Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İşte Tevhid

Ziyaeddin El Kudsi

İşte Tevhid Sözleri ve Alıntıları

İşte Tevhid sözleri ve alıntılarını, İşte Tevhid kitap alıntılarını, İşte Tevhid en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
La İlâhe İllallah’In Şartları (Devamı-2) :
3) Bu kelimenin gerektirdiği manayı kalbiyle ve diliyle kabul etmek: Allah-u Teâlâ geçmiş ümmetlerin kıssalarını anlatırken bu kelimeyi kabul edenleri nasıl kurtardığını, bu kelimeyi kabul etmeyenlerden nasıl intikam aldığını ve nasıl onları yok ettiğini haber vermiştir. Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor: “İşte böyle, senden önce hiçbir kasabaya,
Büyük Şirkin Türleri...
2) Niyet ve İstemede Şirk : Yani; bir iş yaparken Allah rızasından başka bir şey için yapmaktır. Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: “Dünya hayatını ve güzelliklerini isteyenler orada işlediklerinin karşılığını eksikliğe uğratılmadan veririz. İşte ahirette onlara ateşten başka bir şey yoktur. İşledikleri şeyler orada boşa gitmiştir. Zaten yapmakta oldukları da batıldır.”  (Hud: 15-16)
Reklam
Kur 'an, insanların ve cinlerin hepsine indirilmiştir. Bu sebeple, onun emrine tabi olmak, yasaklarından kaçınmak, haber verdiğini doğrulamak, büyük ve küçük her şeyde onunla hükmetmek ve ona muhakeme olmak gerekir.
İslâm’ın Reddettiği İtaat İki Türlüdür...
İslâm’ın reddettiği itaat iki türlüdür: 2 – Kişiyi İslam milletinden çıkartmayan; fakat haram olan itaat: Bu itaat türü, birincisinin dışında olan itaattır. Yani, haram olan bir konuda bir kimseye o haramı helalleştirmeyerek itaat etmektir. Bir kimse, diğerine içki içmesini söylediğinde o kimsenin de içkiyi helal saymamak, yaptığını iyi ve güzel görmemek şartıyla ona itaat ederek içki içmesi bu meseleye örnek olarak gösterilebilir. İşte itaatin bu türlerini öğrendiğinde şirk olan itaati yapanların zamanımızda ne kadar çok olduğunu daha iyi anlarsın. Çünkü zamanımız, sahte ilahların çoğaldığı bir zamandır. İnsanların çoğu, bilerek veya bilmeyerek bu sahte ilahlara itaat etmekte, böylece şirk koşmaktadır.
Hak Yayınları
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır?-8...
Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: ▪️“Gece de onlar için bir delildir. Ondan gündüzü sıyırıp alırız da karanlıkta kalıverirler. Güneş de kendi ekseninde dönüp durmaktadır. Bu, her şeye galip olan ve her şeyi bilen Allah’ın bir takdiridir. Ay'a varacağı yollar tayin ettik. Nihayet o, eski hurma salkımının eğri sapına döner. Ne güneşin aya erişmesi gerekir. Ne gece gündüzü geçer. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.” (Yasin: 37–40) ▪️Âyette zikredilen varlıklar Allâh-û Teâlâ’nın mükemmel hikmetini, mükemmel kudretini, mükemmel rahmetini gösteren delillerdir. ▪️Güneş, Allâh-û Teâlâ’nın yüce ayetlerindendir. Çünkü Allâh-û Teâlâ onu yarattığından beri düzenli bir şekilde hareket etmektedir. Güneş hem hacmi hem etkisi ile Allâh-û Teâlâ’nın varlığını ve birliğini gösteren apaçık bir delildir. Hacmi çok büyüktür. Onun etkileri ise; cisimlere, ağaçlara, nehirlere, denizlere sağladığı faydalardır. ▪️Ay da Allâh-û Teâlâ’nın varlığını ve birliğini gösteren ayetlerdendir. Allâh-û Teâlâ Ay için varacağı yollar tayin etti. İnce bir hilal şeklinde başlar, sonra tam yuvarlak oluncaya kadar yavaş yavaş büyür. Sonra da yok oluncaya kadar küçülmeye başlar. Ay, bu haliyle insana benzemektedir. İnsan da zayıf bir şekilde yaratılmıştır. Sonra yavaş yavaş kuvvetlenir sonra tekrar yavaş yavaş zayıflamaya başlar. Bu varlıkları yaratan Allâh-û Teâlâ ne güzel bir Rab ne güzel bir yaratıcıdır.
