Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fetih ve Kıyamet 1453

Feridun M. Emecen

Fetih ve Kıyamet 1453 Sözleri ve Alıntıları

Fetih ve Kıyamet 1453 sözleri ve alıntılarını, Fetih ve Kıyamet 1453 kitap alıntılarını, Fetih ve Kıyamet 1453 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“İstanbul köktür, etrafı budaktır. Kökün nuhuseti elbette budaklarına dahi yetişir.”
Sayfa 13 - TimaşKitabı okudu
" Ya ben Konstantiniye'yi alırım ya da Konstantiniyye beni..! "
Reklam
ll.Mehmed tahta çıktığında 19 yaşındaydı. 18 Eylül 1451'de resmen Osmanlı tahtına cülus etmişti.
Sayfa 140Kitabı okudu
"Ama şehre barışla giremezsem, savaşla girersem o zaman onu ve bütün soylu, ileri gelenleri ölümle cezalandırırım, geri kalan halkı köle olarak askerlerime dağıtırım. Bana ıssız da kalsa şehir yeter!"
Sayfa 249 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Diğer bütün kentler ölümlüdür ama İstanbul sanırım insanlar var oldukça yaşayacaktır."
Sayfa 23 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İstanbul
Diğer bütün kentler ölümlüdür ama İstanbul sanırım insanlar var oldukça yaşayacaktır.
Sayfa 23
"II. Mehmed'in bu hisarı yaptırmasındaki temel gayenin İstanbul'un can damarı olan Boğaz'ın trafiğini kendi kontrolü altına alma planıdır. "
2. Mehmet tekrar tahtta.
“Bizans artık giderek önemsizleşiyordu. Zira Bizans İmparatorluğu Türkler karşısında bir varoluş mücadelesi yaşamaktaydı. Bunu bertaraf etmek için her yolu denemek Bizans’ın başta gelen görevleri arasındaydı.”
Meşhur Urban Usta ve Hikayesi..!
Saruca, Il. Murad döneminden kalma çok tecrübeli bir top döküm ustasıydı; ama Urban şimdi yeni bir teknikle daha büyük toplar dökmek için Osmanlılara müracaat etmişti. Bizans kaynaklarından Dukas, adını vermeksizin taş fırlatan topların yapımcılarından birinin şehirden kaçarak 1452 güzünde Edirne'ye geldiğini yazarken onun hakkında bazı bilgiler verir. Ona göre bu zat İstanbul'a hayli zaman önce gelmiş, kendi maharetini imparatorun aracılarına göstermiş, onlar da durumu imparatora iletmişlerdi. İmparator san'atının seviyesine göre çok düşük bir ücret takdir etmiş, hatta ona geçimini sağlayacak ölçüde bir ödeme de yapılmamıştı. O da büyük ümitsizliğe düşüp şehirden çıkarak Mehmed'in yanına gitmiş, burada iyi karşılanmıştı. Mehmed ona surları parçalayacak kadar büyük taş gülleler atabilecek evsafta bir topun yapılmasının mümkün olup olmadığını sorunca da ne kadar büyük çapta istenirse o ölçülerde top dökebileceğini söylemiş, hatta şehrin surlarının durumunu gayet iyi bildiğini, kendi yapacağı topun güllelerinin bunları toza çevireceğini ifade etmiştir.
Sayfa 196 - TimaşKitabı okudu
Reklam
Fatih Sultan Mehmet
Benim gücüm cok daha küçük kuvvetle bütün dünyayı kendisine itaat ettiren Makedonyalı Büyük Iskender'den daha mı az ?
Sayfa 290Kitabı okudu
Haliç'e çekilen zincir
Yıllar sonra Osmanlılar bu zinciri Zaporog Kazaklarının baskınını önlemek için, İstanbul boğazının Karadeniz tarafındaki girişini kapatmakta kullanacaklardı.
Sayfa 225Kitabı okudu
Rumeli hisarının yapım şekli,daha çok denizden geçecek gemileri engellemeye yönelik bir şekil arz etmektedir.
Sayfa 175Kitabı okudu
" Sultan Mehmed saltanat tahtına ilk oturuşunda Molla Hüsrev'i Kazasker olarak tayin etmişti. saltanattan indirilince yanındaki bütün önemli kimseler kendisini terk ederken bir tek Molla Hüsrev onu terk etmemişti. Bunun üzerine Sultan Mehmet ona şöyle demişti: Sen de diğerleriyle birlikte git.Molla Hüsrev ise şu cevabı vermişti: Hayır gitmeyeceğim, insanlık sultanı görevdeyken de tahttan indirildiğinde de onunla birlikte olmayı gerektirir."
Sayfa 128Kitabı okudu
“Eğer şehrin benim elimle fethedilmesi karar verilmişse, bütün kuleleri ve surları taş toprak değil saf demir ile de yapılsa, ben onları ateşimle eritirim.”
130 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.