kadar eğitim alsada bunlar bir insan için yeterli değildir.Neden? Zaten teknolojiyi üreten insan.İnsan hayatı boyu hayatdan talebleri oluyor.O talebler ödenilmediğinde insan araştırıyor kendi ihtiyaçlarını ödemek için.Onun için insan iyi eğitim almalı ki, elinde olanlarla ihtiyaçlarını karşılaya bilsin.Eğitim önemlidir. Eğitim ALLAHIN yaratdığı insan varlığının kendini idrak etmesinde önemlidir.
Eğitim Psikolojisi
Eğitim PsikolojisiKolektif · Karahan Kitabevi · 201430 okunma
Reklam
401 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Eğitimde bireyin yeri
Bu kitap insanın anne karnından ölümüne kadar ki süreçte eğitimi, gelişimi ve toplum içindeki yeri hakkında bir çok bilgi sunmakta bu bilgilerin altında yatan nedenleri ve bazı teorileri ileri süren psikologların kuramlarinı açıklayarak anlatmaktadır aslında kitap akademik bir kitap ama her çocuk yetiştirecek bireyin okuması gereken okunduğu zaman ise bireye geniş bir bilgi yelpazesi sunacak bir kitaptır. İyi okumalar dilerim.
Eğitim Psikolojisi
Eğitim PsikolojisiKolektif · Karahan Kitabevi · 201430 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.