Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kafama Takılanlar 2

Cağfer Karadaş

Kafama Takılanlar 2 Gönderileri

Kafama Takılanlar 2 kitaplarını, Kafama Takılanlar 2 sözleri ve alıntılarını, Kafama Takılanlar 2 yazarlarını, Kafama Takılanlar 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
ALLAH NEDEN İMTİHAN EDİYOR?
İmtihan iki maksatla yapılır: Birincisinde bir kişinin gücünü, bilgisini ve görgüsünü görmek ve bilmek; ikicisinde ise, kişinin yapıp etmelerini kendisinin görmesini sağlamak,işlerinin sonucunu göstermek ve değer biçmektir. Birinci anlamda imtihan Allah için söz konusu olamaz,çünkü Yüce Allah gizli açık her şeyi bilendir, O'nun bu şekilde imtihan ettiğini düşünmek ilahlığına aykırıdır.Öyleyse Allah'ın kullarını imtihanı,onların yaptıklarının sonucunu kendilerine göstermek ve bu sonuca göre yapıp ettiklerinin değerini kendilerine bildirmektir.
Kur'an "iyiyi kötüyü bilen ve kötülüklerden sakınan kimseler için rehber olduğunu" (Bakara, 2/2) bildirir.Demek ki,kendini bilmeyen, iyiyi-kötüyü ayırt etme zahmetine girmeyen,ahlaki değerleri tanımayan modern tabirle nihilist kişiliklere söylenecek bir söz yok. Söylesek de kıymeti olmaz. Anadolu tabiriyle bir kulağından girer diğerinden çıkar.Öyleyse meselemiz samimi insanlara hak ve hakikati anlatmak.
Reklam
Ben dudağını büzüşünden leblebi diyeceğini anlamıştım.
Sayfa 70 - Kafama takılanlar.Kitabı okudu
Allah (cc) kullarının,verdiği imkânları nasıl kullandıklarına, vermediğinde de nasıl sabrettikerine bakar.
...Allah'a yönelen, dost desteğine mazhar olur, yüz çeviren de kendi başına bırakılır mahvolur. Bu yüzden eski büyüklerin her daim duaları "Ya Rab! Bizi bize bırakma, akıbetimizi hayırlı kıl" olmuştur.
Sayfa 146Kitabı okudu
Yüce Allah "Şayet bilmiyorsanız bilgi bilgi sahiplerine sorun" (Enbiya: 21/7) buyurmaktadır. Zaten herkesin her şeyi bilmesi mümkün değildir, gerekli de değildir herkes yaptığı işi ve mesleği en iyi bilecek, diğer insanlar da onların bilgilerine hünerlerine ve zanaatlerına saygı duyacak, işlerine güvenecek ve gerektiğinde müracaat edecektir. Bu sadece dini ilimler için değil, her ilim dalı ve meslek için geçerlidir. Bir alimin ilmine saygı duymak neyse, bir fırıncının veya marangozun zanaatına, mimarı ve mühendisin bilgisine, , tabibin maharetine saygı duymak da aynıdır.
Sayfa 140Kitabı okudu
Reklam
Değerlerdeki aşınmalar veya altüst olmalar bilim ve teknolojideki gelişme ve değişmeden değil, insanın kendinden. Kendisini bilmesi ya da bilmemesinden...
Sayfa 127Kitabı okudu
Medeniyet tarihçileri, hiçbir kültür ve medeniyetin sıfırdan kurulmayacağını, aralarında geçişlerin kaçınılmaz olduğunu kabul ederler. Medeniyetlerin en önemli kurucu gücü ticari faaliyetlerdir. Ticaret ise bir alışveriş işidir. Nitekim ticari faaliyetler alanı geniş olan milletlerin medeniyet kurmada önce oldukları bir gerçektir.
Sayfa 113Kitabı okudu
Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Arakan Afganistan Afrika ve Güney Amerika... Acaba neden güneyden kuzeye bir gül doğudan batıya doğru bir kavimler göçü yaşanıyor günümüzde? Neden Güney Amerika Afrika ve Asya halkları hayatlarından memnun değil? Neden Kuzey Amerika ve Avrupa bu kavimleri göçünden korkuyor? Çünkü biri kaybettiğinin peşinde öteki elde ettiğini koruma derdinden...
Peygamberleri ayıran bir başka özellik ise amaçlarının dünyevi hakimiyet oluşturmak değil, dünyada insanca hayat sürmenin yol ve yöntemini göstermek, ahirette Yaratıcının huzuruna görevini yapmış olarak çıkmanın önemini bildirmektir.
Sayfa 107Kitabı okudu
136 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.