Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gençlik Yılları

Kemal Demirel

Gençlik Yılları Gönderileri

Gençlik Yılları kitaplarını, Gençlik Yılları sözleri ve alıntılarını, Gençlik Yılları yazarlarını, Gençlik Yılları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Benim için bir insanla birlikte yaşamak kadar önemliydi, onu duyup düşünerek yaşamak.
98 syf.
8/10 puan verdi
·
12 saatte okudu
#kitapyorum #gençlikyılları #kemaldemirel #2020-64.kitap #sayfasayısı 98 Anı tarzında yazılmış olan kitap 1940 ' lar ile 1950 'lere mükabil yaşamı gözler önüne seriyor. "Piano piano bacaksız " kitabını daha önce okuyanlar (ben okumadım henüz ) bu eseri onun devamı niteliğinde olduğunu belirtmisler.Kendi fikrimce o kitaptan öncede okunabilir.Dönemin zorluklarının yanısıra ,çeşitli artı zorlukların yaşanmasının sebepleri de gözler önünde.okul hayatında yaşadığımız özgürlük kısıtlayıcı sorunlar tabi ki o dönemde daha baskıcı olduğu anlatılıyor. İkili ilişkilerdeki seviye ise biraz içler acısı . Ebeveynlerin baskıcı olmasa da hep bir beklentileri oluyor.3 yıllık lisenin 6 senede bitmesinin sorunları araştırılmalıdır.eğitim aslında ülkemizin kanayan yarası demek istemiyorum ama gerçek böyle. Yeni bir ufka açılırken kitapla ve sağlıcakla kalınız.
Gençlik Yılları
Gençlik YıllarıKemal Demirel · Pupa Yayınları · 200911 okunma
Reklam
O her gittiği yerde sevginin yaşayıp yeşereceği bir köşe arardı.Yaşatacak olan her şeyle yetindiği için, bulduğu köşeyle de yetinecekti.
En korktuğum şey arsızlığın bir yaşam uslübuna dönüşüp tabiiymiş gibi yaşanmasıydı.
O,istiyordu ki kitaplar hayatta da yaşansın;sevgiler, kahramanlıklar kitaplarda kalmasın;her gerektiği yerde görülsünler.Böylece çok sevip hayran olacağı insanlarla dolu bir dünya istiyordu.
Kemal sonraki yıllarda kapıların görkemli ya da sıradan oluşunun,o kapıların ardında yaşanan insan dünyalarının derinlikleriyle ve orada yaşananlarla hiç,ama hiç ilgisi olmadığını anlayacaktı.
Reklam
"En korktuğum şey arsızlığın bir yaşam uslübuna dönüşüp tabiiymiş gibi yaşanmasıydı."
"İnsan, konuşması gerektiği yerde, susmakla da suç işleyebilir."
Korku, özrümüz oluyordu, gerekeni yaşayamamamızın. Kendimizi korumak için insanlarla ilişkimizde, iç itilimimize kulak vermeyip ölçülü olmak gerekiyormuş gibi yaşıyorduk. Böylece ne insanın toprağı, ne de o toprakta yeşerecek tohumu olamıyordu. Köksüzlükten, derinlikten yoksun bir yaşam pek çok örneğinde böyle başlıyor, böyle sürüyordu.
Sayfa 93 - 1. Basım: Mayıs 2009Kitabı okudu
Yaşamak ayrı bir şey. Duyularak yaşanan anlara zaman egemen olamaz.
Sayfa 82 - 1. Basım: Mayıs 2009Kitabı okudu
Reklam
Aslında, eğer bir insan kendisine karşı bağımsızsa, tüm yaşamının içinde çektiği acılarla da zenginlik edinebilir.
Sayfa 73 - 1. Basım: Mayıs 2009Kitabı okudu
Bir insan bir şeyi seviyorsa ona bağlı, onunla ilgili pek çok şeyi de sever. "Yıldızların birinde sevdiğimiz bir çiçek varsa, biz gökyüzüne bakmakla da mutlu oluruz," demişti S. Exupéry.
Sayfa 66 - 1. Basım: Mayıs 2009Kitabı okudu
Aslında çoğumuz, düşünerek birbirimizi sevebileceğimizi sanmak gibi bir yanılgının içindeyiz. Bu herhalde duymanın zor, düşünmenin kolay oluşundan olacak ya da onları birbirine karıştırdığımızdandır.
Sayfa 65 - 1. Basım: Mayıs 2009Kitabı okudu
(…) insanın kendisini eksiksiz olarak düşünmesi bir hastalıktır.
Sayfa 64 - 1. Basım: Mayıs 2009Kitabı okudu
İçim öylesine yorgundu ki; yaşadığım olaylardan dolayı kendi kendimle hesaplaşıyordum. İnsanların, insanlardan bekledikleri, istedikleri vardır; arzuları vardır; bunlar için verdikleri savaşlar da vardır. Onlar kısmen ya da tamamen gerçekleşmezse, başlarlar şikayete ve sızlanmaya. Ben, "İçim öylesine yorgundu ki," derken bunu, istediklerim gerçekleşmediği için söylemiyor ve hiçbir şey için de sızlanmıyordum. Kendimi farklı bir dünyada görüyordum; yaşanan dünyanın dışında bir dünyada.
Sayfa 58 - 1. Basım: Mayıs 2009Kitabı okudu
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.