Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünya Tarihçesi 2. Kitap

Gökyüzüne Merdiven

Zecharia Sitchin

Gökyüzüne Merdiven Gönderileri

Gökyüzüne Merdiven kitaplarını, Gökyüzüne Merdiven sözleri ve alıntılarını, Gökyüzüne Merdiven yazarlarını, Gökyüzüne Merdiven yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
368 syf.
7/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Zecheria stichin okuduğum 3.kitabiydi Yazar oldukça detaya girerek konuları anlatmış giriş kısmı zevkli idi kitabın ortalarına geldikçe özellikle firavun ve mısır kisimlarinda oldukça konuyu detaylandirmis buda kitabı yorucu hale getirdi sonuç kismana yaklastikca konuları olay örgüleri hepsini bağlayıp bitirdi Genel olarak eğer merakınız ve Sabriniz varsa okuyabileceğiniz bı kitap olmuş .. Keyifli okumalar dilerim
Gökyüzüne Merdiven
Gökyüzüne MerdivenZecharia Sitchin · Ega Meta Yayınları · 200235 okunma
Sana sorayım da bana anlat. Ben dünyanın temellerini korken Sen neredeydin? Bildir eğer sende ilim varsa Madem ki biliyorsun onun ölçülerini Kim koydu? Yahut ipi onun üzerine Kim çekti? Onun temelleri Neyin üzerine kakıldı? Yahut onun köşe taşlarını kim koydu?
Reklam
Sorular çoktur cevaplar ise pek az. Ama bir şey kesin: Sfenks, kesinlikle Otuzuncu Paralel boyunca doğuya doğru bakmaktadır.
Otuzuncu Paralel’in kutsallığı; ilahi ölçücülerin yine otuzuncu paralel üstünde yerleşik olan Gize piramitlerinin yerini belirledikleri günlerde ortaya çıkan Kutsal Şebeke’nin kökenlerine dek izlenmelidir. Acaba sıra kendilerine ait olan Dördüncü Bölge’de, Sina yarımadasında kurulmuş ve onlar için en önemli olan tesise yani uzay limanına gelince, tanrılar Otuzuncu Paralel’in bu “kutsallığından” ya da “tarafsızlığından” vazgeçmiş olabilir miydiler?
İnsanoğluna verilen üç bölgenin her birindeki kutsal şehrin Otuzuncu Paralel üstünde kurulmuş olması sadece bir tesadüf müydü yoksa iki kardeş ve onların düşmanlığını devam ettiren soyları arasında kasıtlı bir uzlaşmanın sonucu muydu?
Sümer astronomi metinlerinden biliyoruz ki, Dünya’yı saran gökyüzü; (Enlil’e tahsis edilen) kuzey “yol”unu, (Ea’ya tahsis edilen) güney “yol”undan “Anu Yolu” diye bilinen geniş bir bantla ayırmaktadır. İki rakip kardeş arasındaki ayırma çizgisinin; Tufan’dan sonra yeni yerleşilen Dünya Dört Bölgeye bölündüğünde kurulduğunu varsaymamız doğaldır; Otuzuncu Paraleller (kuzey ve güney) tufan öncesi zamanlardaki gibi yine sınır çizgisi olarak iş görüyorlardı.
Reklam
Ebediyet Bahçesi en kutsalı Rab’bin konağıydı. Ve Sina Dağı, çölün ortasında Ve Sion Dağı, Dünyanın Göbeğinin ortasında Bu üçü kutsal yer diye yaratılmıştı
Rab’bin sesi sular üstündedir... Rab’bin sesi Libnanın erzlerini parçalar... Rab’bin sesi çölü sarsar.... Rab, Kadeş çölünü sarsar.
Müslümanlar, peygamberleri Muhammed’in cenneti ziyaret etmek için üstünden yükseldiği yerin bu Kutsal Kaya olduğuna inanırlar. Kuran’a göre (İsra Suresi I. Ayet) Muhammed “gecenin birinde Mescid-i Haram’dan... Mescid’i Aksa’ya” getirilmişti; (İslam bilginlerinin bu yolculuğun fiziksel ya da ruhsal bir yolculuk olup olmadığıyla ilgili farklı görüşlerinden ve de rivayetlerden edinilen bilgiye göre Ç.N.) Muhammed peygamber melek Cebrail tarafından Mekke’den alınıp Sina Dağında bir moladan sonra Kudüs’e getirilmişti. Sonra da bir “Işık Merdiveni” ile göğe doğru yükselmişti. Cennetin Yedi katından geçen Muhammed peygamber sonunda Tanrı’nın huzuruna çıkmıştı. İlahi talimatlar aldıktan sonra da yine aynı ışık huzmesi yoluyla Dünya’ya geri gelmiş ve Kutsal Kaya’nın üstüne inmişti. Meleğin kanatlı atının üstünde yine Sina Dağında bir mola vererek Mekke’ye geri dönmüştü.
Kudüs’ün üç tepesi arasından biri Morya Tepesi en kutsal olandır. Tekvin Kitabı, İbrahim’in sadakatinin sınanacağı sırada Rab’bin, İbrahim’i oğlu İshak ile yolladığı yerin Morya’nın zirvelerinden biri olduğunu açıkça belirtir.
117 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.