Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilinçli Kullanım İçin En Güvenilir Rehber

Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller

Metin Özata

Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller Sözleri ve Alıntıları

Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller sözleri ve alıntılarını, Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller kitap alıntılarını, Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Üzerinde “Mega”, “Süper”, “Hiper” yazan ürünleri kullanmayınız. Bu ürünlerde aşırı dozda vitamin vardır.
Vitaminlerin en iyi şekli ilaç halinde olanlar değil, gıdalarda olanlardır.
Reklam
Vitaminler, yağda çözünen ve suda çözünen vitaminler olmak üzere 2 gruba ayrılır. A, D, E ve K vitaminleri yağda çözünür
A VİTAMİNİ Büyüme, cilt gelişimi, görme fonksiyonları, üreme, kemik büyümesi, hücre bölünmesi ve farklılaşmasında ve mikropların yaptığı enfeksiyonlara karşı vücut direncinin güçlendirilmesinde (lenfosit hücrelere yardımcı olarak) görev alan bir vitamindir.
A vitamini en çok karaciğer, süt, peynir, yumurta sarısı, patates, balık, kuru kayısı, havuç, tatlı patates, ıspanak, kabak, marul, tere, roka, brokoli, koyu yeşil renkli sebzeler, şeftali ve portakal gibi besin maddelerinde bulunur
Vitaminler, vücudumuzda görev yapan, enzim adı verilen proteinlerin yapısına girerek biyolojik olayların düzenlenmesini sağlar. Vitaminler olmadan vücuttaki birçok faaliyet başlatılamaz ve sürdürülemez.
Reklam
Suda eriyen vitaminler (A, D, E, K vitaminleri dışındaki bütün vitaminler) idrarla atılır, yani vücutta birikmez.
Yediklerimiz bizi ya hasta eder ya da hastalıktan korur.
Sayfa 111Kitabı okudu
İYOT! Yeteri kadar iyot almadığımızda T3 ve T4 adını verdiğimiz tiroit hormonları yapılamaz. Hormonlar az yapılınca, daha çok hormon yapılması için tiroit bezinde büyüme olur. Tiroit bezinin bu büyümelerine guatr adı verilir. İyot eksikliği çok fazlaysa, bu defa tiroit bezi yetmezliği oluşur. Bu hastalıkta tiroit bezi tiroit hormonları yapamaz ve metabolizmamız yavaşlar. Bu hastalarda unutkanlık, elde ve yüzde şişme, kan yağlarında yükseklik olur. Eğer iyot yetmezliği çocukluk döneminde çok şiddetli olarak varsa, beyin gelişimi iyi olmadığından zekâ geriliği olabilir. İyot yetmezliği olan çocukların zekâ derecesi (IQ) 13 puan daha düşüktür. İyot yetmezliğinin fazla olduğu kadınlarda düşük sayısında artma veya gebe kalmada zorluk meydana gelir. Gebe kalamayan kadınlarda iyot yetmezliği olup olmadığının da araştırılması gerekir. İyot yetmezliği yumurtlamayı bozabilmektedir.
118 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.