Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Felsefenin Bahçesinde

Gençlerle Baş Başa

Yıldız Silier

Gençlerle Baş Başa Sözleri ve Alıntıları

Gençlerle Baş Başa sözleri ve alıntılarını, Gençlerle Baş Başa kitap alıntılarını, Gençlerle Baş Başa en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Kral çıplak” diyen çocuğun samimiyeti ve cesaretine kavuştuğumızda yaşamımızın daha anlamlı hale geldiğini hissedeceğiz
Sayfa 58 - Yordam kitapKitabı okudu
Reklam
En iyi yöneticiler yönetmek istemeyenlerdir.
Sayfa 39 - Yordam kitapKitabı okudu
Örneğin çölde iki kabile hayal edelim. Bunlardan birisi çöldeki su ve yiyecek kaynakları ve zehirli yilanlar hakkındaki tüm bilgiye sahip, ama başka hiçbir konuda bilgisi yok. Diğer kabile ise bunları bilmenin yanı sıra bilim, sanat gibi konularda da bilgili olsun. İlkinin hayatta kalıp ikincisinin çoklu ilgi alanları nedeniyle soylarının tükeneceği, tüm odakları hayatta kalmak olmayınca bu temel uğraşı yapma tarzlarının daha az verimli olacagı söylenebilir mi?
Sayfa 24 - Yordam KitapKitabı okudu
Cehalet mutluluktur, düşüncesine saplananlar artıyor
Sayfa 58 - Yordam kitapKitabı okudu
Immanuel Kant, evliliği şöyle tanımlar: ''Karşı cinsten iki yetişkinin ömür boyu birbirlerinin cinsel organlarını kullanmak için yaptıkları sözleşme.'' 'Der...
Sayfa 12 - Yordam kitapKitabı okudu
Reklam
Genellikle çocuklar dünyaya büyük bir şaşkınlık ve merakla baktıkları için, daha akıl yürütmeyi bile ögrenmeden dünyaya dair felsefi sorular sorarlar. Büyükler ise cevaplayamadıkları sorular geldikçe, "Çok konuşma saçmalama. Senin yaşın küçük, anlamazsın" gibi sözlerle birçoğunun öğrenme ve keşfetme motivasyonunu azaltır.Sonra da ezbere dayalı eğitim sistemleri sormadıkları soruların cevaplarını beyinlerine boca ederek, düşünecek kendi sorusunu keşfedecek boşluğu yok ederler. Bir çocuğun günde yedi saat eğitime maruz kalması, dışarıda oyun oynayacak ve sosyallesecek teneffüislerin en fazla bir saat olması ne kadar korkunç! Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip olan Finlandiya`da eğitim tümüyle ücretsiz ve ilk dokuz yıl hiçbir sınav yapılmıyormuş. Eğitimin esas hedefi diğer insanlara ve farklı kültürlere özen göstermek, farklılıklara saygı duymak, kısaca duyarlı ve bağımsız vatandaşlar olmalarını sağlamakmış. 15 yaşına geldiklerinde akademik eğitime mi, meslek eğitimine mi devam edeceklerini seçiyorlarmıș. Günde 3-4 saat ders ve tüm öğleden sonra dış aktiviteler, orman gezisi, marangozluk, oyunlar, müzik,dans... Çocukların öğrenmekten zevk alması ancak böyle keyifli bir eğitimle mümkün bence. Felsefe yapmak için gereken temel duygular olan merak ve süphe de böyle bir eğitim sisteminde rahatça gelişebilir.
Sayfa 47 - Yordam KitapKitabı okudu
"Esas hatamız, hata yapmaktan korkmak olabilir mi?"
İnsanlar inançlarıyla Tanrı'yı var eder ve inançsızliklarıyla Tanrı'yı yok eder.
Sayfa 13 - Yordam kitapKitabı okudu
Diyalektik bakış açısının somut örneklerinden biri olan bireyin psikolojik dönüşüm süreci de bu yapıya uyar. İlk așamada, çocuk ailesinden ayrışmamış, duygusal bir bütünlük içindedir ve yabancılaşma yoktur. ikinci aşamada genç, dış dünyaya açılip farklı değer sistemleriyle karşılaştıkça sorgulamaya başlar, kafası karışır, hatta kimlik krizi yaşar ve yabancılaşma artar. Son aşama olan yetişkinlikte, birey bir senteze ulasarak, kendi değerlerini olușturup, seçtiği yeni ailesiyle ve arkadaşlarıyla bilinçli bir bütünlük kurarak, gençliğindeki yabancılaşmayı kendi çabasıyla aşabilir.
Sayfa 34 - Yordam KitapKitabı okudu
40 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.