Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüccetül İslam İmam-ı Muhammed Gazali'nin Eyyühelveled Kitabının Tercümesi

İmam Gazali

Hüccetül İslam İmam-ı Muhammed Gazali'nin Eyyühelveled Kitabının Tercümesi Gönderileri

Hüccetül İslam İmam-ı Muhammed Gazali'nin Eyyühelveled Kitabının Tercümesi kitaplarını, Hüccetül İslam İmam-ı Muhammed Gazali'nin Eyyühelveled Kitabının Tercümesi sözleri ve alıntılarını, Hüccetül İslam İmam-ı Muhammed Gazali'nin Eyyühelveled Kitabının Tercümesi yazarlarını, Hüccetül İslam İmam-ı Muhammed Gazali'nin Eyyühelveled Kitabının Tercümesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Oruç Bahsi
Çünkü, nefis ve şehvet insanlar için en büyük düşmandır. Akılları erip tam olarak düşünenler Allahı bulur ve Ona iman eder. Akıl ile hareket etmeyip nefsine uyanlar, her zaman dalaletdedirler ve Cenab-ı Hakka varan yolu hiçbir zaman bulamazlar.
Reklam
141- Ey oğul! Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem, buyurur ki, insanın işlediği hayırlı âmel dâimi olmalı, daimi olarak işlenen âmel insanı maksadına ulaştırır.
Sayfa 118
140- Ey oğul! Elinden geldiği kadar mü'minlere iyilik yap. Peygamber aleyhisselâm buyurdu ki, her kim dünyada bir mü'min kardeşinin işini görse, Hak Teâlâ o kimsenin yetmiş işine kolaylık ihsan buyurur. O yetmiş işin on tanesi dünyada, altmış tanesi kıyamet günündedir. Bir kimse bir mü'min kardeşinin ayıbını kapatsa, Allâhü Teâlâ o kimsenin bütün ayıplarını kıyâmet günü kapatır.
Sayfa 118
139- Ey oğul! Mü'min kardeşlerini sevindirmeğe çalış, zira peygamber «sallallâhu aleyhi ve sellem» buyurdu ki, bir kimse bir mümin kardeşini sevindirse Hak Teâlâ o kimsenin kalbini kıyâmet gününde ferahlandırır. Peygamber «sallallâhu aleyhi ve sellem, efendimiz buyurdular ki, bir kimse bir masum çocuğu sevindirse Hak Teâlâ o kimsenin şirkten başka geçmiş günahlarını affeder.
Sayfa 118
Sigaraya gelince, Müctehidlerin yedinci tabakasında bulunan Allâme İbni Abidin hazretleri Dürrulmuhtar şerhinde buyuruyor ki (tütüne helâl ve haram diyenler oldu, Allâhü Teâlâ her şeyi helâl edip sonra, haramları ayırmıştır. Şeriatın haram demediğine kimse haram diyemez. Tütün zâtında mubah ise de, soğan gibi tab'aten mekruhtur. Şâfiî ulemâsı tütünü nafakadan addetmiştir). O halde, tütüne haram diyen hocalar yanılıyor. İsraf başkadır. O zaman gazete parası da israf ve haramdır, Doyduktan sonra ekmek yemek de haramdır.
Sayfa 115
Reklam
137 - Ey oğul! Peygamber aleyhisselâm bir gün Ebâ Hüreyre'ye buyurdu ki, bir kimse Hak Teâlâ hazretlerine Nuh Aleyhisselâmın ömrünce ibâdet eylese kendisinde üç haslet bulunmayınca yaptığı ibâdetten bir fayda edemez: 1) İlim ile amel etmek, 2) Yediği yemeğin helâl olması ve helâlı da israf etmemesi: Besmelesiz kesilen hayvanlar, besmelesiz tutulan balıklar necistir, bunları yemek haramdır. Bunları besmele ile yapan da bulunduğu takdirde, besmelesiz olduğu kat'î bilinmedikçe, alınan eti, balığı yemek helâl olur. 3) Allah'a âsi olmaktan kaçınmak.
Sayfa 114
136- Ey oğul! Fazla konuşma, her zaman sükût etmeye devam eyle ki iki cihanda selâmet bulasın. Hak Teâlâ hazretlerini çok zikredersen kalbin ölmez ve şeytana da galib gelmiş olursun. Hak Teâlâ hazretlerini çok zikreyleyenlerin kalblerine hikmet akar.
Sayfa 113
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.