Hak Yayınları
La İlâhe İllallah’In Şartları (Devamı-3) :
5) Yalanlamayıp kalbiyle ve diliyle tasdik etmek: Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor: “Bir kısım insanlar vardır ki: “Biz Allah’a ve ahiret gününe iman ettik” derler. Oysa onlar mü’min değillerdir. Allah’ı ve iman edenleri aldatmaya çalışırlar. Hâlbuki kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir. Onların kalplerinde hastalık vardır. Allah'da
Reklam
Tevhidin Türleri :
1 - RUBUBİYYET TEVHİDİ: Allah-u Teâlâ’nın bu kâinatı tek başına yarattığına, yarattıklarının sahibi olduğuna, hükmünde takipçisi olmadığına; dirilten, yaşatan ve öldüren olduğuna; bütün canlıların rızıklandırıcısı, her şeyin yöneticisi olduğuna; Allah’tan başka hiç kimsenin ve hiçbir şeyin ne kendi nefsine ne de başkasına O’nun izni ve dilemesi
İslâm’ın Reddettiği İtaat İki Türlüdür...
İslâm’ın reddettiği itaat iki türlüdür: 1 – Kişiyi İslam milletinden çıkartan itaat: Bu itaat türü, özelliği, konumu ne olursa olsun herhangi bir mahlûkun sırf zatı için itaat edilmeye hak kazandığına inanmaktır. Daha açıkçası; ister hakka isabet etsin isterse isabet etmesin, ne emir verir ve ne yasaklarsa ona itaat edilmesi gerektiğine inanmaktır. Bu itaat, küfür olan bir itaattir. Böyle bir itaatte, Allâh-û Teâlâ’nın bir sıfatı, bir mahlûka verilmiş olunur. İslam’dan çıkaran bir başka itaat türü ise müşrik ve kâfirlere, şirk ve küfür konusunda itaat etmektir. Onları Müslümanlara karşı dost edinmek, Allâh-û Teâlâ’nın helal kıldığını HARAM, haramını HELAL yaptıklarında onlara itaat etmek gibi...
Hak Yayınları
Allâh Rasûlu Bedduâ Etmez Diyenlerin Gözüne Girsin...
Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Kim kötülüğü defetmek için bir şey takarsa ŞİRK'e girer.”(3)             Hastalık v.s’den korunmak için takılan ip, kurdela gibi şeyler yukarıda açıkladığımız gibi takanın durumuna göre ya BÜYÜK ŞİRK ya da KÜÇÜK ŞİRK olur. Huzeyfe (r.anh)’un bu ayeti okuması sahabelerin büyük şirk hakkındaki ayetleri küçük şirk hakkında da delil olarak getirdiklerini gösteriyor. Ukbe B.Amir (r.anh) Rasûlullah (sav)’ın şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “Kim uğur getirsin diye bir şey takınırsa Allâh ona hiç uğur getirmesin. Kim kendisini korusun diye bir şey taşırsa Allâh onu korumasın.” diye dua etmiştir.(4)           Rasûlullah (sav) uğur getirsin veya kendisini korusun diye bir şey takanlara: “Allâh ona hiç uğur getirmesin, Allâh onu korumasın” diye beddua etmiştir. Bu, böyle kimselere beddua etmenin caiz olduğunu göstermektedir.
Hak Yayınları - ([3])Ahmed ve Hakim sahih senedle rivayet ettiler. ([4])Ahmed ve Hakim sahih senedle rivayet ettiler.
