Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Erzurum'un Kara Günleri Gönderileri

Erzurum'un Kara Günleri kitaplarını, Erzurum'un Kara Günleri sözleri ve alıntılarını, Erzurum'un Kara Günleri yazarlarını, Erzurum'un Kara Günleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hele 293(1877) Osmanlı - Rus Savaşı'nda, Aziz canlarını feda edinceye kadar gayret edip de düşmanın kirli ayaklarını vatana bırakmayan Erzurum şehitleri, kabirlerinden güya kalkıp da yaşadıkları günleri düşünerek ve vatanın bugünkü haline bakarak, bütün ruhaniyetiyle feryat etmekteydiler. Etmezler mi? Vatana düşman giriyor... Uğrunda canlarını feda ettikleri o sevgili anaları, cennet bahçesi olan kabirleri, can düşmanın kirli ayakları altında çiğneniyor. Yarabbi, bu zalim, gaddar ve din, ırz ve can düşmanı olan vahşi Ruslardan bizi kurtar!
Kafkas Türkleri,Türklük ve Müslümanlık uğrunda esarette kalan (Kars, Batum, Artvin, Erzurum ve Trabzon illerinde) Türklere birçok yardımla iane ve himayede bulunmuşlardır. Her kaza ve vilayette Türklük için hayatını feda eden birer beşer (Azerbaycanlı) Türkler, Türk Müslümanları gelmişler. Bunlar meyanında Erzurum'da Bakü İslam Cemiyet-i Hayriyesi Mümessili bulunan ve Kafkas Türklerinin verdikleri ianeleri, gaz yağı, un ve hatta köylülere çift kotanları (pullukları) tevziine memur edilen yirmi iki yaşında genç ve dilber simalı (Genceli) Seyidof, Erzurum'a büyük hizmetlerde bulunmuştur. Haz. Yunus Zeyrek, Erzurum'un Kara Günleri, Dergâh Yayınları, s.103.
Reklam
110 syf.
·
Puan vermedi
Eser, Erzurumlu Tellibeyzade Hacı Faruk Efendi'nin 64 sayfa tutan hatıra defterine kalem aldıkları ile Erzurumlu Albay Ahmet Hürbaş'ın 13 sayfa tutan hatıra ve değerlendirmesinin günümüz Türkçesine çevrilmesi, yer yer fotoğraf, şiir ve bahsi geçen kişiler haricindeki dönemin tanıklarının anlatıları ile mektuplardan oluşmaktadır. “Sarıkamış
Erzurum'un Kara Günleri
Erzurum'un Kara GünleriErzurumlu Tellibeyzade Hacı Faruk Efendi · Dergah Yayınları · 20146 okunma