Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünya Bizim Vatanımız

Haymatlos

Kemal Yalçın

Haymatlos Sözleri ve Alıntıları

Haymatlos sözleri ve alıntılarını, Haymatlos kitap alıntılarını, Haymatlos en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Eğer bir insanın kişiliğine, ruhuna mutsuzluk yer etmişse, mutluyken de mutsuzluk nedenleri arar.
"Bir daha ne zaman görüşebiliriz?" "Hayat bize müsaade ettiği zaman!"
Reklam
Hayatı yeniden kurma
Kurulu bir hayatın sıfırlanması zordur; sıfırlanmış bir hayatın yeniden kurulması daha zordur.
Dünya bin kültürlü çiçek bahcesidir. Dünyamızdan bir kültürü koparirsak, dünyamızdan bir rengi, bir kokuyu, bir zenginliği yok etmiş oluruz.
Geçmişi unutmak mümkün değil! Geçmişimizi hiç bir zaman unutmamalıyız! Ama insan geçmişe göre değil , geleceğe göre yaşar.
Sayfa 406Kitabı okudu
Geldiği gibi bu dünyadan çekip gitti. işi değil, sürgün yılları, kaçışlar, yıkımlar , yenilgiler, ayrılıklar, hasretler, hayal kırıklıkları tuketmişti onun tükenmez sandığı yaşama gücünü...
Sayfa 485Kitabı okudu
Reklam
Bir insan din değiştirebilir, vatandaşlığını değiştirebilir, ama milliyetini, kültürel kimliğini, dilini değiştiremez.
Savaşa karar verenler, yeni açmış bir bahar çiçeğinin dalından koparilirken akıttığı gözyaşlarınin hüznünü ne bilecekti! Bilseler zaten bu savaşlar, bu sürgünler olmazdı!
Sayfa 254Kitabı okudu
Ölülerin dünü bugünü yoktur! Yaşayanlardan ise bilenler konuşur . Bilmeyenler ne bilsin geçmişi geleceği! Yaşayan ve bilen insanların hem dünü, hem bugünü , hem de yarını vardır.
Ölülerin dünü bugünü yoktur! Yaşayanlardan ise bilenler konuşur. Bilmeyenler ne bilsin geçmişi geleceği! Yaşayan ve bilen insanların hem dünü, hem bugünü, hem de yarını vardır.
Sayfa 14 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Reklam
İnsanlar ölür ama insanlık ölmez!
Sayfa 51
Yıllardan beri göçmen kuşları gibi oradan oraya ucmuşlar, konacak bir dal aramişlardi. Bir korkunç fırtına esmiş, atalarını, dedelerini, ninelerini kökünden, topragindan koparıp atmıştı bir tarafa... Kader miydi, alın yazısı mıydı bu? Bu yazıyı kim, hangi eller yazmıştı hayat defterlerinin sayfalarına? Yazanlar, çoktan unutmuştu yazdıkları yazının, çizdikleri yolun kurbanlarını...
Haymatlos Prof. Eduard Zuckmayer
Bir gün koro çalıştırırken, bir öğrenci çalışmaları sürekli sabote ediyordu. Bir uyardı, iki uyardı olmadı. Sonunda öylesine kızdı ki, tepesi atıverdi. "Eşekoğlu eşek!" diyecek ama sözcükler aklına gelmiyordu. "Sizin evde var iki eşek! Biri senin baba, biri sen! " diyebildi. Bütün koro kahkadan yıkılmıştı. Sonunda kendisi de güldü. Koro çalışmasına bir süre ara verdi.
Sayfa 356 - Türkiye İş Bankası Yayınları
Dr. Reşit Galip, Cumhuriyet'in ilk on yılında eğitim alanında iz bırakmış olan Mustafa Necati, Vasıf Çınar gibi önemli maarif vekillerinden biriydi. Eğitim alanında dikkat ve hassasiyetle reformları yönetmişti. Dr. Reşit Galip yakalandığı ağır akciğer hastalığından kurtarılamadı. 1934'te, 41 yaşında hayata veda etti. Öldüğünde cebinden 5 (BEŞ) lira çıkmıştı. Bütün hayatını, varını yoğunu ideallerinin gerçekleşmesi için feda etmişti.
Sayfa 89 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Yaşar Kemal 1997- Almanya
Dünya bin kültürlü bir çiçek bahçesidir. Dünyamızdan bir kültürü koparırsak, dünyamızdan bir rengi, bir kokuyu, bir zenginliği yok etmiş oluruz.
Sayfa 584 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
21 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.