Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
127 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bizi bizden daha iyi tanıyan, hislerimizden dirilen bir Hayalet'imiz olsa?
Hayalet, en kolay tarifle bir uyanış, bir başkaldırı hikâyesini anlatıyor. Eserde hayata karşı yeni bir sanat bağışlamaya ve bu sanatla yücelmeye çalışan; kendini toplumdan soyutlamış bir çocuğun yolculuğunu okuyoruz. Takınması gereken tavır, çevresel etkiler, hayalleri, idealleri ve sanatı arasında sıkışıp kalan bu yalnız çocuk, karmakarışık bir iç dünyasıyla karşımıza çıkıyor. Bu sırada, hayatı iyice alt üst olmuşken, dolabının arkasından aniden çıkan ve onun defterine notlar bırakan karanlık bir silüet yolculuğuna ortak oluyor. Çocuk ona Hayalet ismini takıyor ve beraber, modern insan yaşamını irdelemeye başlıyorlar. Kitap on bölümden oluşuyor; hikaye büyük ölçüde metaforlarla sürüyor. Çocuk ve gerçek olup olmadığı konusunda şüpheye düştüğü Hayalet'in, laçkalaşmış modern yaşama kendi ideallerini yerleştirmeleri, bu metaforlar aracılığıyla okura ulaştırılıyor ve yine eleştirel bir sonla hedefine varıyor. Hayalet, bir post-modern edebiyat ürünü. Eserin geçtiği ve çocuğun yenmeye çalıştığı mekan Gösteri Dünyası, insanları yöneten ve uyutan sistem sahipleri ise Megalomanlar olarak karşımıza çıkıyor.
Hayalet
HayaletGürkan Kadıoğlu · Sapiens Yayınları · 202018 okunma
Reklam
127 syf.
·
Puan vermedi
Postmodern tarzda yazılmış bir roman okudum. Kitabın ismine bakınca korku türü olarak algılanabilir oysa kitaba ismini veren karakterlerden biri diyebilirim. İlk başlarda okurken konuyu anlamakta zorlanılsa da okudukça konuya hakim oluyorsunuz. Kitabın konusuna gelirsek; Karakterimiz Çocuk dünyayı ve sanattaki yersiz gösterişi abartanlardan rahatsız oluyor ve kendini toplumdan soyutluyor. Sorunlarını yazarak çözüm bulmaya çalışıyor. Sanata yeni bir boyut kazandırmak için kendi edebiyat türünü oluşturmaya karar verir . En büyük arkadaşı ise kendi oluşturduğu hayali arkadaşı Hayalet oluyor. Birlikte düşünüp ,konuşmaya başlıyorlar. Hayalet'in bir odada oturup metinler yazmakla olmayacağını , hayata karışarak ,yaşayarak yeni şeyler üreteceğini söylemesiyle Çocuk dışarı çıkmaya ve toplumu gözlemlemeye başlıyor. Hayaletin varlığı zamanla Çocuk'ta olumlu yönde değişimlere sebep oluyor.
Hayalet
HayaletGürkan Kadıoğlu · Sapiens Yayınları · 202018 okunma
127 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
# size alışılmışın dışında postmodern türde yazılmış bir romandan bahsedeceğim. Kitaptaki karakter tüm olayı tek başına üstleniyor ve ona eşlik eden hayali ama kendisinin gerçeklikten ayırt edemediği biri daha var; hayalet. # Yalnızlığa o kadar gömülmüş ve her şeyden kendini o kadar soyutlamış ki sarı ajandası onun için her şey. Yazmadığı zamanlar kendinde derin bir huzursuzluk hissediyor. Bu yönüyle ona hak vermiyor değilim. Karakterimiz "çocuk" derin düşüncelere hapsolmuş sorgulayıcı biri. Onu topluma bağlayan hiçbirşey yok. Oda bu durumdan sıkıldığı anda kendini hayal dünyasında buluyor. Ve ona hayalet eşlik ediyor bu noktada. Hayalet birşeyleri daha net görmesi için düşsel bir yolculuğa çıkarıyor çocuğu.. # Farklı bir kalemle ele alınmış .Eserin temelde yatan düşüncesi sorgulayıcı. Anlatılamayan yaşamların insanı hapsettiği düşünceler karmaşasında boğulmanın ve kendini soyutlamanın bir ürünü diyebilirim. Farklı birşeyler okumak için gerçekten güzel bir kitap tavsiye ederim # Gördüğünüz her gölgeden korkmamanız temennisiyle :)
Hayalet
HayaletGürkan Kadıoğlu · Sapiens Yayınları · 202018 okunma
127 syf.
·
Puan vermedi
Dışarıdan her gülen yüz, aslında içeride ağlayan birer surattır. Herkes hayatının mükemmel olduğunu konuşur ve öyleymiş gibi gösterir aslında herkes kendi iç dünyasında karanlık kapıların ardında bir ışık hüzmesi içinde kaldığı zaman sırrını, kederini sadece Hayalet’e anlatır. Zira belki anlatamaz bile çoğu insan!!! Gösteri Dünyası (Günümüz Dünyası/Yersen!) insanları kişilik bölünmesine sürüklerken asıl kimliklerin kaybolmasına neden oluyor. Bu kişilik bölünmesi ile evde, işyerinde, okulda yani tüm sosyal alanlarda farklı birer rol üstleniyor ve bir çok duygu durumunu keşmekeş bir şekilde yaşıyor. Megolaman olarak yaşanan Gösteri Dünyasında Sofistikler ne kadar önemsiz gibi görünse de asıl Kara Yol’a sahip olan Kara Edebiyatın öncüleri onlardır. İnanılmaz Bir Ütopya’ya “Sondan Doğan Başlangıç” ile gidebilecek olan tek insanlar sizce Sofistikler mi? Yoksa Münzeviler mi?
Hayalet
HayaletGürkan Kadıoğlu · Sapiens Yayınları · 202018 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.