Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İstanbuldan Sayfalar

İlber Ortaylı

İstanbuldan Sayfalar Sözleri ve Alıntıları

İstanbuldan Sayfalar sözleri ve alıntılarını, İstanbuldan Sayfalar kitap alıntılarını, İstanbuldan Sayfalar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
12 Nisan 1923’te Gazi Mustafa Kemal Paşa, İstanbul için övücü sıfatlar kullanıyor; “İstanbul ülkemizin ışığıdır”
Sayfa 205 - İnkılap YayıneviKitabı okudu
Kapalıçarşı esnafı eşi bulunmaz adamlardır. Her devirde kendilerine göre yollarını bulurlar. Gelene geçene asılırlar, hem de her dilde. Bir hafta çarşıya otuz Finli turist gelsin, ertesi hafta Fince pazarlık etmeyi öğrenirler,
İstanbul Albümünden Parçalar, İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İstanbul'un dışı cihanı yakar, içi bizi, 50 senedir onu çirkinleştirmek için her şeyi yapıyoruz, gene de güzel...
Sayfa 18 - İnkılap YayıneviKitabı okudu
Karun kadar zengin olsan falanca ağasındır. Beyefendilik için okumak yazmak gerekir.
Sayfa 23 - İnkilâp Kitabevi 14. Baskı 2016Kitabı okudu
Japon aydınları, dillerinden, evlerinden, yüzlerinden bile sıkılır olmuş, bir ara. Ciddi olarak İngilizceyi resmî dil yapmayı, hatta Kafkas ırkından yararlanıp, planlı bir biçimde Japon ırkını “ıslah etmeyi” düşünmüşler. İşin ucunu kaçırıp, ameliyatla kısık gözünü açtırmaya kalkanlar da olmuş.
Sayfa 194 - İnkılap YayıneviKitabı okudu
Biz az okuyoruz. Oysa kütüphanelerin yaygınlığı, zenginliği ve düzenli çalışması her şeyden önce talep işidir. Kitabı; ekmek, su, gömlek ve taşıt aracı derecesinde gerekli görmeyen, gazete bilgisiyle yetinen bir toplumda kütüphaneciliğin ve kütüphanelerin gelişmesi konusunda pek ümitli olamayız.
Sayfa 234 - İnkılap YayıneviKitabı okudu
Reklam
Okumanın yayılması; farklı düşüncelere, farklı eğitime ve giderek dinin ve her türlü tabunun kaybolmasına paralel bir gelişmedir. Okuma alışkanlığının ve kitap kültürünün bir topluma geç girişi aslında münferit faktörlere bağlanarak açıklanamayacak kadar karmaşık bir sorundur.
Sayfa 124 - İnkılap YayıneviKitabı okudu
"İnsanlar yaşama döndükçe, güzelliği ve sihri etraflarında yaşadıkları doğada bulmaya başladılar."
Sayfa 188 - İnkilâp Kitabevi 14. Baskı 2016Kitabı okudu
İSTANBUL, sayfaları çevirmekle bitmeyen bir kitap, seyrine doyum olmayan bir resimdir.
Sayfa 13 - İnkılap KitapeviKitabı okudu
Bizde kütüphanenin, kitap sevgisinin, okumanın (daha doğrusu okumamanın) tarihi ve nedenleri pek araştırılmış değildir. Okumayı seven bir toplum değiliz. Geçmişte de pek okuduğumuz söylenemez.
Sayfa 233 - İstanbul’un Kütüphaneleri ve Kitapseverleri, İnkilap YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Hangi şehrin böyle bir silüeti var ki? İstanbul'un dışı cihanı yakar, içi bizi 50 senedir onu çirkinleştirmek için her şeyi yapıyoruz, gene de güzel
Sayfa 18 - İnkilâp Kitabevi 14. Baskı 2016Kitabı okudu
O zamanlarda az okuyup az yazarlardı. Matbaanın kurulmaması yalnız yobazların işi değil, aydınlık fikirliler de pek okumazdı herhâlde. Matbaayı daha önceden onlar getirtirdi yoksa, getirtmeseler de tüccar kafalı Venedikliler, Venedik’te Osmanlıca kitap basıp getirir satarlardı.
İnkılap YsyıneviKitabı okudu
Eski esere saygı, refah ve eğitimle gelişir, son çağın bir olayıdır bu. Her memlekette eski eseri değerlendiren ve bunun için didinenler, aslında kitap meraklıları örneğinde olduğu gibi dar bir zümredir.
Sayfa 261 - İnkilâp Kitabevi 14. Baskı 2016Kitabı okudu
Fatih ve Çarşamba semptleri yakın zamana kadar, zengin ulemanın ahşap mimarisinin en güzel örnekleri sayılan konaklarla doluydu. Ahşaptan betona geçiş bir imar faciasına dönüştü. Dar sokaklar üstüne yağılmış çirkin ve gün görmeyen binalar, sempte bunaltıcı bir hava veriyor. Bugünkü Fatih ve çevresi, doğanın yeşiline, ğöğün mavisine ve aydınlığın her türlüsüne kapalı bir bölgedir.
Sayfa 60 - İnkilâp Kitabevi 14. Baskı 2016Kitabı okudu
“Başka İstanbul Yok”
İstanbullu binlerce yıllık mirası, coğrafyanın ve tarihi mimarinin ördüğü dokuyu korumaya en çok özen göstermesi gereken kişidir. Bu şehrin hiçbir yerine hiçbir yapı, kamunun onayı alınmaksızın kondurulmamalıdır. Her köşeye konan taş, her açılan yol halkın tartışmasına, protesto veya onayına konu olduğu gün; bu şehre lâyık hemşehriler ve İstanbul'un bulunduğu ülkeye sahip yurttaşlar olacağız demektir.
Sayfa 268 - İnkılap YayıneviKitabı okudu
839 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.