Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İktisada Giriş İktisattan Çıkış

Emre Alkin

İktisada Giriş İktisattan Çıkış Sözleri ve Alıntıları

İktisada Giriş İktisattan Çıkış sözleri ve alıntılarını, İktisada Giriş İktisattan Çıkış kitap alıntılarını, İktisada Giriş İktisattan Çıkış en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dünyanın gerçek sorunları
Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler'in hazırladığı rapora göre yılda 9 milyon kişi çevre kirliliği sebebiyle ölüyor. İkinci ölüm sebebi ise sigara ve tütün kullanımı ve neredeyse yılda 8 milyona yakın insan bu sebepten ölüyor. Üçüncü sırada AIDS, sitma ve tüberküloz yer alıyor yani tam olarak 3 milyon kişi bu hastalıklardan ölüyor. Alkol kullanımından dolayı 2,5 milyon kişi, az beslenme veya kötü beslenme sebebiyle 2 milyon kişi ölürken, trafik kazaları sebebiyle 1,5 ile 2 milyon arasında kişi ölmekte. Peki silahlı çatışma sonucu ölenlerin sayısı ne? Daha ona sıra gelmeden, 1 milyona yakın kişinin uyuşturucudan öldüğünü görüyoruz. Savaş, silahlı çatışma veya cinayet sebebiyle ölenlerin sayısı ise 500.000 civarında. Evet yine de çok büyük bir rakam ama gerçek tehlikenin nerede olduğu açıkça görülüyor: Çevre felaketi
Reklam
Almanlar neden korkar? Enflasyondan korkarlar. Çünkü biz 1920'lerde Kurtuluş Savaşı'nı kazanıp Cumhuriyet' i kurarken Almanya'da %1.500.000 enflasyon varmış. Yanlış okumadınız, yüzde bir buçuk milyon. Rahmetli babamın koleksiyonunda o günlere ait bir banknot vardı. Üzerinde "50 Milyar Reich Mark" yazıyordu. Bunlardan bir el arabasını doldurup ekmek almaya giden varmış. O zamanlar 1 Amerikan doları tam olarak 4 trilyon 300 milyar Reich mark ediyormuş. Almanlar hâlâ o günleri unutmaz. Bu sebeple ne zaman Avrupa Merkez Bankası faizleri düşürmeye ya da parayı bollaştırmaya kalksa, Almanlar endişelenir. Çünkü gayrimenkul fiyatlarında başlayan dalganın sektörlerin tamamına yayılmasından korkarlar. Özetle, Almanların en büyük korkusudur enflasyon.
Sayfa 134Kitabı okudu
Türkiye'de adaleti ve özgürlüğü kabul edilebilir standartlara çıkarmadan, gelecekle alakalı güzel sözler söyleyerek ikna edici olamayız. Söylemlerimizin temeli olmazsa, inandırıcı olamayız.
Sayfa 117Kitabı okudu
"Burada ifade özgürlüğü var, ancak ifade ettikten sonra özgürlük garanti değil..."
Sayfa 152Kitabı okudu
Reklam
Türkiye binalarıyla değil insanlarıyla yükselecek. Bunun iyice anlaşılması gerekiyor.
Türkiye'de enerjinin %45'inden fazlası binalarda tüketilirken, %80' nispetinde enerjinin verimsiz şekilde kullandığı kanıtlamış durumda. Yani tedarikte istediğimiz kadar alternatif yaratalım, verimsiz kullandığımız sürece sorunu çözmemiz mümkün olamayacak. Gelişmiş ülkelerde verimlilik sağlandıktan sonra alternatif kaynak geliştirilirken, Türkiye'de tam tersine önce kaynaklar çeşitlenmeye çalışılıyor. Hem de verimlilik sağlanmadan. Bu durumda sürekli olarak enerji bağımlılığı artıyor. Dolayısıyla hem dış politika hem de ekonomi şoklara ve süprizlere karşı savunmasız kalıyor.
Bir ülkede adalet, özgürlük ve eğitim arzulanan seviyeye gelmeden hiçbir çarpıklığın düzelmeyeceği gibi, ekonomi de düzelmeyecektir.
“Alışılmış mutsuzluk için, henüz keşfetmediğin mutluluğu feda etme...”
Sayfa 131Kitabı okudu
301 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.