Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Güzel Gören Güzel Düşünür

Zübeyir Gündüzalp

Güzel Gören Güzel Düşünür Hakkında

Güzel Gören Güzel Düşünür konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Herşeyin iyi cihetini ve güzel veçhesini görmek, yani imanlı bir nikbinliğe (iyimserliğe) malik olmak, güzel huy ve ahlaka meşru dairede yaşamak ve bundan ilahi bir haz duymak akıl, kalp ve ruhun her zamanki durumu olmalıdır. Ruh, akıl ve kalp eğer maarif-i İlahiye ile, ilm-i iman ve marifetullahı ders veren Risale-i Nur'la salim ise; en tehlikeli anlarda, bedbinlik veren en ümitsiz hallere, yaşamayı çok acı bulduğun en bunaltıcı ve buhranlı çağlarda, inim inim inlediğin saatlerde bile nikbin (iyimser) olabilirsin.
Tasarımcı:
Yasin Özcan
Yasin Özcan
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 38 dk.Sayfa Sayısı: 128Basım Tarihi: Şubat 2014İlk Yayın Tarihi: 2004Yayınevi: Nesil Yayınları
ISBN: 9799756401834Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 78.9
Erkek% 21.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Zübeyir Gündüzalp
Zübeyir GündüzalpYazar · 10 kitap
1920 senesinde Konya'nın Ermenek kazasında dünyaya geldi. Babasının adı Mehmet, annesinin ise Seyyide'dir. Asıl ismi Zeyver idi. Ancak daha sonra Üstâd bu ismi Zübeyir şeklinde değiştirdi. İlkokulu Ermenek'te bitirdi. İlkokuldan sonra, Ermenek Postahanesinde bir kaç sene memur olarak çalıştı. Daha sonra Ermenek'te ortaokul bulunmadığı için Silifke'ye gitti. 1939 senesinde ortaokulu bitirerek memleketine döndü. Ermenek'te postahane memurluğuna tekrar başlayan Zübeyir Gündüzalp, bir süre sonra askere gitti. Ardından Konya Postahanesinde telgraf muhabere memuru olarak çalışmaya devam etti. Risale-i Nur'u, bu memurluk yıllarında tanıdı. Üstad Bediüzzaman'ı ilk defa 1946 yılında Emirdağ'da ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Risale-i Nur'a dört elle sarılarak hizmete başlayan Zübeyir Gündüzalp, 1948 senesinde Afyon'da Bediüzzaman'la birlikte altı ay tutuklu kaldı. Yanlışlıkla tahliye edildiği zaman, sırf Bediüzzaman'dan ayrılmamak için, tahliyesinin yanlış olduğunu bildirdi ve bunun üzerine tekrar tutuklandı. Zübeyir Gündüzalp, 2 Nisan 1971′de vefat etti. Cenaze namazı Fatih Camiinde kılınarak, Eyüp Sultan Kabristanına defnedildi.