Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasarruf, Yatırım ve Kazancın Elkitabı

İktisada Yeniden Giriş

Emre Alkin

İktisada Yeniden Giriş Sözleri ve Alıntıları

İktisada Yeniden Giriş sözleri ve alıntılarını, İktisada Yeniden Giriş kitap alıntılarını, İktisada Yeniden Giriş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Eski zamanın soylu duygularının çok uzağındayız artık. İhtiyaçlardan çok ihtirasların peşinde koşuyoruz.
Çünkü insan kendini kurtarmadıkça, başkalarını da, yaşadığı ülkeyi de kurtaramaz
Reklam
Kazandığı halde daha fazla kazanmak isteyen insanı ayıplamıyorum. Adam Smith’in de söylediği gibi “insan açgözlüdür”
Her şeyden önce bireylerin, sosyal grupların ve ülkelerin hayatta kalmaları için rahatlarını bozmaları gerekiyor. Çünkü aşırı rahatlık ve büyüklük hissi insanı gafil avlayabiliyor. İlham gücünün sürekli ayakta kalabilmesi gerekiyor, çünkü her ilham kusursuz bir tasarım çıkarmıyor. Dolayısıyla bu nadir anların sayısını artırmak gerekiyor. Bundan da önemlisi herhangi bir atılım için zamanı siz seçemiyorsunuz. Zaman geliyor sizi seçiyor, bu sebeple o zaman geldiğinde hazırlıklı olmak için disiplinler arası kabiliyetlere sahip olunması gerekiyor.
Kibir Sendromu
Sağlıklı yaşam tarafına geçtiğimizde de Avrupa'nın en az uyuyan, en fazla obezite yaşayan, en asabi ve en az egzersiz yapan ülkesi olarak gözüküyoruz. Ayrıca yaşam memnuniyeti açısından da son sıralardayız. Bu durum tatminsiz, detaylara dikkat etmeyen ve az bilgiye rağmen büyük bir özgüven sahibi olan bir toplum olmaya başladığımızı gösteriyor. Maalesef bu üç özellik "kibir sendromu" denilen olguyu da ortaya çıkarıyor. Ekonomik parametrelerin bozulmuş olması da "kibirli" davranmayı haklı çıkaracak örnekler yaratıyor.
Birçok insan var zengin ama mutsuz, varlıklı ama keyifsiz. Çünkü elindekilerin kıymetini bilmemiş. İdrak içinde olmayan, hikmet sahibi olmayan bir çok insan var. Onlar ne kadar zengin olursa olsunlar her zaman mutsuz kalacaklar. Bu hayattaki en önemli yatırımın mutlu olmak olduğunu asla unutmayalım.
Reklam
Bugün yaşadığımız bağlamsal bir çöküştür. Kendimizi tekrar anlamlandırmaya mecbur kalmamızın sebebi maalesef kibir ve ego. Ezilmiş olanların başkalarını ezmeye hak gördüğü, topluma hizmet yerine şahsi menfaatlerin önceliklendirildiği dünyada, bağlamsal kabiliyete ve yeterliliğe ulaşmak ancak kendimizle alakalı doğru tarifi yapabilmekle olur.
Parayı keyfe, zevke çevirmek bir kültür ister, bu bir hünerdir. Bu kabiliyetten kendimizi uzak tutmayalım. Para kazanmak içinde kendimizi harap etmeyelim. Aksi taktirde neler olduğunu etrafımıza bakarak bile görebiliyoruz.
Bu ülkeden sıra dışı, çarpıcı ve marifetli hikayeler çıkması için hiç birimizin "Paramı hangi para biriminde değerlendireceğim?" dememesi gerekiyor. "Hangi yatırım aracında değerlendirmeliyim ki param diğer paralar karşısında erimesin?" dedikçe, asli işimize odaklanamıyoruz.
128 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.