Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

El ve Yüz Çizgilerinin Anlamı

Elfabe

Mehmet Ali Bulut

Elfabe Gönderileri

Elfabe kitaplarını, Elfabe sözleri ve alıntılarını, Elfabe yazarlarını, Elfabe yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Parmaklar avuç kısmından daha uzunsa tefekkür ve ilham, avuç parmaklardan daha uzunsa pratik ve üretmeye yönelik işlerde maharetli sergiler.
Evet, bir kader var. Hayatımızla ilgili birçok hadise bizim irademiz dışında cereyan ediyor. Ama iman-küfür, mutluluk- mutsuzluk, başarı-başarısızlık gibi insanın gayretini gerektiren alanlarda yazılı ve değişmez bir hüküm yoktur! O zaman insan anlar ki insanın en temel görevi önce aklını ve aklın imkânlarını kullanmaktır! Çabanın çok şeyi değiştirdiğini, ellerinizin içindeki çizgilerin seyrinden anlayabiliyorsunuz.
Reklam
Siz kendinizi düzeltmez, yanlışlıklarda ısrar ederseniz, su testisi de su yolunda kırılır.
Sayfa 270 - HayatKitabı okudu
Hiçbir hastalık, bela, keder, musibet, nimet, sevinç tesadüfen ve kendi seçimiyle gelip insanı bulmaz. Büyük bir kısmı hak edişle gelir. Geldiğinde de zaten insanlar ona hazır duruma gelmiş bulunur.
Sayfa 268 - HayatKitabı okudu
Allah, "Ben kulumun beni sandığı gibiyim!" buyurur. Yani siz tanrınızı zihninizde nasıl tasarlamışsanız, ona göre muamele görürsünüz.
Sayfa 256 - HayatKitabı okudu
Denir ki hayat bir ayna gibidir, siz ona gülerseniz oda size güler. Çünkü ayna ancak senin kendi hâlini yansıtır...
Sayfa 255 - HayatKitabı okudu
Reklam
Hiçbir insan, yüzde yüz kötü veya iyi değildir. Aklın ve iradenin kötü kullanılması hadisesi vardır.
Sayfa 203 - HayatKitabı okudu
İnsan, iradesini yanlış kullanmakla, bunların ortaya çıkmasına zemin hazırlar.
Sayfa 203 - HayatKitabı okudu
Elimiz bize der ki, "Aman şu köprüden dikkatli geç çünkü yıkılma ihtimali var. Çünkü senin ağırlığına dayanamayabilir!" O zaman ne yapmak lazım? Ya yolu değiştirip o köprüden geçmemek gerekiyor ya da ağırlığı azaltmak... İşte bu ilmin size kazandıracağı en büyük özellik budur, bu olmalıdır.
Sayfa 202 - HayatKitabı okudu
İşaret Parmağı (Jüpiter)
Hatipler için işaret parmağı, kelimelerin yetersizliği halinde veya anlamın güçlendirilmesi istendiğinde kullanılan sihirli bir vasıtadır.
Sayfa 123 - HayatKitabı okudu
Reklam
İman ve Allah korkusu, kişinin tabiatında mevcut olan sapmaları frenler ve onların açığa çıkmasını önler.
Sayfa 87 - HayatKitabı okudu
Dindarlık, tabiatı uygun olan insanlarda kemal ve olgunluktur. Fıtratı ehil olmayan, sert ve kurak tabiatlar için din, onlarda hasıl olacak hoş olmayan hâl ve hareketlerin bastırılması anlamına gelir. O da büyük bir iştir. Tabiatının oynak, hileci olduğunu hisseden bir insan, kendisini dürüstlük için zorlamalı. Akil adam öyle yapar. Akıldan mahrum olan ise der ki "Ne yapayım bu benim kaderim imiş" Hâlbuki insan tam bir 'bu kaderdir' denilen şeylere karşı; imanı, ahlâkı ve sarıyla mücadele etmek için yaratılmıştır. Görevi tabiata teslim olmak değil, onunla mücadele ederek onu doğru yolda evirmektir.
Sayfa 86 - HayatKitabı okudu
İnat, kıskançlık, sevilmeyen sıfatlardır. Kötü kabul edilir! Peki, öyle mi? Hayır, acaba doğru amaçta kullanılan inat, ısrarın ve direncin ta kendisi değil mi? Eşini kıskanmak, onu hatalardan, sıkıntılardan ve başkalarının tasallutundan kurtarmak amacıyla kullanılan bir kıskançlık kötü mü? Yaratılmış hiçbir sıfat kötü değildir. Onu nerede ve ne amaçla kullandığınıza göre değer kazanır o sıfat, toplum huzurunu bozacak istikamette kullanmayalım!
Sayfa 57 - HayatKitabı okudu
Hepimiz içimizde vahşi bir hayvanı (azgın bir nefsi) barındırdığımızı biliyoruz. İşte elimizdeki, avucumuzdaki, yüzümüzdeki işaretler o hayvanın kabiliyetlerini verir. Siz onu iradeniz, ahlâkınız ve inancınızla eğitir, Âdemiyet mertebesine çıkarırsınız.
Sayfa 25 - HayatKitabı okudu
252 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.