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır?-5...
Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: “Yaratma da emir de onun hakkıdır.” Allâh-û Teâlâ bütün mahlukatı yalnızca kendisi yarattı. Emir verme (teşri koyma) de yalnız O’nun hakkıdır. Yaratma işinde nasıl O’nun ortağı yoksa, hüküm vermede de O’nun ortağı yoktur. Allâh hüküm vermede kendisine ortak koşulmasından asla razı olmaz.
Hak Yayınları
Reklam
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır? - 2...
Şair ne güzel söylemiştir: “Her şeyde O’na ait bir delil vardır. Bu delil O’nun birliğini gösterir.” Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: “Gece ile gündüz, güneş ile ay Allâh’ın varlığının belgelerindendir. Güneşe ve aya secde etmeyin. Eğer yalnız Allâh’a kulluk etmek istiyorsanız yalnız bunları yaratana secde edin.” (Fussilet: 37) Allâh-û Teâlâ yalnız kendisine ibadet edilmesini emretti. Gece, gündüz, güneş, ay ve diğer varlıkları hiçbir şeye ihtiyaç duymadan kendisi yarattı. İbadet edilmeye de yalnızca bütün bu varlıkları yoktan var eden Allah layıktır. Ve O, herhangi bir şeyin kendisine ortak koşulmasından asla razı olmaz. 
Hak Yayınları
La İlâhe İllallah’In Şartları (Başlangıç-1) :
“La ilahe illallah”ı söyleyen kimseye fayda verebilmesi için aşağıdaki şartların gerçekleşmesi gerekir. Bu şartlar gerçekleşmeden günde bin sefer La ilahe illallah söylense bile, söyleyen kimseye fayda vermez. Şunun iyi bilinmesi gerekir ki; bu şartlardan kasıt, lafızları saymak veya ezberlemek değildir. Zira bu şartları gerçekleştirmiş ve ona
Rasûlullah (sav) Şöyle Buyurdu :
“Kimde şu üç şey bulunursa imanın tatlılığını tatmış olur: Allah ve Rasûlullah kendisine her şeyden daha sevgili olmak, bir kimseyi sevmek fakat yalnız Allah için sevmek, Allah onu küfürden kurtardıktan sonra yine küfre dönmekten ateşe atılacakmışçasına hoşlanmamak.” (Buhari, Müslim)
Tevhidin Türleri :
1 - Rububiyyet tevhidi. 2 - Uluhiyyet tevhidi. 3 - Allah’ın isim ve sıfatları tevhidi. Allah’a iman bu üç Tevhidi de kapsamına alır.
Âlemlerin Rabbi Nasıl Tanınır?-3...
Allâh-û Teâlâ şöyle buyuruyor: “Rabbiniz gökleri ve yeri altı günde yaratan ve sonra arşa istiva eden, gündüzü durmadan kovalayan gece ile bürüyen, güneşi, ayı, yıldızları hepsini buyruğuna baş eğdirerek yaratan Allâh’tır. Bilin ki yaratma da emir de O’nun hakkıdır. Âlemlerin Rabbi olan Allâh yücedir.”  (A’raf: 54) Allâh-û Teâlâ’nın bu ayeti gösteriyor ki; Allâh-û Teâlâ bütün mahlukatı tek başına, hikmeti gereği altı günde yarattı. İsteseydi bir anda da yaratabilirdi. Sonra kendi azametine ve celalliğine layık bir şekilde arşa istiva etti. Gece ve gündüzü yarattı. Gece, gündüzü örtünce sanki gündüz yokmuş gibi olur. Sonra gündüz gelir, gecenin karanlığını ortadan kaldırır, sanki gece yokmuş gibi olur. Biri gidip diğeri gelir ve bunların hareketi düzenli bir şekilde seyreder. Güneşi, ayı, yıldızları da hepsini buyruğuna baş eğdirerek yarattı. İşte bu ayetlerin her biri Allâh’ın varlığını ve birliğini apaçık gösteren delillerdir.
Hak Yayınları
57 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.