Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hazreti Muhammed

Annemarie Schimmel

Hazreti Muhammed Sözleri ve Alıntıları

Hazreti Muhammed sözleri ve alıntılarını, Hazreti Muhammed kitap alıntılarını, Hazreti Muhammed en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Erdemin ne anlama geldiği Muhammed'e sorulduğu zaman şu cevabı vermiştir: Allah'tan istediğini bütün kalbinle dile. Erdem ruhu ve kalbi ferahlatan şeydir; günah ise ruha huzursuzluk ve kalbe ağırlık verir.
""Saf bir hakikat olan Cebrail dahi namaza nüfuz edemez."
Sayfa 194 - Profil kitap 2007Kitabı okudu
Reklam
Şiirler dolusu yüz binlerce kitap Ümmi' nin kelamı karşısında boşa çıktı. Mevlana
Dünya milletlerinin kendi buluşları olan farklılıklarını ve üstünlük komplekslerini yıkan mukaddes Peygamber'in apayrı büyüklüğü olmuştur; böylece "yalnız Sana ram olan" bir ümmet doğmuştur. Bu toplumun ana fikrini göstermek için bir Allah kelamı olan "insanlığın şahitleri" kavramının kullanılması doğru ve yerindedir.
Sayfa 256 - Profil kitap 2007Kitabı okudu
En güzel islam nedir? En iyi islam açlari doyuran ve herkese eşit olarak barış dağıtandir. Hz Muhammed.
"Elinde tuttuğu çakıl taşları O'nu överdi; bir evin kapı ve duvarları O'nun dualarına "amin" derdi. Yürüdükçe etrafa hoş bir koku yayar ve başını geri çevirmeden arkasındaki yakınlarını görebilirdi."
Sayfa 90 - profil yayıncılık
Reklam
Muhammed, nur'ul-hüda [doğru yolun ışığı] olarak adlandırılır. Yine, Muhammed'in bir ibadet sırasında Allah'tan kendisine nur ihsan etmesi için yakarması da müminlerin en değerli hazinelerinden biri olmuş ve daima tekrarlanmıştır: "Ya Rabbi! Kalbimi, ruhumu, dilimi, gözlerimi, kulaklarımı, sağımı ve solumu, önümü ve arkamı, üstümde ve altımda olanı nurlandır! Sinirlerime, etime ve kanıma, saçlarıma ve cildime nur yağdır! Beni nurlandır, ışığımı güçlendir, beni bir nura döndür."
Sayfa 125 - profil yayıncılık - kaynaklarda İbn Abbâs r.a'dan rivayet edildiği söylenir..
"Selamete kavuşmayı uman ve dine adanmış bir hayatın en önemli kısmı Peygamber'e salavat getirmek ve dua etmektir."
Sayfa 83 - profil yayıncılık
İslam'ın doğuşu sırasında "iyi ruhani" ile "kötü dünyevi" arasında bir düalizm yoktu, çünkü dünyayı da insanları da yaratan Allah'tır. Bu nedenle, İslam ortodoksisi, ahiret pahasına bu dünyayı hiçe sayan ve ahiret saadeti için bu dünyadan uzaklaşmayı yücelten mistik akımlara karşı çıkmıştır. Muhammed tarafından müjdelenen Allah'ın Mülkü de bu dünyaya aittir. Allah yolunda meditasyona dalıp dünya ile bağını kopartan mutasavvıflar; Allah ile yaptığı her ikili sohbetten sonra tekrar günlük hayata dönen ve dünyayı düzeltmeye, faydalı olmaya çalışan Peygamber ile zıt düşüyorlardı.
Sayfa 57 - profil yayıncılık
"Maliki mezhebinin kurucusu ve fıkıh alimi Malik b. Enes (ö. 795 m.) hakkında şu menkıbe anlatılır: Hadis rivayetinden önce yıkanır, yeni elbiseler giyer ve yeni bir sarık sarar; ciddiyet, huşu ve tevazu içinde minberde yerini alırdı. Ders esnasında hoş kokulu tütsüler yakılırdı. Huşu içinde kendinden o kadar geçerdi ki, böyle bir ders esnasında bir akrep onu on altı kez sokmuştu."
Sayfa 34 - profil yayıncılık
Reklam
"Elinde tuttuğu çakıl taşları O'nu överdi; bir evin kapı ve duvarları O'nun dualarına "amin" derdi. Yürüdükçe etrafa hoş bir koku yayar ve başını geri çevirmeden arkasındaki yakınlarını görebilirdi."
Allah tarafından Peygamber' e dünyanın hükümranlığı ve ümmetinin sorumluluğu emanet edildikten sonra o'nun ruhu­ nun da -"en yüce meclisin" icraatlarında "parlak taş" olarak yer aldığı için- geçmiş ve gelecek bütün hadiseleri öğrenmeye açık olması gerekiyordu: Onun ruhu geçmişteki insan soylarının hikayeleri ile ümmetini ilgilendiren veya onların inkişaf ı ya da mahvı için hayati önem taşıyan olayları yansıtmaktaydı. Yine ahiret gününde neler olacağının bilgisi de Peygamber'e verilmiş..
Sayfa 225 - Profil kitap 2007Kitabı okudu
Salât ü Selâm..
Muhammed ve Mahmud kelimeleri, "övmek, şükretmek" anlamına gelen Arapça hamd fiilinden türetilmiştir. Muhammed, "pek çok kez övülmüş, kendisine hamd ü sena edilmiş olan" anlamına; Mahmud ise "övülmüş, övgüye değer" anlamına gelir.
Sayfa 112 - profil yayıncılık
Peygambere ittibâ..
"Bir mümin nerede olursa olsun, bir eve nasıl gireceğini, nasıl selam vereceğini, bir topluluk içinde nasıl hareket edeceğini, nelerin yapılmaması gerektiğini, yemeğin nasıl yeneceğini ve seyahatlerde nasıl davranacağını bilir."
Sayfa 60 - profil yayıncılık
Hz. Peygamber, "Evlenmek benim sünnetimdir" demiştir.
Sayfa 52 - profil yayıncılık
254 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.