Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Güvercinim Uyur mu

Rıfat Ilgaz

Güvercinim Uyur mu Gönderileri

Güvercinim Uyur mu kitaplarını, Güvercinim Uyur mu sözleri ve alıntılarını, Güvercinim Uyur mu yazarlarını, Güvercinim Uyur mu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yaşam durur mu biz yerimizde saysak bile Hele bunalımlı bir döneme girdik mi Oluşturur çocuklarımızı mevsiminden önce
Sayfa 31 - Çınar YayınlarıKitabı okudu
Serçenin kursağında tohum Balıktınız martının gagasında
Sayfa 24 - Çınar YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sofralarınızda bolluk Kuşsütüne karışmıştı yalanlar
Sayfa 24 - Çınar YayınlarıKitabı okudu
Tutukluluk süresinin bitmesiyle insan özgür mü olur? Hayır, bu özgürlük sorununun derin anlamını kavrama­mak demektir. Milletini, halkını, insanları sevdiği ve on­ların dertlerini dile getirdiği için, bir şairi suçlu görmenin suç olmadığı bir dönemde dışarda olmanın özgürlük sayıl­mayacağı apaçık ortadadır. O halde: "Ne olacak bilir miyiz birazdan Belki hesabı sorulacak neşemizin Kaldıralım son kadehleri Ayrılalım arkadaşlar Ayrılırken öpüşelim"
Tek suçunuz hür insanlar gibi konuşmak, Kitaplar, suç ortağınız!
.... "Elimiz değdi de okşamadık mı Şu "pür hayal" saçları Kim istemez yari uyutmasını 'sine' de Batan güneşe karşı 'Bade içmesini yar eli'nden Gözü kör olsun feleğin Umudu kesmedik gelecekten"
Reklam
Ve "Bilsem ki" şiirini aktarmış yazısının altına. Çok güç şartlar altında geçen hayatın bir muhasebesi olarak değer­lendiriyor bu şiiri. "Bilsem ki" Rıfat Ilgaz'ın gerçekten en önemli şiirlerinden biridir: "Bilsem ki kimsenin parmağı yok Bu sürüp giden işkencede Kılım bile kıpırdamadan bir sabah Çekerdim darağacına kendimi Bilsem ki suç bende"
Fahir Onger tarafından kaleme alınmıştır bu bölümKitabı okudu
Sosyal çevrenin tezatları keskin çizgilerle belirdikçe sanatoryumlara dü­şenlerin sayısı kabarıyor ama ne yazık ki bunların bir ço­ğu taburcu bile olamadan arka kapıdan çıkarılıyordu. "Bir Doktor Konferans Verdi" ve "Sarıyı Anlatıyorum" şiirleri Rıfat Ilgaz' ın o kendine özgü anlatımı ile tüberküloz ve sa­natoryum sorunlarını edebiyatımıza malettiği özlü ve kök­lü şiirlerdir.
Fahir Onger tarafından kaleme alınmıştırKitabı okudu
...sanatoryumda tanıdığı bir arkadaşının ölümü üze­rine yazdığı mısralarda yaşama koşullarının, hem de bakım isteyen bir veremli için çok çetin olduğunu her zamanki alaylı, iğneleyici anlatımıyla şöyle belirtiyor: "Hani vaktinde gitmedin değil Kötüleşti dünyanın hali" "Yaşamak zor azizim Sağ olsaydın eğer Nasıl bulacaktın her gün Sütü, taze yumurtayı, pirzolayı"
"İş erken doğmakta değil Gelmişken yaşamakta"
Sekiz aylık doğan çocukların yaşamayacağı hakkında bir kanı doktorlarda ve halkta yerleşmiştir.¹⁹⁴⁰'larKitabı okudu
149 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.