Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ergenekon 1 - Milli Mücadele Yazıları

Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Ergenekon 1 - Milli Mücadele Yazıları Gönderileri

Ergenekon 1 - Milli Mücadele Yazıları kitaplarını, Ergenekon 1 - Milli Mücadele Yazıları sözleri ve alıntılarını, Ergenekon 1 - Milli Mücadele Yazıları yazarlarını, Ergenekon 1 - Milli Mücadele Yazıları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Meğer kapıları akşam ezanı ile kapanan o sessiz Türk evlerinde ne kadar azim,ne kadar enerji ve faaliyet kuvvetleri saklıymış.
Sayfa 101Kitabı okudu
228 syf.
8/10 puan verdi
Ergenekon Yakup Kadri
Kurtuluş Savaşı dönemine ayna tutan bir eser. Köşe yazılarının bir kısmı sansürlenmiş dönemdeki işgalci İngilizce tarafından ki o dönem hala İstanbul'daki çıkmadıkları belli oluyor. İyi kısaca iyi bir seçki olmuş rahatlıkla okuyabilen. Eserin sonuna doğru Avrupalılar için bizi çıkarlarına göre seviyorlar ve bu onlari daha da samimiyetsiz yapıyor makalesi çok güzel..
Ergenekon 1 - Milli Mücadele Yazıları
Ergenekon 1 - Milli Mücadele YazılarıYakup Kadri Karaosmanoğlu · Remzi Kitabevi · 196478 okunma
Reklam
Nietzsche:
«Ahlâkî endişeler birer zaaf alâmetidir. Fazilet, merhamet, hak ve insaniyet sözleri ancak esirlerin ağzına yakışır ve dünyanın efendileri, ancak vur, kır, geçir; daima ileriye atla! Daima yukarıya çık! der.»
Sayfa 220Kitabı okudu
Mustafa Kemal Paşa:
«Bu millet yaşamağa lâyiktir, yaşıyacaktır; müstakil, hür ve hâkimi mutlak yaşıyacaktır!»
Sayfa 182Kitabı okudu
Millî istiklâl ve millî hayat dediğimiz şeyi ne toplarla dolu siperler, ne süngülerini omuzlarında taşıyan askerler, ne de siyasete, hak ve mantık kuvvetleriyle hazırlanmış diplomatlar temsil edebilir. Bunlar, birer yapıcı, birer ruh değil, birer alet, birer vasıtadır. Ve bizim en sağlam müdafaa hattımız var olduğumuzu hisseden kalbimizdedir. O siperlerden geçilebilir, o askerler ölebilir, o diplomatlar hüsrana düşebilir, fakat kalbimize kim dokunabilir? Hangi elde oraya uzanmak veyahut onun ilâhî çarpıntısını durdurmak gücü vardır?
Sayfa 169Kitabı okudu
İsmail Hakkı Bey:
«Fakat siz sanıyor musunuz ki, ruh fânidir? Bir vücut gibi ölür, bir nefes gibi tükenir, çekilen zahmet mahvolur, edilen iyilik unutulur? Bir insanın hayatından ve cesedinden birer torba kemik ve bir dikili taş kalır? Siz sanıyor musunuz ki, emeklerinizin, azimlerinizin mahsulünü toplamadan ölürseniz her şey boşa gider? Hayır; bu zannınız yanlıştır, bu hesap belki taş ve demirden bina kuran bir mimarın hesabıdır; fakat, ruhu işliyen bir terbiyecinin değil, çünki ruh ölmez, ruh ebedîdir!»
Sayfa 168Kitabı okudu
Reklam
Geçmişin hasretini çekenler ah ve vahlarına son vermelidir. Zira, Victor Hugo'nun fazla bir tantana ile söylediği gibi, geçmiş bir mezar ve gelecek, bir beşiktir. Ondan ne kadar uzaklaşırsak buna o kadar yaklaşmış oluruz.
Sayfa 165Kitabı okudu
Bizi milliyetseverlikte aşırılıkla suçlıyan, bize karşı olanların çatma ve saldırmada ne kadar aşırılığa vardığını hissetmiyenlerdir.
Sayfa 153Kitabı okudu
«Benim ilmim yok, fakat aklıselimim var. Benim topum tüfeğim yok, fakat azim ve imanım var!»
Sayfa 149Kitabı okudu
Âlim bir inatçı demek değildir, onun en büyük şerefi, her yeni keşfedilen hakikat önünde eski fikrinden vazgeçmek cesaretidir.
Sayfa 143Kitabı okudu
297 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.